818

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Rukomet

Na pragu senzacije
Metković, 30.11.2003. - U posljednjem kolu H skupine Lige prvaka rukometaši Metkovića su u francuskome Chamberyju gotovo priredili senzaciju. Protiv vodeće momčadi u skupini odigrali su 24:23 i to oslabljeni neigranjem Balića i Kukrike. Sada sa tri boda čekaju rasplet u Karvini, jer izgube li Česi od Švicaraca, Metković će biti treći i nastaviti igranje u Kupu kupova.

 

 Politika

Svi hrvatski sabornici

Zagreb, 26.11.2003. - Današnji Večernji list, u članku 'Tko su vaši zastupnici', donosi popis svih koji su uspjeli proći izborno rešeto. Popis je organiziran po izbornim jedinicama i daje fotografije zastupnika. Neke od njih jednostavno mame na domaći uradak kao što je ovaj gore.

 

 Politika

Izbori... izbori...
Metković, 25.11.2003. - Na izvrsnim stranicama www.izbori.net možete vidjeti iscrpne podatke o rezultatima izbora 2003., sastavu Sabora, rezultatima po izbornim jedinicama… A profili većine budućih sabornika bit će vam dostupni klikom na www.izbori.net/kandidati.aspx . E tu ima svega i svačega. Saznat ćete tko voli slušati Vivaldija, a tko Lepu Brenu, kome su Braća Karamazovi omiljeno štivo, a kome Mali princ. Sve u svemu zabavno štivo. Budu li zasjedanja Sabora tako zabavna, HTV neće imati problema sa gledanošću.

 

 Politika

Neslužbeni rezultati za X. izbornu jedinicu

Metković, 24.11.2003. - Nakon što su obrađena sva biračka mjesta u X. izbornoj jedinici dajemo grafički prikaz obrađenih rezultata (u postocima). Pet lista je prešlo izborni prag i tu se, čak i nakon zakonskog roka za žalbe, ništa neće promijeniti.

 

 Rukomet

Metković izborio šansu za kup EHF-a

Metković, 23.11.2003. - Rukometaši Metkovića večeras su pred 2500 gledatelja pobijedili češku Banik Karvinu sa 28:25. Time su im ostala odškrinuta vrata za nastavak natjecanja u kupu EHF-a. Naime, ako Česi u zadnjem kolu izgube na domaćem terenu, Metkovci će zadržati treće mjesto i nastaviti natjecanje u Europi, ali u kupu EHF-a.

 

 Računala

U očekivanju rezultata

Metković, 23.11.2003. - Nedjelja, dan izbora. Ako ne znate kud ćete sa sobom dok se ne objave bar privremeni rezultati, posjetite http://milijunas.gamer.hr i skinite instalacijsku datoteku (u izborniku gore lijevo klikom na download).

 Politika

Liste u X. izbornoj jedinici

Metković, 22.11.2003. - U našoj, desetoj, izbornoj jedinici liste je prijavilo čak 35 stranaka, koalicija i nezavisnih kandidata što je za 5 više nego u siječnju 2000. Ovdje možete vidjeti popis svih lista sa njihovim nositeljima i biračka mjesta za grad Metković. Prije gotovo četiri godine rezultati u našoj izbornoj jedinici su bili ovakvi:

 Politika

Anketa

Metković, 22.11.2003. - Noćas u ponoć počela je predizborna šutnja. Stoga i mi zatvaramo anketu u kojoj je glasovalo 260 posjetitelja ovih stranica. Koliko će rezultati ankete odgovarati stvarnome stanju vidjet ćemo za nešto više od 48 sati. U svakom slučaju anketa je pokazala nekakav trend, mada je treba uzeti s rezervom jer nemaju baš svi pristup Internetu.

 

 Šport

Slovenija-Hrvatska 0:1

Ljubljana, 19.11.2003. - Dado Pršo odveo je Hrvatsku na Europsko nogometno prvenstvo u Portugalu! Napadač Monaca je u 61. minuti uzvratnog susreta dokvalifikacija, samo dvije minuta nakon isključenja Igora Tudora, zabio pogodak koji je bio dovoljan za pobjedu protiv Slovenije na Bežigradu.

