697

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Naslovnica

vijesti www.metkovic.hr

 Obavijest

Bez vode dio Ul. Zrinskih i Frankopana

Metković, 20.2.2020. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u dijelu Ulice Zrinskih i Frankopana (od raskrižja s Putom Narone do raskrižja s Ulicom A. Stepinca) da će danas, 20. veljače od 9 sati do 11 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Šport

Festival ženskoga nogometa u dolini Neretve

Metković, 19.2.2020. - Pod domaćinstvom ŽNK Neretva Metković te u organizaciji Hrvatskoga nogometnog saveza i suorganizaciji Športske zajednice grada Metkovića, NK Neretva, NK Neretvanac, NK Jadran LP Ploče i ONK Metković, u Metkoviću, Opuzenu i Pločama od 25. do 27. veljače igrat će se prijateljske nogometne utakmice hrvatskih ženskih nogometnih reprezentacija. Raspored je na gornjemu plakatu.

 

 Šport

Nakon zlata i bronce, veterani Neretve šesti put na Završnici dvoranskog prvenstva Hrvatske

Metković, 19.2.2020. - U organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza u Donjoj Stubici se od 21. do 23. veljače održava završnica 18. Dvoranskog prvenstva Hrvatske za veterane. Veterani NK Neretve šesti put zaredom sudionici su završnica.

 Obavijest

Doljani danas kratko bez vode

Metković, 19.2.2020. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u naselju Doljani da će danas, 19. veljače od 11 sati do 14 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Predstavljanje knjige

Puna Galerija GKS-a na Raspudićevu 'Kratkom espressu'

Metković, 17.2.2020. - Poznati hrvatski kolumnist i profesor na Katedri za talijansku književnost Filozofskoga fakulteta u Zagrebu Nino Raspudić sinoć je i Galeriji GKS-a predstavio svoju dvotomnu knjigu 'Kratki espersso' u kojoj su sabrane njegove kolumne iz Večernjega lista objavljene od 2016. do 2019. godine.

 Obrazovanje

Za skladnije i ugodnije predškolske dane u Dječjem vrtiću Metković

Metković, 17.2.2020. - U sklopu provedbe projekta „Za skladnije i ugodnije predškolske dane u Dječjem vrtiću Metković“ UP.02.2.2.08.0020, prvom modulu edukacije Stručno-razvojnog centra Dječji vrtić Cvit Mediterana (Split) za provedbu programa odgojno obrazovnog rada za poticanje darovitosti djece rane i predškolske dobi, održanom 7. veljače, nazočile su pedagogica, psihologinja i odgojiteljica Dječjeg vrtića Metković.

 Obrazovanje

Gimnazijalci na Valentinovo u Strasbourgu

Metković, 17.2.2020. - Učenici Gimnazije Metković koji sudjeluju u programu "Škole ambasadori Europskog parlamenta" u pratnji profesorica Branke Vladimir i Ane Bebić sudjelovali su u nagradnom putovanju na događaj Euroscola u Strasbourgu, koji su osvojili svojim radom na promicanju EU u protekloj školskoj godini.

 Maškare

Male maškare otvorile ovogodišnje Pokladne svečanosti

Metković, 17.2.2020. - Da tradicija maškaranja u Metkoviću nije ugrožena još jednom su pokazale tete iz metkovskih vrtića, koje su s pomoći roditelja maškarale stotine vrtićana te ih jučer u povorci provele gradom do Sportske dvorane Gimnazije Metković, u kojoj je za mališane priređen ples pod maskama.

 Šport

Dodig na pripremama ponovno u Metkoviću

Metković, 16.2.2020. - Već smo se nekako naviknuli da nekadašnji član TK Metković Ivan Dodig, uoči turnirā koji se igraju na tvrdoj podlozi, iz svoga Međugorja dođe na pripreme u Metković.

 Poljoprivreda

Poziv na radionicu Uzimanje uzoraka tla za analizu

Metković, 16.2.2020. - Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva organizira kratki tečaj: uzimanje uzoraka tla za analizu 20. veljače s početkom u 16 sati u Gradskoj vijećnici u Opuzenu, Trg kralja Tomislava 2.

 Policija

Razriješena krađa bicikla na području Metkovića i okolice

Metković, 14.2.2020. - Policijski su službenici Policijske postaje Metković 12. veljače temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku izvršili pretragu obiteljske kuće u Metkoviću, kojom se koristi 33-godišnjak osumnjičen za veći broj kaznenih djela teške krađe i jedno kazneno djelo krađe.

 Posao

Osposobljavanje žena za pomoćne kuharice

Metković, 13.2.2020. - U tijeku je stručno osposobljavanje treće godine provedbe trogodišnjeg Programa Od obrazovanja do zapošljavanja, kojemu je svrha smanjenje socijalne isključenosti drugih socijalno osjetljivih skupina, kao što su žene starije od 40 godina i/ili nezaposlene žene s područja doline Neretve te s ruralnih područja Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije.

