817

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

23.10.2019.
prof. Marko Šiljeg
pok. Stanke
1933. - 2019.
prof. Marko Šiljeg

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Šport

Košarkaši se pripremaju za novu sezonu

Metković, 27.9.2009. - U sklopu priprema košarkaša za predstojeću sezonu u Metkoviću je 24. rujna odigrana prijateljska utakmica između KK Metković i KK Dubrovnik koja je završena rezultatom 69:87 za goste.

 Kultura

Peti neretvanski susret

Metković, 26.9.2009. - U auli Gimnazije Metković u četvrtak je održan prvi dio 5. neretvanskog književnog, znanstvenog i kulturnog susreta pod nazivom Stojan Vučićević – književnik i žrtva koji se tijekom tri dana održava još u Pločama, Opuzenu i Turkovićima (Vučićevićevom rodnom mjestu).

 Domovinski rat

Nova braniteljska udruga

Metković, 25.9.2009. - Kako bi dostojno obilježili 18. obljetnicu osnivanja i formiranja voda minobacača 120 mm, jedinice koja je prerasla u topnički divizion 116. brigade, dio pripadnika te jedinice održalo je inicijativni odbor za osnivanje udruge koja bi skrbila o bivšim pripadnicima.

 Rad udruga

Narodnim običajima preko prepreka

Metković, 25.9.2009. - Predstavnici Udruge osoba s invaliditetom 'Prijatelj' sudjelovali su na jednodnevnom okupljanju u Radmanovim Mlinicama kod Omiša koje je pod nazivom 'Narodnim običajima preko prepreka' održano u organizaciji Udruge 'Agape'.

 Šport

Ponovno u prvoj ligi

Metković, 22.9.2009. - U sklopu II. HBL liga - jug u Boćarskom domu u subotu 19. rujna boćarski susret odigrali su BK Metković i BK Strijelac iz Dubrovnika. Susret je završen rezultatom 20:2.
   Treba spomenuti kako je BK Metković ovom pobjedom tri kola prije kraja prvenstva osigurao ponovni ulazak u I. Hrvatsku boćarsku ligu iz koje su ispali u na kraju sezone 2007/2008.

 

 Rukomet

Bodovi Varaždincima

Metković, 22.9.2009. - RK METKOVIĆ - RK VARTEKS DI CAPRIO 26:31 (17:14)
METKOVIĆ - Športska dvorana Metković. Gledatelja: 250. Suci: Bajt (Dugo Selo) i Tor (Zagreb).

 Šport

Neretvi još jedna pobjeda

Metković, 22.9.2009. - U petom kolu III. HNL-jug na igralištu Iza vage snage su odmjerili domaća Neretva i NK Primorac 1929 iz Stobreča, a susret je završen rezultatom 2:1 za domaće.

 Rukomet

Uvjerljiv poraz na startu

Metković, 22.9.2009. - U prvom kolu HRL-jug za žene rukometašice RK Metkovića ugostile su rukometašice iz Sinja koje su se za domaće igračice pokazale kao prejak suparnik.

 Gradske vijesti

Klapa 'Sv. Nikola' kod gradonačelnika

Metković, 18.9.2009. - Predstavnici Klape Sv. Nikola posjetili su gradonačelnika Gabrića u njegovom uredu kako bi mu uručili prigodne darove koje su donijeli sa svoga gostovanja u Poljskoj.

 Kazalište

Otvorena sezona 2009/2010.

Metković, 18.9.2009. - Renomirani domaći imitator Denis Bašić svojim stand up showom imena Čarolija imitacija sinoć je otvorio novu sezonu događanja u kazališnoj dvorani Gradskog kulturnog središta Metković.

 Gradske vijesti

Novi stanovi u Ulici kneza Branimira

Metković, 16.9.2009. - Na prigodnoj svečanosti u Ulici kneza Branimira danas su ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata uručeni ključevi dvadeset jednog stana koje im je dodijelilo Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Ključeve stanova uručio je ministar Tomislav Ivić.

 Gradske vijesti

Uskoro više reda u parkiranju

Metković, 15.9.2009. - Kroničan problem parkiranja muči sve gradove pa tako i Metković. Dodatno ga povećavaju sami vozači koji se po nogostupima parkiraju kako stignu pa često onemoguće prolaz majkama s kolicima ili osobama s invaliditetom, čak i pješacima ponekad moraju na kolnik.

