1461

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

LINKOVI

Naslovnica

vijesti www.metkovic.hr

 Javni poziv

Prijavite svoj program u sportu za 2018.

Metković, 16.1.2018. - U Proračunu Grada Metkovića za 2018. godinu osigurana su sredstva za financijsku potporu programa udruga u sportu namijenjenih zadovoljavanju javnih potreba u području sporta utvrđenima Programom javnih potreba u sportu Grada Metkovića za 2018. godinu. Stoga je Športska zajednica Grada Metkovića objavila Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u sportu grada Metkovića za 2018.

 Gradska uprava

Javno izložen Nacrt SRUP-a grada Metkovića za razdoblje 2016.

Metković, 15.1.2018. - U nazočnosti metkovskoga gradonačelnika Dalibora Milana i Boške Matošić, predstavnice jednoga od izrađivača, tvrtke Zeleni servis, danas je u Galeriji GKS-a Metković koordinatorica Strategije za Grad Metković Lara Šiljeg javnosti izložila Nacrt Strategije razvoja urbanog područja (SRUP) grada Metkovića za razdoblje 2016. – 2020.

 Metković 600

Možda ste i vi ili netko vaš na ovoj fotografiji

Metković, 15.1.2018. - Evo jedne fotografije snimljene na samoga Svetog Iliju 1973. Metkovska reprezentacija na Jadranskim susretima u Pločama 20. srpnja 1973. Uspjeli smo pobijediti Pločane, ali tek kada su povukli konopaši. O tome je fra Mario Jurišić objavio članak u ondašnjoj Iskri, čijih smo 14 prvih brojeva još davno digitalizirali. Nakon klika, tipkom 'F' fotografiju možete povećati na stvarnu veličinu.

 

 Šport

Ćulum i Leontić srebrna i brončani u Samoboru

Metković, 15.1.2018. - Od 12. do 14. siječnja u Samoboru je održano Međunarodno karate natjecanje Grand Prix Croatia, na kojemu je s 1769 natjecatelja nastupilo 214 klubova iz 23 zemlje. Karate-klub Metković nastupio je s četiri natjecatelja u šest kategorija, koji su u borbama osvojili jedno srebro i jednu broncu.

 Kazalište

'Pomutnja' ispod Matić-Jukićkine sačure

Metković, 13.1.2018. - Metkovski kazališni amateri danas su u Galeriji GKS-a održali konferenciju za medije, na kojoj su za petak, 19. siječnja najavili premijeru predstave Pomutnja, prema tekstu već etabliranoga neretvanskog dramaturga Gorana Matića i u režiji Jasne Jukić, dubrovačke Splićanke s glumačkim stažem u Kazalištu Marina Držića.

 Seminar

Kako spriječiti pranje novca i financiranje terorizma

Metković, 13.1.2018. - Učilište Mijoč u suradnji s Centrom za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije i Udruženjem obrtnika Metković organizira seminar Sprečavanje pranja novca i financiranja terorizma.

 Priopćenje za javnost

Katarina Ujdur: Pozivam Ministarstvo financija da provede upravni nadzor cijeloga postupka koje je provelo Povjerenstvo Grada Metkovića

Metković, 12.1.2018. - Danas je u Slobodnoj Dalmaciji objavljen članak pod naslovom Novac za štetu od lanjskog leda otišao u Opuzen – zbog Mosta, koji potpisuje novinar Stanislav Soldo. U podnaslovu se objašnjava: Zbog greške Mostove administracije u gradskoj upravi Metkovića u ožujku prošle godine, lokalni poljoprivrednici dobili su samo 379 tisuća državnog novca za ublažavanje šteta od leda.

 Priopćenje za javnost

Milan: Nastojat ćemo iznaći rješenje za oštećene poljoprivrednike

Metković, 11.1.2018. - Metkovski gradonačelnik Dalibor Milan objavio je priopćenje za javnost u svezi Odluke o dodijeli sredstava žurne pomoći za ublažavanje posljedica elementarnih nepogoda nastalih u 2017. godini u Republici Hrvatskoj, što ju je Vlada donijela 28. prosinca 2017. godine.

 Policija

Osumnjičeni za razbojništvo u Metkoviću

Metković, 11.1.2018. - Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković i Službe kriminalističke policije, 35-godišnjak i 40-godišnjak, obojica hrvatski državljani, osumnjičeni su da su počinili kazneno djelo razbojništva.