 Obavijest

Zatvoren dio Ulice A. Stepinca

Metković, 11.2.2020. - Obavještavaju se građani da će danas, 11. veljače zbog postavljanja završnoga sloja asfalta za promet biti zatvoren dio Ulice Alojzija Stepinca od trgovine Tommy do raskrižja sa Zagrebačkom ulicom. Građani se mole za razumijevanje i korištenje obilaznih smjerova.

 

 Zanimljivosti

Domaća pamet nasuprot Googleove

Metković, 11.2.2020. - Nedavno je predstavljen EU Council Presidency Translator, višejezični strojni prevoditelj što su ga uz pomoć informatičara izradili stručnjaci s Filozofskoga fakulteta u Zagrebu. Mi smo ga 'testirali' dijelom svoga teksta koji smo objavili na ovim stranicama i usporedili s Googleovim prevoditeljem.

 Naši u svijetu

Matija Vuica modna zvijezda na dodjeli Oscara

Metković, 11.2.2020. - „Dok su oči cijelog svijeta bile uprte u Los Angeles, gdje se pripremala još jedna dodjela Oscara, naša dizajnerica Matija Vuica imala je posebnog razloga za uzbuđenje, ali i sreću.“ – piše današnji Večernji list o senzacionalnom uspjehu metkovsko-zagrebačke modne dizajnerice.

 Natječaj

Učenici, prijavite se na Natječaj 'Perom o Neretvi'

Metković, 10.2.2020. - Ogranak Matice hrvatske Metković u suradnji s OŠ don Mihovila Pavlinovića objavljuje Poziv za sudjelovanje na III. Literarnom natječaju Perom o Neretvi povodom 22. travnja, Dana hrvatske knjige i Dana planeta Zemlje. Pozivaju se učenici osnovnih škola doline Neretve da se odazovu na Natječaj.

 Rekreacija

Cerović postavio rekord staze na XCM 'Stipe Čamber'

Metković, 10.2.2020. - U okviru VIII. kola rekreativne XC zimske lige Dalmacije u sezoni 2019/2020. BK Metković organizirao je biciklističku XCP utrku u Vidu na kojoj je nastupilo 160 natjecatelja svim kategorijama, a ukupni pobjednik je Goran Cerović iz BK Pljevlja (Crna Gora).

 

 Zdravlje

Dan crvenih haljina

Metković, 8.2.2020. - Zdravstveno osoblje Doma zdravlja Metković jučer se pridružilo svjetskoj promociji zdravlja tako što je u svojim prostorijama organiziralo zdravstveno-edukativnu akciju Dan crvenih haljina. Njome se svakoga prvog petka u veljači nastoji podići svijest o specifičnostima moždanog udara kod žena te upozoriti na pogubne posljedice zanemarivanja simptoma i potrebu promjena načina života.

 Rekreacija

Sutra biciklističke utrke u Vidu

Metković, 8.2.2020. - Sutra će Vid biti u znaku biciklista. Naime tamo će se u organizaciji BK Metković održati Rekreativna utrka Cross country XCP i 8. kolo XC zimske lige u Dalmacije. Evo pojedinosti.

 Priroda

U Ornitološkom rezervatu Prud izgorjelo 50 % tršćaka

Metković, 7.2.2020. - Puno puta do sada, pa tako i ove zime, s pojavom bure počinju požari izazvani namjernim paljenjem tršćaka i problemi u vlažnim staništima širom delte Neretve. O tome se očitovala Ornitološka udruga 'Brkata sjenica'.

 Vinarstvo

Premijera zajedničke etikete Komarna 7 isključivo za američko tržište

Metković, 7.2.2020. - Croatian Premium Wine Imports, Inc. (CPWI), www.croatianpremiumwine.com, u suradnji s Udrugom Komarna 7, objavio je prvu zajedničku etiketu između uvoznika i vinara.

 Obrazovanje

Stručno osposobljavanje i zapošljavanje hrvatskih branitelja

Metković, 6.2.2020. - U svrhu provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje 2018. – 2020., Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za sufinanciranje troškova obrazovanja i Javni poziv za dodjelu potpora za novo zapošljavanje koji su otvoreni u razdoblju od 30. siječnja do 28. veljače 2020. godine.

 Lov i ribolov

Poziv na izobrazbu novih lovaca

Metković, 6.2.2020. - Hrvatski lovački savez putem Lovačkog saveza Dubrovačko-neretvanske županije dugi niz godina obavlja izobrazbu novih lovaca uz teoretsku i praktičnu obuku. Tako će se i ove godine predavanja izvesti u Dubrovniku i Metkoviću.

