825

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Obrazovanje

Gimnazijalci učili o tradicionalnim obrtima u Francuskoj

Metković, 15.10.2019. - Učenici i profesori Gimnazije Metković sudjelovali su u proteklom tjednu u mobilnosti u francuskom Bourgesu u sklopu Erasmus plus projekta Digitalno mapiranje tradicionalnih obrta u Europi. Ugostila ih je škola-domaćin Lycee Marguerite de Navarre, a tijekom tjedna učenici su upoznali Bourges, njegovu poznatu katedralu St. Etienne, i s kolegama iz Njemačke, Švedske, Italije i Francuske sudjelovali u radionicama koje su organizirali lokalni obrtnici.

 Šport

Nove medalje za KK Metković

Metković, 15.10.2019. - U subotu je Karate-klub Metković s 14 natjecatelja nastupio u Zadru u II. kolu Dalmatinske karate lige, u kojemu je nastupilo 20 klubova s 285 natjecatelja. Pod vodstvom trenera Denisa Žderića i Ante Krstičevića osvojili su 11 medalja – 3 zlata, 4 srebra i 4 bronce.

 Obavijest

Jutros bez vode dio Pruda i Crnići

Metković, 15.10.2019. - Metković d.o.o. obavještava građane u naseljima Prud (od kućnog broja 106 do kraja naselja) i Crnići, da će im danas od 8 sati do 11:30 zbog priključivanja cjevovoda biti obustavljena distribucija vode.

 

 Rad udruga

Crna roda uočena u preletu

Metković, 15.10.2019. - Iz Ornitološke udruge 'Brkata sjenica' javili su da su prošle subote uočili u Neretvi rijetku pticu – crnu rodu (Ciconia nigra). Fotografirali su je između Vida i Metkovića za njezine jesenske selidbe na jug.

 Obavijest

Nova regulacija prometa u središtu grada

Metković, 14.10.2019. - Zbog nastavka radova zatvara se promet duž parkirališta ispred Pekarne 'Babić' te dionica od istočnoga rotora do raskrižja s Ulicom o. Ante Gabrića. Promet iz Zvonimirove u A. Starčevića odvijat će se dvosmjerno, dok Ulica o. Ante Gabrića ostaje jednosmjerna prema jugu.

 Šport

Metkovski veslači najjači u Dalmaciji u kategoriji kadeta do 13 godina

Metković, 14.10.2019. - Više od deset godina u nedjelju, na da Neretvanske regate, osvane lijepo vrijeme. Tako je bilo i jučer, prekrasan jesenski dan bio je pravi dar organizatorima iz VK Neretvanski gusar te za više od 230 veslača iz 14 dalmatinskih veslačkih klubova.

 Rukomet

Mehanika Metković s 33:27 u Rijeku ispratila Kozalu

Metković, 13.10.2019. - Na krilima raspoloženih Rudolfa Ćužića (8), Josipa Bezera (7), Kristijana Marevića (5) te Nikole Bartolovića i Damira Matage (po 4 pogotka) Metkovci su uspjeli na domaćem terenu slomiti Riječane, koji su cijelo prvo poluvrijeme pružali čvrst otpor.

 Koncert

Koncert u spomen na utemeljitelja hrvatske opere

Metković, 13.10.2019. - Metkovski ljubitelji klasične glazbe prošle su godine upoznali mladu pijanisticu Ivanu Jelaču, koja je s violinisticom Đanom Kahriman nastupila u GKS-u na koncertu iz ciklusa 'Žene u glazbi', povodom 95-te obljetnice smrti Dore Pejačević. Ove je godine osmislila konceptni projekt 'Lisinski 200', povodom 200-te obljetnice rođenja Vatroslava Lisinkoga.

 Kultura

XV. Neretvanski književni, znanstveni i kulturni susreti

Metković, 12.10.2019. - Četiri hrvatska jezikoslovca; Krsto Spalatin, Slavko Pavešić, Stjepan Krešić i Luka Vukojević bili su tema ovogodišnjih XV. Neretvanskih književnih, znanstvenih i kulturnih susreta, koji se od četvrtka do danas održavaju u Stonu, Neumu, Metkoviću, Opuzenu, Pločama, Ljubuškome i Čapljini.