 Policija

Sutra preventivno-represivna akcija prometne policije

Metković, 10.1.2018. - Tijekom 2017. godine na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dogodile su se 863 prometne nesreće, a što u odnosu na 2016. godinu predstavlja smanjenje ukupnog broja prometnih nesreća za 5%.

 Metković 600

Neretvanski studenti s dr. Ribarom

Metković, 10.1.2018. - Prigodnom poslijepodnevne šetnje glavnim zagrebačkim trgom prije šezdesetak godina, slučajni susret neretvanskih studenata s prvim predsjednikom Predsjedništva Narodne Skupštine Federativne Narodne Republike Jugoslavije dr. Ivanom Ribarom. Slijeva: Nikola i Hrvoje Gabrić, dr. Ivan Ribar, Vule Vuletić (iz Opuzena) i Ante Pavlović, bivši predsjednik Hrvatskoga nogometnog saveza, iz čijega je arhiva fotografija.

 

 Projekti

Ja iz ove zemlje ne idem!

Metković, 9.1.2018. - Jučer se u Vukovaru održalo svečano potpisivanje ugovora u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga Zaželi - programa za zapošljavanje žena. Predstavnici Ministarstva rada i mirovinskog sustava uručili su 18 novih ugovora predstavnicima udruga i jedinica lokalnih samouprava.

 Obljetnice

'Šezdesetosmaši' proslavili 50. obljetnicu mature

Metković, 9.1.2018. - Bila je to burna godina kada su maturirali. Dogodilo se Praško proljeće, u Vijetnamu se dogodio My Lai, ubijeni su Martin Luther King i Robert F. Kennedy, U Meksiku je na Olimpijadi Bob Beamon udalj skočio 8,90, a jugoslavenski vaterpolisti u finalu pobijedili Ruse i osvojili zlato, u SAD-u je za predsjednika izabran Nixon. Bila je to i godina djece cvijeća, rock-festivala, godina u kojoj je rođena predsjednica Grabar-Kitarović, nogometaši Boban i Šuker, Gibonni…

 Prenosimo

Župan Dobroslavić i zamjenica Marević na sastanku s ravnateljem AM Narona Tonijem Glučinom

Metković, 8.1.2018. - Na sastanku je ravnatelj upoznao župana Nikolu Dobroslavića i zamjenicu Žaklinu Marević s radom Muzeja, potrebama i planovima u nadolazećem razdoblju. Arheološki muzej Narona funkcionira kao galerijski prostor u kojem je izložen jedan od najatraktivnijih stalnih postava u Republici Hrvatskoj.

 Projekti

Županija provodi dva projekta za mlade

Metković, 8.1.2018. - Dubrovačko-neretvanska županija započela je u partnerstvu s udrugom Europski dom Dubrovnik provoditi dva projekta namijenjena mladima. Projekti će se provoditi do studenog 2018., a sufinancira ih Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 Policija

Na MCGP Metković uhvaćen s drogom

Metković, 8.1.2018. - U petak, 5. siječnja u popodnevnim satima, na graničnom prijelazu Metković je kontrolirano vozilo stranih registarskih oznaka kojim je upravljao 36-godišnjak, dok se u svojstvu suvozača nalazio 37-godišnjak. U suradnji sa carinskim službenicima kod 37-godišnjaka je pronađeno 140 grama amfetamina i 194 tablete droge MDMA-ecstasy.

 Obrazovanje

Metkovski studenti potpisali ugovore o stipendiranju

Metković, 8.1.2018. - Gradonačelnik Dalibor Milan danas je u Galeriji GKS-a sa studentima s područja Grada Metkovića potpisao ugovore o stipendiranju u akademskoj godini 2017./2018.

 Gradska uprava

Nacrt Strategije razvoja urbanog područja i Strateška studija procjene utjecaja na okoliš

Metković, 8.1.2018. - Grad Metković objavio je Nacrt Strategije razvoja urbanog područja grada Metkovića za razdoblje 2016. – 2020. i o Stratešku studiju procjene utjecaja na okoliš SRUP-a Grada Metkovića za razdoblje 2016. - 2020.