 

 Obavijest

Bez vode dio Zrinskih i Frankopana

Metković, 6.2.2020. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u ulici Zrinskih i Frankopana, od raskrižja s Jerkovačkom do Duvrata, da će danas, 6. veljače od 8 do 12 sati doći do prekida isporuke vode radi sanacije cjevovoda čije su puknuće prouzročile vremenske nepogode.

 

 Promet

Most otvoren za promet

Metković, 5.2.2020. - Djelatnici JVP Metković večeras su nešto prije 20 sati uspjeli ukloniti nekoliko opasnih grana na prelomljenom jablanu uz Lučki most pa je on otvoren za promet. Vozače i pješake upozorava se na poseban oprez pri stupanju na most i silasku s njega na lijevoj obali Neretve.

 Nevrijeme

Lučki most zatvoren za promet

Metković, 5.2.2020. - Jaki udari bure predvečer su prelomili veliki jablan pokraj Lučkoga mosta na lijevoj obali Neretve. Stoga je zbog sigurnosnih razloga most do daljnjega zatvoren za promet, dok pješaci uz naročit oprez mogu koristiti pješačku stazu s nizvodne strane mosta. Čim se bura smiri, djelatnici JVP Metković pristupit će uklanjanju stabla.

 Obavijest

Sutra ujutro bez vode Svačićeva i o. A. Gabrića

Metković, 5.2.2020. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u ulicama Petra Svačića i oca Ante Gabrića da će sutra, 6. veljače od 9 do 12 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Šport

Uspješan start Metkovaca u Karate-ligi regije Hercegovina

Metković, 4.2.2020. - Karate-klub Metković u nedjelju je nastupio u Ljubuškom sa šest natjecatelja, koji su izborili pet finala, te u borbama osvojili dva zlata i tri srebra.

 In memoriam

Gimnazija se oprostila od svoga profesora Grgića

Metković, 3.2.2020. - U školskoj knjižnici Gimnazije Metković danas je držana komemoracija preminulome profesoru engleskoga jezika Tomislavu Grgiću, koji je tijekom svoga rada u toj školi postao jedan od stupova njezine prepoznatljivosti i daleko izvan Metkovića.

 Obavijest

Jadranska jutros kratko bez vode

Metković, 3.2.2020. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u Jadranskoj ulici da će danas, 3. veljače od 9 do 11 sati zbog iznenadnih radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Poduzetništvo

Četvrta godina programa 'Pokreni nešto svoje'

Metković, 30.1.2020. - ACT Grupa, potporna organizacija za razvoj društvenog/impact poduzetništva, otvorila je prijave za četvrtu generaciju dobitnika potpore jednog od svojih razvojnih programa koji provodi u partnerstvu s tvrtkom Philip Morris Zagreb d.o.o.

 Županija

Župan obišao Prirodoslovni muzej i staze na Predolcu i Šibanici

Metković, 30.1.2020. - Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicom Žaklinom Marević, pročelnikom UO za zaštitu okoliša, imovinsko-pravne i komunalne poslove Mihom Baćom te ravnateljicom JU RRA DUNEA Melanijom Milić obišao je lokacije koje su uređene u sklopu projekta Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve, a kojima je nositelj Dubrovačko–neretvanska županija.

 Poduzetništvo

Seminar na temu porezne reforme

Metković, 28.1.2020. - Centar za poduzetništvo d.o.o. poziva sve zainteresirane na besplatan seminar "Porezna reforma", koji će se održati 29. siječnja s početkom u 10 sati u prostorijama Učilišta Mijoč, na adresi kralja Zvonimira 5 u Metkoviću.

 Tečaj

Uspješno završena dva tečaja prerade voća u Metkoviću

Metković, 28.1.2020. - U organizaciji Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva, u okviru Mjere 1 "Prenošenje znanja i aktivnosti informiranja", Programa ruralnog razvoja 2014.- 2020., u prosincu 2019-te s 25 polaznika organiziran je tečaj strukovnog osposobljavanja za poljoprivrednike po programu Prerada voća u Metkoviću. Zbog velikog broja zainteresiranih polaznika tečaj je s 28 polaznika ponovljen u Metkoviću od 21. do 24. siječnja.

 Naši u svijetu

Metkovke na sajmu u New Yorku

Metković, 28.1.2020. - Prošloga vikenda, od 24. do 26. siječnja u Kongresnom centru Jacob K. Javits u New Yorku održao se sajam New York Times Travel Show. Na njemu su se našle i dvije Metkovke – Mirena Bagur, potpredsjednica Uprave za upravljanje robnim markama tvrtke Croatian premium wine imports, koja plasira hrvatska vina na američko tržište, s naglaskom na vinogorje Komarna, i direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u New Yorku Ina Rodin.

