818

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Izložba

Neli Bajalo u Galeriju GKS-a

Metković, 31.3.2007. - Vrgorska akademska slikarica Kornelija Neli Bajalo sinoć se metkovskoj likovnoj publici predstavila samostalnom izložbom „Organizacija prostora“. Radi se o četrdesetak platna u, kako je slikarica sama rekla, kompletno novom izrazu, forma je smirena, svedena na minimum apstraktne geometrije uz zadržavanje jednog dijela lirskog rukopisa.

 

 Koncert

Večer klavira

Metković, 31.3.2007. - U okviru 5. ciklusa koncerata Hrvatske glazbene scene mladih, kao gošća ciklusa koncert je održala mlada Japanka – pijanistica Yoko Nishii. Riječ je o šestom koncertu iz serije koncerata koje već petu godinu za redom organizira Hrvatska glazbena scena mladih, a koncert je održan u atriju OŠ Stjepana Radića Metković. Na programu su bila djela Liszta, Čajkovskog i Takemitsua.

 Rad udruga

Invalidima osobni asistenti

Metković, 31.3.2007. - U prostorijama UTIM-a jučer su potpisani ugovori o suradnji između UTIM-a i pet tjelesnih invalida koji su dobili osobnog asistenta. Tako je napravljen i zadnji korak ka realizaciji Ugovora o suradnji s Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti kojim je UTIM-u osigurana financijska potpora u iznosu od 200.000,00 kuna za taj pilot projekt.

 Akcija

45 doza krvi za OB Dubrovnik

Metković, 29.3.2007. - Danas je Gradsko društvo Crvenog križa Metković organizirao svoju prvu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi. U prostorijama Crvenog križa provodila ju je ekipa službe za transfuziju OB Dubrovnik pod vodstvom dr. Vesne Polanda-Lasica. Odazvalo se 58 darovatelja od kojih je 45 moglo darovati krv za OB Dubrovnik.

 

 Gradske vijesti

Usvojena izvješća

Metković, 29.3.2007. - Gradsko poglavarstvo Grada Metkovića usvojilo je izvješće o izvršenju programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2006. prema kojem je komunalnim doprinosom ostvareno 1.844.102,94 kuna dok su rashodi umjesto planiranih 1.013,894.90 iznosili 1.243.244,70 kuna.

 Narona

Svjetlovodom po eksponatima

Metković, 28.3.2007. - Užurbani radovi u Muzeju Narone u Vidu i dalje se nastavljaju. Na usku pločniku pred Augusteom za prostor se bore meštri najrazličitijih profila. Od arheologa i restauratora do instalatera svjetlovoda.

 Izdavaštvo

Donjoneretvanski kraj u Domovinskom ratu

Metković, 28.3.2007. - U prostorijama Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH, Podružnica Dubrovačko-neretvanske županije u Metkoviću, potpisan je ugovor o otkupu autorskog teksta za knjigu pod nazivom „Donjoneretvanski kraj u Domovinskom ratu“.

 Rad udruga

UTIM-u 200.000,00 kuna.

Metković, 27.3.2007. - Prijavivši projekt „Osobni asistent“ na natječaj Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti za financijsku potporu iz dijela prihoda od igara na sreću za 2007., Udruzi tjelesnih invalida Metković (UTIM-u) osigurana je financijska potpora u iznosu od 200.000,00 kuna.

 Šport

Crni sportski vikend

Metković, 26.3.2007. - Protekli vikend kao da sportska sreća nije bila naklonjena metkovskim klubovima. Izgubili su svi osim kadeta KK Metković. No ima i jedna lijepa vijest. Metkovski ženski rukomet postigao je još jedan veliki uspjeh. Kadetkinje ŽRK Metković, godište 90/91., postale su državne prvakinje na turniru koji se od 22. do 25. ožujka igrao u Sinju. Evo ostalih rezultata:

 Izložba

Odabrani učenički radovi u GKS-u

Metković, 26.3.2007. - Danas je u metkovskom GKS-u otvorena izložba Kulturna baština moga kraja. Izloženi su radovi učenika osnovnih škola naše županije rađeni, uglavnom, raznim grafičkim tehnikama.