 

 Obrazovanje

Otvoren Središnji dječji vrtić

Metković, 18.11.2003. - Jučer je u Metkoviću pred nekoliko stotina uzvanika svečano otvoren Središnji dječji vrtić, kompleks površine 2800 četvornih metara, opremljen prema najsuvremenijim standardima. S kapacitetom od 350 djece svih uzrasta konačno je riješen kroničan nedostatak prostora za smještaj naših najmlađih sugrađana. Čast da presječe vrpcu pripala je dr. Vladimiru Strugaru, ministru prosvjete i športa, za čijeg je mandata u Metkoviću dovršeno i obnovljeno nekoliko značajnih objekata. Spomenimo izgradnju suvremene trodijelne športske dvorane pri Gimnaziji i potpunu obnovu OŠ Stjepana Radića koju polazi 1250 učenika, a u koju od njezine izgradnje 1956. nije uloženo gotovo ništa.

 

 Obrazovanje

Najljepši školski vrt 2003.

Metković, 15.11.2003. - Danas je u OŠ Don Mihovila Pavlinovića u Metkoviću održana dodjela nagrada za najljepši školski vrt za 2003. Pred oko 100 gostiju iz cijele Hrvatske, u nazočnosti gradonačelnika Stipe Gabrića, župana Ivana Šprlje, ministrice Pave Župan-Rusković, predstavnika Ministarstava prosvjete i športa, poljoprivrede i šumarstva, zaštite okoliša i prostornoga uređenja, Ministarstva za obrt i malo poduzetništvo, Školske knjige i Hrvatskih šuma dodijeljene su nagrade u četiri kategorije: najljepši školski vrt u kontinentalnome dijelu Hrvatske, najljepši promorsko-dalmatinski školski vrt, najkreativniji vrt i najljepši srednjoškolski vrt. OŠ Don Mihovila Pavlinovića dobitnik je ovogodišnje nagrade Najljepši školski vrt za 2003. u kategoriji promorsko-dalmatinski vrt. U obrazloženju stoji:

 Politika

Predizborni skup HDZ-a u Metkoviću

Metković, 14.11.2003. - Pod geslom 'Pokrenimo Hrvatsku', sinoć je u Metkoviću održan predizborni skup HDZ-a na kojemu su predstavljeni kandidati sa njihove liste za X. izbornu jedinicu. Pred oko 1500-2000 okupljenih članova, simpatizera i znatiželjnika iz Metkovića i susjedne Hercegovine završni govor održao je predsjednik HDZ-a dr. Ivo Sanader koji je pozvao Metkovce da izađu na izbore i glasuju za HDZ, 'makar ih taj dan boljela glava, jer bi ih inače glava mogla boljeti sljedeće četiri godine'. Za zabavni dio programa pobrinuli su se Klapa Cambi i Mladen Grdović.

 

 Obrazovanje

Dovršen Središnji dječji vrtić

Metković, 13.11.2003. - U ponedjeljak, 17. studenoga u 11 sati, dr. Vladimir Strugar, ministar prosvjete i športa, svečano će otvoriti kompleks Središnjega dječjeg vrtića u Metkoviću. Time će, nakon dugo vremena, u Metkoviću biti riješen problem nedostatka kapaciteta, jer će vrtić primati 350 djece svih uzrasta, od jaslica do predškolskoga. Sredstva za ovaj kapitalni objekt osigurali su Ministrastvo prosvjete i športa i grad Metković.

 

 Zdravstvo

Javno mjerenje šećera u krvi

Metković, 12.11.2003. - Udruga dijabetičara grada Metkovića, povodom Svjetskog dana šećerne bolesti, 14. studenoga organizira besplatno mjerenje šećera u krvi. Mjerenje će se obavljati na pločniku ispred zgrade u kojoj je smješten 'Crveni križ', a u slučaju lošeg vremena u ordinaciji dr. Asje Palinić-Cvitanović u prizemlju Osnovne škole Stjepana Radića u Metkoviću.

 

 Politika

HB-ovci 'nastupili' pred Vesnom Pusić

Metković, 7.11.2003. - Danas su se građanima Metkovića predstavili članovi Hrvatskog bloka u sklopu svojih predizbornih aktivnosti. Kako bi se bolje upoznali sa ovom novom strankom građanima je ponuđena knjižica '100 pitanja i odgovora'. Okupljanje je održano na otvorenome, gdje je naša kamera uhvatila ovaj neobičan motiv. Činjenica da članovima HB-a nije smetao 'konkurentski' plakat u pozadini možda govori o nekim novim civilizacijskim pomacima na hrvatskoj političkoj sceni.

 

 

Vijesti iz 11. 2003.
ukupno 15

Tražite u vijestima

 

Kalendar