PRIPREME ZA OBILJEŽAVANJE 600 GODINA GRADA METKOVIĆA

 Portal metkovic.hr pokrenuo je Projekt Metković 600 s nakanom da se navrijeme prikupi što više dokumenata koji govore o povijesti našega grada. Sigurni smo da mnogi od vas u svojoj obiteljskoj ostavštini čuvate fotografije i dokumente vrijedne za razumijevanje prošlosti Metkovića. Neka vam se ne učine nevažnima. Možda baš oni predstavljaju kariku koja nedostaje.

Naročito je važno ako imate staru baku ili djeda ili istare roditelje koji se još uvijek mogu sjetiti nekih detalja, nekih događaja, prepoznati neka lica sa starih fotografija. Pitajte ih, neka vam kažu što znaju.

Teško je reći je li pet do dvanaest ili je već dvanaest i pet, ali ako vi ne zabilježite ono što vam vaši stariji žele prenijeti (sigurni smo da žele, samo im posvetite svoje vrijeme) njihova će sjećanja zauvijek biti izgubljena.

Aplikacija Metković 600 trenutno vam nudi postavljenje vaših fotografija i skeniranih dokumenata na naš server. Još je u razvoju, a uskoro ćemo ponuditi pregled svih prispjelih dokumenata i mogućnost vaših komentara, kako bismo prikupili što više podataka o postavljenoj fotografiji ili dokumentu.

Do 17. siječnja 2022. (u trenutku kada ovo pišemo) ima cijelih sedam godina. Toga će se dana napuniti 600 godina od prvoga spomena Metkovića. Do toga dana imamo obvezu prikupiti, urediti i objaviti sve što možemo o našemu gradu i to predati našim prapraunucima, da bi i oni mogli obilježiti 700. obljetnicu od prvoga spomena Metkovića. Možda netko od njih otkrije još stariji spomen pa se neće obilježavali tâ nego neka druga obljetnica.

ili nas kontaktirajte na