 Izložba

Stjepan Ivanišević izlaže u GKS-u

Metković, 12.10.2019. - U Galeriji GKS-a Metković otvorena je izložba slika splitskoga akademskog slikara Stjepana Ivaniševića, na kojoj se autor predstavio s tridesetak ulja na platnu.

 Obavijest

U nedjelju za promet zatvorena Mali i dio Velike rive

Metković, 11.10.2019. - Zbog održavanja V. minikupa Veslačkoga saveza Dalmacije – XXXI. Neretvanske regate u nedjelju, 13. listopada od 7 sati do 15 sati bit će za promet privremeno zatvorena Mala riva i dio Velike rive od Spomenika hrvatskim braniteljima do Lučkoga mosta. Mole se vlasnici motornih vozila da u navedeno vrijeme svoja vozila ne ostavljaju i parkiraju na navedenim mjestima te da koriste alternativne smjerove.

 

 Obrazovanje

Sindikat o štrajku prosvjetnih radnika

Metković, 10.10.2019. - Mirenje s Vladom Republike nije uspjelo i od 10. listopada 2019. mi smo u štrajku do ispunjenja naših zahtjeva – javlja Dana Svaguša, povjerenica NSZSŠH Dubrovačko-neretvanske županije.

 Šport

Mediji upoznati s detaljima III. Mandarina polumaratona

Metković, 10.10.2019. - Organizator III. Mandarina polumaratona, SU Neretva run, jučer je u Hotelu Narona održao konferenciju na kojoj su predstavnici lokalnih medija upoznati s tom 21-kilometarskom utrkom, koja će se održati 3. studenoga sa startom u Vidu u 10 sati te ciljem na Trgu kralja Tomislava ispred Hotela Narona.

 Obavijest

Sutra skraćeni sati u OŠ Stjepana Radića

Metković, 9.10.2019. - Povodom štrajka zaposlenika najavljenog za 10. listopada 2019. godine, obavještavaju se učenici i roditelji da će se u OŠ Stjepana Radića nastava održati na način da će nastavni sati biti kraćeni i da će trajati 30 minuta.

 Obavijest

Bez vode u kompleksu 'Vage'

Metković, 9.10.2019. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u dijelu Ulice kralja Zvonimira (stara Vaga) da će danas od 11:30 do 13 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode te će se u istom vremenu za promet zatvoriti prvi ulaz između zgrade Prirodoslovnog muzeja i PBZ-a.

 

 Obavijest

Zatvoren promet između dvaju rotora danas

Metković, 9.10.2019. - Danas će privremeno biti zatvoren promet Ulicom Ante Stračevića između dvaju rotora jer će se na tome dijelu gradilišta nanositi habajući asfaltni sloj. Vozači se upućuju na korištenje alternativnih smjerova.

 

 Kultura

XV. Neretvanski književni, znanstveni i kulturni susret

Metković, 9.10.2019. - Sutra će se od 19 sati u Gimnaziji Metković u sklopu XV. Neretvanskih književnih, znanstvenih i kulturnih susreta održati znanstveni skup, čija će tema biti hrvatski jezikoslovci, filolozi i prevoditelji Krsto Spalatin, Slavko Pavešić, Stjepan Krešić i Luka Vukojević.

 Policija

Osumnjičeni za krađu novca i nakita

Metković, 9.10.2019. - Nakon što je u četvrtak, 3. listopada, starija ženska osoba policijskim službenicima Policijske postaje Metković prijavila krađu zlatnine i novca iz svoje obiteljske kuće na području Kule Norinske provedeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja da su navedenu krađu počinili 27-godišnjakinja i stariji maloljetnik, oboje s područja Slavonije.

 Manifestacije

Dani kruha prožeti humanošću

Metković, 8.10.2019. - Šarenilo boja, mirisa i okusa, agilni mladi prodavači koji su na svojim pomno urešenim štandovima nudili pekarske proizvode i plodove zemlje, slika je to koja se svake godine ponavlja na školskom igralištu OŠ Stjepana Radića u Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

 Čestitka

Gradonačelnikova čestitka

Metković, 8.10.2019. - 8. listopada slavimo jedan od najvažnijih datuma novije hrvatske povijesti, kada se prisjećamo onih koji su izgubili živote u Domovinskom ratu i bez kojih naša država Hrvatska ne bi postojala.