 Predstavljanje knjige

U Metkoviću predstavljen IX. Hrvatski neretvanski zbornik

Metković, 5.1.2018. - Gradska knjižnica Metković, metkovska podružnica Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje te Društvo Neretvana i prijatelja Neretve u Zagrebu sinoć su u Gradskoj knjižnici Metković upriličili predstavljanje 9. broja Hrvatskoga neretvanskog zbornika, koji je na 334 stranice otisnut u nakladi zagrebačkoga Društva Neretvana.

 Naši u svijetu

Lijepa Metkovka lijepa rukopisa

Metković, 4.1.2018. - Metkovka Paula Volarević studira na Hrvatskim studijima i trenutno je na 4. godini komunikologije. Njezinu izgubljenu iksicu studenti su imali prilike vidjeti u Facebook-grupi Studentskoga doma Stjepana Radića, a samo rijetkima njezin lijep potpis nije zapeo za oko – piše mojfaks.com.

 

 Gradska uprava

Metković uvodi naknade za svu novorođenčad

Metković, 3.1.2018. - I grad Metković pridružuje se gradovima koji su se odlučili na socijalno osjetljiviji proračun za 2018. godinu, a vidljivo je to iz pedeset postotnog povećanja u izdvajanjima za programe socijalne skrbi. Tako će u novoj godini za takve programe biti izdvojeno 1,4 milijuna kuna – stoji u članku objavljenom na portalu gradonacelnik.hr

 

 Fotografija

Siječanjsko jutro

Metković, 3.1.2018. - Jučer je bio pun mjesec pa smo ga jutros, malo okrnjena, ispratili za Rujnicom. Sunce je uskoro zarumenilo snjegove Veleža i Biokova pa se lijepo vidi i TV toranj na Svetome Juri. Sa zapada nam stiže naoblaka, no prognoze se ne slažu. Prema nekima moglo bi biti kiše, a prema drugima neće. Najvažnije je da u kući ima drva, peleta, briketa, lož-ulja, struje…

 Šport

Presjek klupskih uspjeha KK Metković

Metković, 3.1.2018. - Vrijedni sportski radnici u Karate-klubu Metković napravili su četiriminutni videouradak kojim su podsjetili na klupske uspjehe protekle godine.

 

 Šport

Novogodišnje želje RK Jerkovac

Metković, 3.1.2018. - Stigla je i nova godina. Nadamo se da ste je sretno i zadovoljno proslavili uz svoje najmilije. Kako kažu - nova godina, novi ja. Tako i mi imamo neke želje – kažu u RK Jerkovac u svojoj šaljivoj novogodišnjoj čestitci.

 Projekti

Zamjenica Marević obišla radove u metkovskim školama

Metković, 2.1.2018. - Žaklina Marević, zamjenica župana DNŽ, obišla je više od milijun kuna vrijedne radove u metkovskim osnovnim školama Stjepana Radića i don Mihovila Pavlinovića. Radove najvećim dijelom financira Dubrovačko-neretvanska županija.

 Predstavljanje knjige

Predstavljanje IX. Hrvatskoga neretvanskog zbornika

Metković, 2.1.2018. - Gradska knjižnica Metković, metkovska podružnica Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje te Društvo Neretvana i prijatelja Neretve u Zagrebu pozivaju Vas na predstavljanje 9. broja Hrvatskoga neretvanskog zbornika u četvrtak, 4. siječnja 2018. u 19 sati u Gradskoj knjižnici u Metkoviću.

 Gradska uprava

Gradonačelnik posjetio prvu rodilju u 2018. godini

Metković, 2.1.2018. - U pratnji ravnatelja Doma zdravlja Metković Mihovila Štimca i ginekologa dr. Živka Matuška, danas je metkovski gradonačelnik Dalibor Milan u našemu rodilištu posjetio prvu rodilju u 2018. godini.

 Gradska uprava

Nacrt Strategije razvoja urbanog područja i Strateška studija procjene utjecaja na okoliš

Metković, 2.1.2018. - Gradonačelnik Metkovića objavio je Javnu raspravu o Nacrtu Strategije razvoja urbanog područja i Strateškoj studiji procjene utjecaja na okoliš Grada Metkovića za razdoblje 2016. - 2020.

 

na naslovnici

iz medija

SERVISI

Metković 1422. - 2022.

Metković 1422. - 2022.

TRAŽILICA

KVIZ

 

Translate to English

Kada radi vaš liječnik

VRIJEME I DRUGE INORMACIJEE