 Fotografija

Jutro na Glibuši

Metković, 12.9.2009. - Toponim, ili točnije hidronim Glibuša nije baš rijedak jer upućuje na glib, blato ili vodu u takvom okružju. Dinko Šimunović ga spominje u svojoj 'Dugi', a Meksikanac Robero Salinas Price ga svrstava u toponimiju Troje pri tvrdnji da je Troja bila u obližnjoj Gabeli.

 Ispravak

Iz Desana u Nugal

Metković, 11.9.2009. - Od Desana do Nugla u Borovcima zračne linije je samo pet kilometara. Problem je što se među njima ispriječila moćna Rujnica i to sa svojim najvišim vrhom Babinom gomilom. Da nema nje Desanci i Borovčani bili bi prvi susjedi. Ovako, nema im druge nego preko prijevoja gdje je crkvica Sv. Roka, što baš i nije lako, iako bi naši stari rekli da je to 'piece of cake'.

 Tisak

Metkovski vjesnik br. 19

Metković, 11.9.2009. - Jutros je u gradu osvanuo i 19. broj Metkovskoga vjesnika. Nakon male ljetne stanke ponovno hvatamo standardan ritam.  Počela je nastava, aktiviraju se i sportski klubovi, razne udruge itd. Mi ćemo pokušati i dalje sve to pratiti. Mjesta na kojima novi broj možete dobiti ostaju ista, a za vas koji niste u gradu ostaje ovo  elektronsko izdanje.

 

 Preporuka

Velike fotografije

Metković, 10.9.2009. - Danas na internetu postoje milijuni mjesta (site) na kojima se mogu pronaći najraznovrsniji sadržaji. Neka su specijalizirana za fotografiju i mogli bismo mjesece i godine provesti na takvim mjestima, a da opet ne vidimo sve.

 Komentar

Svinjarija

Metković, 8.9.2009. - Nakon što su neki internetski portali objavili da je u Metkoviću otkriven prvi slučaj svinjske gripe kod jednog hotelskog djelatnika, kontaktirali smo hotelijere i saznali da to nije istina.

 župske vijesti

Umro fra Draško Teklić

Metković, 8.9.2009. - Od fra Josipa Repeše dobili smo obavijest da je u njemačkom Waiblingenu u 59. godini života, 41. godini redovništva i 32. godini svečeništva umro fra Draško Teklić, koji je svojedobno bio na službi u župi Sv. Ilije u Metkoviću.

 Obrazovanje

Počela škola

Metković, 7.9.2009. - Danas je prvi dan nastave u školama. Ulice su jutros bile zakrčene automobilima roditelja koji su djecu dovozili do škola. Među njima bilo je i 232 prvašića.
   U petak je u dvjema metkovskim osnovnim školama organizirano upoznavanje učenika s učiteljicama u sklopu čega su izvedeni i prigodni programi.

 Gradske vijesti

Pred kišu

Metković, 7.9.2009. - Dan prije prekjučerašnje kiše snimili smo djelatnike Komunalnoga poduzeća 'Metković' kako čiste slivnike u kojima se tijekom ljeta nakupilo svega i svačega. Za održavanje nekoliko stotina slivnika na području grada koristi se specijalno vozilo koje usisava nakupljeni otpad iz slivnika.

 

 Folklor

Upišite se u KUD 'Metković'

Metković, 3.9.2009. - Nakon ljetne stanke folklorna i mandolinska sekcija KUD-a 'Metković' započinju s radom pa će 8. i 10. rujna (utorak i četvrtak) u vremenu od 18 do 20 sati upisivati nove članove.

 

 župske vijesti

Kamen oko crkve Sv. Ilije

Metković, 3.9.2009. - U sklopu uređenja crkvenog dvorišta i gradnje nove kamene ograde, prije koji dan započelo je popločavanje dvorišta kamenom. Svi radovi trebali bi biti gotovi do početka listopada.

 

 Gradske vijesti

Radovi na izvorištu Norina

Metković, 3.9.2009. - Na izvorištu u Prudu u tijeku su radovi na izgradnji tzv. mjernog profila izvorišta. Riječ je o ustavi na koju će se ugraditi limnigraf, mjerni instrument koji mjeri razinu vode uzvodno i nizvodno od preljeva.

 Gradske vijesti

Javni radovi

Metković, 1.9.2009. - Od srpnja je u Komunalnom poduzeću Metković d.o.o. u sklopu programa Javni radovi na uređenju okoliša na određeno vrijeme od pet mjeseci zaposleno 13 djelatnika koji će tako raditi do 31. prosinca.

 

Vijesti iz 9. 2009.
ukupno 24

Tražite u vijestima

 

Kalendar