 Vjerski život

Gospa od Ružarija proslavljena na Malom Prologu

Metković, 7.10.2019. - Prve nedjelje u listopadu na Malom Prologu slavi se blagdan zaštitnice mjesta Gospe Ružarice, tj. Gospe od Ružarija. Svetu misu na platou ispred istoimenene crkvice sa župljanima Župe Otrić-Stuge i Proložanima predvodio je župnik don Domagoj Jelača.

 Vjerovali ili ne

Nadbiskup Barišić predvodio svečanu misu posrednijega dana obilježavanja jubileja Župe sv. Ilije

Metković, 7.10.2019. - Svečanom misom u župnoj crkvi sv. Ilije jučer je završeno desetodnevno obilježavanje 300-te obljetnice utemeljenja Župe sv. Ilije proroka u Metkoviću.

 Obavijest

Zbog asfaltiranja zatvara se zapadni rotor

Metković, 7.10.2019. - Danas će se na zapadnome rotoru te pristupu ulicama A. Starčevića i don R. Jerkovića položiti habajući sloj asfalta, čime će se okončati asfalterski radovi na tome dijelu koji će od jutra do popodnevnih sati biti zatvoren za promet.

 Vjerski život

Svečana akademija povodom jubileja Župe sv. Ilije

Metković, 6.10.2019. - U kazališnoj dvorani GKS-a Metković sinoć je u sklopu proslave 300-te obljetnice Župe sv. Ilije proroka održana svečana akademija, kojoj je uz brojne vjernike i građane te crkvene i svjetovne uzvanike nazočio nadbiskup Marin Barišić.

 Vjerski život

Svečano proslavljen Sveti Franjo Asiški

Metković, 5.10.2019. - Svečanom misom s procesijom sinoć je na Kladi proslavljen Sveti Franjo Asiški, blagdan sveca suzaštitnika Župe sv. Ilije. Misu je u suslavlju župnika fra Ante Bilokapića i vidonjskoga župnika don Mladena Margete te uz pjevanje Župnoga zbora pod ravnanjem s. Mile Deak predvodio fra Domagoj Volarević.

 Poziv

Uključite se u akciju sadnje stabala

Metković, 4.10.2019. - Građanska inicijativa Dani kolektivne sadnje drveća, kojom se planira kolektivna sadnja drveća od 25. do 27. listopada ove godine, pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi drvo i na taj način doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena.

 Metković 600

Prvi poznati švercer na području doline dobio dostojno obilježje

Metković, 4.10.2019. - Švercer ser Mateo (Mato) Getaldić zadužio nas je tako što je 1422. napisao tužbu dubrovačkome knezu kako su mu carinici na Neretvi podno Metkovića zaplijenili neku robu. Dokument se sačuvao u Dubrovačkom arhivu pa mi tako danas imamo prvi poznati spomen Metkovića.

 Vjerski život

Večer posvećena franjevaštvu i FRAMA-i

Metković, 4.10.2019. - Danas je Sveti Franjo Asiški, a sinoć je u istoimenoj crkvi na Kladi u sklopu proslave 300. godina Župe sv. Ilije služena misa koju je predvodio fra Perica Maslać, dok su na njoj pjevali i svirali članovi Zbora i benda mladih pod vodstvom Milana Kapovića. Nakon toga je u organizaciji metkovske FRAMA-e održana Večer franjevaštva.

 Zdravstvo

Metkovske se sestre solidarizirale s kolegicama i kolegama u Hrvatskoj

Metković, 4.10.2019. - Medicinske sestre iz Doma zdravlja Metković jučer su nakratko prekinule rad kako bi iskazale podršku svojim kolegicama i kolegama koji su prosvjedovali u Zagrebu. Njima se u znak solidarnosti priključilo medicinsko osoblje i liječnice jer, kako je rekla dr. Sonja Barač, „…mi smo tim, a sestre su naša desna ruka“.

 Vjerski život

Okrugli stol o povijesti Župe sv. Ilije

Metković, 3.10.2019. - Misom u crkvi sv. Franje Asiškoga na Kladi, koju je predvodio fra Ilija Mikulić, te okruglim stolom 'Povijesni presjek Župe kroz 300 godina', što je održan u Galeriji GKS-a, završen je šesti dan obilježavanja 300-te obljetnice osnutka Župe sv. Ilije proroka.