 Akcija

Solidan odziv građana

Metković, 25.3.2007. - Jučer je na Trgu kralja Tomislava Zaklada Ana Rukavina organizirala uzimanje uzoraka krvi potencijalnih donora koštane srži. Akciji se odazvalo sto dvadeset četvero naših sugrađana, što predstavlja sasvim solidan broj i razmjeran je odzivu po drugim gradovima.

 Obrazovanje

Kamo nakon srednje škole?

Metković, 24.3.2007. - U organizaciji Udruge mladih grada Metkovića „Kolektiv“ danas je u metkovskoj Gimnaziji održano drugo predavanje na temu „Uvod u profesionalnu orijentaciju.

 Izdavaštvo

Ulice, trgovi i mostovi grada Metkovića

Metković, 24.3.2007. - U nakladi Gradskog kulturnog središta iz tiska je nedavno izašla knjiga „Ulice, trgovi i mostovi grada Metkovića“ autora dr. Ivana Jurića. Na dvjestotinjak stranica autor navodi 89 metkovskih ulica i trgova s posebnim osvrtom na osobe, događaje i druge situacije po kojima su dobile ime. To isto čini sa imenima sadašnjeg Lučkog mosta te ostalim mostovima koji su kroz prošlost postojali u Metkoviću. Knjiga je opremljena i planom grada, a može se nabaviti kod autora.

 

 Trgovina

Lidl otvorio prodavaonicu

Metković, 22.3.2007. - Jutros je u Metkoviću svoju prodavaonicu otvorio trgovački lanac prehrambenim proizvodima Lidl. Radi se o 26. Lidlovoj prodavaonici u Hrvatskoj u kojoj se na površini od 1300 m2 nudi oko 2.500 artikala. Prodavaonica se nalazi na izlazu iz Metkovića prema Opuzenu i trenutno ima dvadeset jednog zaposlenika.

 

 Narona

Puni se tribina naronitanskog Augusteja

Metković, 21.3.2007. - Poslije više od šesnaest stoljeća skulpture iz Augusteja u Naroni naći će se na mjestu s kojeg su oborene nakon što je kršćanstvo postalo službena religija u Rimu. Skulpture su prošle subote dopremljene iz zagrebačke Gliptoteke, a jučer je započela operacija njihova postavljanja na tribinu hrama.

 Iz susjedstva

Otvoren obnovljeni Dom u Doljanima

Metković, 20.3.2007. - Jučer je u Doljanima kraj Metkovića, povodom blagdana sv. Josipa svečano otvoren obnovljeni Hrvatskio seljački kulturno-prosvjetni dom. Uz Doljance, od kojih velik broj živi i radi u Metkoviću, svečanosti su prisustvovali i gradonačelnici Čapljine i Metkovića Stjepan Šutalo i Stipo Gabrić Jambo.

 Zanimljivosti

Studentski stadion na vodi za Olimpijske igre

Metković, 20.3.2007. - Plutajući olimpijski stadion koji se premješta prema potrebi i mjestu održavanja Olimpijskih igara projektiralo je petero studenata Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Za nas je naročito zanimljivo da je autor ideje Metkovac Nikola Vladimir, apsolvent Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Pročitajte

 

 Folklor

Folklorni seminar u Metkoviću

Metković, 20.3.2007. - KUD „Metković“ organizira seminar Plesna tradicija jadranskog područja Hrvatske na temu Kontradanse (contredance) i srodni plesovi. Seminar će se održati od 20. do 22. travnja ove godine. Više informacija i prijavnicu za seminar možete skinuti ovdje.

 

 Šport

Pregled rezultata

Metković, 20.3.2007. - I dalje pokušavamo prikupiti i na jednom mjestu objaviti rezultate koje su postigli metkovski sportaši.

 Komentar

Narona bez Livije?

Metković, 20.3.2007. - Može li Muzej Narona ostati bez slavne Livije? Odnosno treba li u njemu stajati njezina kopija ili original? Može li to bolno pitanje riješiti Ministarstvo kulture? Pročitajte cijeli tekst.

 

 Šport

Pregled rezultata

Metković, 12.3.2007. - Prošli vikend metkovski klubovi odigrali su 10 susreta iz kojih su kao pobjednici izašli samo u četiri. Evo rezultata:

 Politika

Pokret „Jedino Hrvatska“

Metković, 11.3.2007. - U Gradskom kulturnom središtu jučer je predstavljen Pokret „Jedino Hrvatska“, u sklopu kojega djeluje 25 političkih stranaka i udruga što će se po prvi put pojaviti na ovogodišnjim parlamentarnim izborima.