 Rad udruga

Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba

Metković, 3.10.2019. - U prostorijama Doma za starije osobe i rehabilitaciju obilježen 1. listopada Međunarodni dan starijih osoba. Dio je to projektnih aktivnosti Udruge DOBRA kroz Projekt Za veselu starost br. 3.

 Poziv

Sestre pozivaju na mirni prosvjed u Metkoviću

Metković, 2.10.2019. - Povodom sutrašnjeg prosvjeda medicinskih sestara u Zagrebu želimo se ujediniti i pokazati zajedništvo i podršku iz Metkovića. Ovim putem pozivamo na tihi prosvjed medicinskih sestra, liječnika i ostalog medicinskog osoblja, koji će se održati sutra, 3. listopada u 10 sati ispred Doma zdravlja Metković – stoji u pozivu magistre sestrinstva Anice Majić.

 

 Obavijest

Sutra bez vode Marulićeva i Kranjčevićeva

Metković, 2.10.2019. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u ulicama Marka Marulića i S. S. Kranjčevića da će u četvrtak, 3. listopada od 8 sati do 10 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode. U slučaju vremenskih neprilika, radovi se odgađaju za sljedeći dan.

 

 Vjerski život

Peti dan proslave u Župi sv. Ilije

Metković, 2.10.2019. - Jučer je na Kladi u crkvi sv. Franje Asiškoga don Mate Brečić predvodio misno slavlje na kojemu je pjevao Zbor časnih sestara pod ravnanjem s. Dulceline Plavše. Nakon mise je u Samostanu časnih sestara održana Večer Služavki Maloga Isusa.

 Policija

Još jedna prijevara putem fiktivnog prebivališta

Metković, 2.10.2019. - Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković, 39-godišnja hrvatska državljanka osumnjičena je za kazneno dvoje prijevare.

 Vjerski život

Misa za preminule župljane i ' Večer čuvara Kristova groba'

Metković, 1.10.2019. - Nastavlja se obilježavanje 300-te obljetnice utemeljenja Župe sv. Ilije Proroka. U nedjelju je na Gradskome groblju sv. Ivana Nepomuka služena misa za sve preminule župljane, a jučer je nakon mise u crkvi sv. Ilije održana Večer čuvara Kristova groba, tj. žudija.

 

Vijesti iz 10. 2019.
ukupno 36

Gimnazijalci učili o tradicionalnim obrtima u Francuskoj

Nove medalje za KK Metković

Jutros bez vode dio Pruda i Crnići

Crna roda uočena u preletu

Nova regulacija prometa u središtu grada

Metkovski veslači najjači u Dalmaciji u kategoriji kadeta do 13 godina

Mehanika Metković s 33:27 u Rijeku ispratila Kozalu

Koncert u spomen na utemeljitelja hrvatske opere

XV. Neretvanski književni, znanstveni i kulturni susreti

Stjepan Ivanišević izlaže u GKS-u

U nedjelju za promet zatvorena Mali i dio Velike rive

Sindikat o štrajku prosvjetnih radnika

Mediji upoznati s detaljima III. Mandarina polumaratona

Sutra skraćeni sati u OŠ Stjepana Radića

Bez vode u kompleksu 'Vage'

Zatvoren promet između dvaju rotora danas

XV. Neretvanski književni, znanstveni i kulturni susret

Osumnjičeni za krađu novca i nakita

Dani kruha prožeti humanošću

Gradonačelnikova čestitka

Gospa od Ružarija proslavljena na Malom Prologu

Nadbiskup Barišić predvodio svečanu misu posrednijega dana obilježavanja jubileja Župe sv. Ilije

Zbog asfaltiranja zatvara se zapadni rotor

Svečana akademija povodom jubileja Župe sv. Ilije

Svečano proslavljen Sveti Franjo Asiški

Uključite se u akciju sadnje stabala

Prvi poznati švercer na području doline dobio dostojno obilježje

Večer posvećena franjevaštvu i FRAMA-i

Metkovske se sestre solidarizirale s kolegicama i kolegama u Hrvatskoj

Okrugli stol o povijesti Župe sv. Ilije

Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba

Sestre pozivaju na mirni prosvjed u Metkoviću

Sutra bez vode Marulićeva i Kranjčevićeva

Peti dan proslave u Župi sv. Ilije

Još jedna prijevara putem fiktivnog prebivališta

Misa za preminule župljane i ' Večer čuvara Kristova groba'

Tražite u vijestima

 

Kalendar