 Predavanje

Dijagnostika treniranosti mladih sportaša

Metković, 9.3.2007. - U organizaciji veslačkog kluba „Neretvanski gusar“ iz Metkovića sinoć je u hotelu „Narona“ održano predavanje na temu „Dijagnostika treniranosti mladih sportaša“. Predavač je bio mr. sc. Mladen Marinović, viši predavač na katedri Sportovi na vodi s Fakulteta prirodoslovno – matematičkih znanosti i Kineziologije, Sveučilišta u Splitu te direktora Hrvatske kajak i kanu reprezentacije s kojom je trenutno na bazičnim pripremama u Metkoviću.

 Iz susjedstva

I mi sa sela hoćemo do ADSL-a!

Metković, 8.3.2007. - Na osnivačkoj Skupštini u Kuli Norinskoj osnovana je Udruga kulturno ekoloških aktivista „Naro Aeternus“ ili „Vječna Neretva“ koja je prije desetak dana i službeno upisana u registar udruga RH. Udruga će sjedište imati u Kuli Norinskoj, odakle dolazi i njen prvi predsjednik Mario Jerković, dok je potpredsjednica Anita Bjeliš iz Opuzena, a tajnica Silvija Krmić iz Komina.

 Šport

Bebić i Nižić pobjednici turnira

Metković, 6.3.2007. - Jučer je na terenima TK Metković odigrana završnica turnira „Obšivač open“ koji se održava drugu godinu. Žensko finale bilo je metkovsko u kojem je nakon tri i pol sata igre slavila jedanaestogodišnja Anja Bebić. Ona je rezultatom 6:3, 6:7 i 7:5 pobijedila tri godine stariju suigračicu iz TK Metković Anu Dominiković.

 Gradske vijesti

Nova imena ulicama

Metković, 5.3.2007. - Povjerenstvo za imenovanje ulica i trgova grada Metkovića na svojoj I. sjednici donijelo je prijedlog da se Industrijska ulica nazove imenom Domovinskog rata.

 Šport

Oživio ponton na Unki

Metković, 5.3.2007. - Veslački klub „Neretvanski Gusar“ iz Metkovića dogodine će slaviti 40 godina od osnutka. Kroz to vrijeme imao je svoje svijetle, ali i tamne trenutke. Ovih dana oživljena je djelatnost kluba u koji pristižu novi članovi. Danas je četvero najmlađih imalo svoj prvi trening.

 Šport

Metkovci uglavnom uspješni

Metković, 5.3.2007. - Protekli vikend bio je bogat sportskim događanjima u kojima su metkovski klubovi postigli uglavnom dobre rezultate.

 Fenomeni

Potpuna pomrčina Mjeseca

Metković, 4.3.2007. - Ove dvije fotografije snimljene su sinoć u 23,06 i 23,20 nakon čega su oblaci potpuno zastrli metkovsko nebo pa nismo mogli vidjeti trenutak kada je Zemljina sjena potpuno prekrila Mjesec.

 

 Predavanje

Predstavljena flora delte Neretve

Metković, 2.3.2007. - U organizaciji Regionalnog centra zaštite okoliša za Srednju i Istočnu Europu (REC) te projektnih ureda REC-a u Metkoviću i Mostaru u galerijskom prostoru GKS-a Metković održano je edukativno predavanje pod nazivom «Flora delte Neretve».

 Poljoprivreda

Podijeljeno 4300 sadnica maslina

Metković, 1.3.2007. - Jučer je u sklopu projekta obnove i sadnje novih maslinika što ga provodi Grad Metković i Dubrovačko-neretvanska županija, u krugu firme „Jambo“ podijeljeno oko 4300 besplatnih sadnica maslina.

 Gradske vijesti

Javni uvid Studije

Metković, 1.3.2007. - Upravni odjelu za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Dubrovačko-neretvanske županije obavještava građane, trgovačka društva, ustanove i druge zainteresirane na području okoliša Dubrovačko-neretvanske županije o upućivanju na JAVNI UVID STUDIJE O UTJECAJU NA OKOLIŠ - SUSTAV JAVNE ODVODNJE GRADA METKOVIĆA.

 

Vijesti iz 3. 2007.
ukupno 32

Tražite u vijestima

 

Kalendar