 

 Projekti

Odobrena sredstva za financiranje Centra za gospodarenje otpadom Lučino razdolje

Metković, 28.1.2020. - Odlukom Ministarstva zaštite okoliša i energetike o financiranju projekta Centar za gospodarenje otpadom Dubrovačko-neretvanske županije Lučino razdolje, Agenciji za gospodarenje otpadom d.o.o., kao uspješnom prijavitelju, odobreno je 286.809.158,73 kuna odnosno 70,18 posto prihvatljivih projektnih troškova, što predstavlja udio Europske unije u sufinanciranju ukupnih prihvatljivih troškova.

 

 Obavijest

I jutros bez vode u Jadranskoj

Metković, 28.1.2020. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u Jadranskoj ulici da će danas, 28. siječnja 9:30 do 11:30 zbog iznenadnih radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Zdravlje

Poziv na banjsko liječenje u Fojnici

Metković, 28.1.2020. - Matica umirovljenika Metković obavještava svoje članove da organizira desetodnevni odlazak na banjsko liječenje u Lječilištu 'Reumal' u Fojnici, i to od 26. veljače do 3. ožujka. Zainteresirani se radnim danom od 7 do 12 sati mogu javiti u tajništvo Matice (S. Radića 2, Metković) ili na tel. 681 187.

 

 Obavijest

Jutros bez vode u Jadranskoj ulici

Metković, 27.1.2020. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u Jadranskoj ulici da će danas, 27. siječnja od 9:30 do 11:30 zbog iznenadnih radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Promet

Nova regulacija prometa uz Sportsku dvoranu

Metković, 25.1.2020. - Danas je otpočela nova regulacija prometa uz Sportsku dvoranu, koja će na snazi biti do završetka radova na njezinoj energetskoj obnovi. Prometovat će se samo jednom kolničkom trakom pa se vozači mole za međusobno razumijevanje, a ukidaju se i parkirališta s istočne i južne strane dvorane.

 Obavijest

Zatvara se početak Ul. o. Ante Gabrića

Metković, 23.1.2020. - U sklopu radova na uređenju dijela središta grada sutra započinju radovi na rekonstrukciji kolnika i nogostupa u Ulici oca Ante Gabrića. Stoga će ona od raskrižja s Ul. Ante Starčevića do kraja zgrade staroga kina od sedam sati biti potpuno zatvorena za promet i parkiranje.

 Izložba

U GKS-u otvorena izložba Ivana Volarevića 'Stećci u Neretvi'

Metković, 23.1.2020. - Zanimljivo postavljena izložba arheologa Ivana Volarevića 'Stećci u Neretvi – Umjetnost i obred' sinoć je otvorena u Galeriji GKS-a Metković.

 Domovinski rat

Veterani IV. gardijske na obljetnici VRO Maslenica

Metković, 22.1.2020. - U dijelovima Hrvatske koji su bili okupirani ili razoreni u neprijateljskoj agresiji posebno se sjećaju i obilježavaju obljetnice iz Domovinskog rata. Ovih dana sedmodnevnim svečanostima u zadarskoj županiji obilježava se 27. obljetnica veličanstvene vojno-redarstvene akcije Maslenica čiji je cilj bio spajanje cestovnom komunikacijom hrvatskog juga i sjevera.

 Turizam

Predstavljanje dubrovačkih hotelijera u Metkoviću

Metković, 22.1.2020. - U petak, 24. siječnja u Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković u 10 sati zainteresiranim građanima predstavit će se Dubrovački vrtovi sunca, dok će u utorak, 28. siječnja u 10 sati to učiniti Anker Grupa.

 

 Obavijest

U četvrtak bez vode cijela desna i do lijeve strane grada

Metković, 22.1.2020. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga s cijele desne strane te s lijeve strane grada u ulicama S. Radića, V. Nazora, Orašina, P. Baburice, Makarska, Put Kaštela, Lovački put i Skale, kao i naselja Doljani, da će sutra, 23. siječnja od 11 sati do 15 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Promet

Potpisan ugovor o izradi Studijske dokumentacije za dionicu autoceste Čvor Metković – Dubrovnik

Metković, 22.1.2020. - U Zagrebu je jučer potpisan ugovor o izradi Studijske dokumentacije za dionicu autoceste Čvor Metković – Dubrovnik (Osojnik), a potpisivanju je nazočio i župan Nikola Dobroslavić, kao i saborski zastupnik Branko Bačić.

 

 Jezik

Metkovac se ponosi Metkovićem ili Metkovčanin se ponosi Metkovićom

Metković, 21.1.2020. - Mi, Metkovci i Metkovke, Neretvani i Neretvanke, ponekad uočimo da nas u raznim tekstovima ili govorima na elektronskim medijima nazovu Metkovčanima i Metkovčankama ili Neretljanima i Neretljankima. Znade se zalomiti i Metkovićani, metkovićki i metkovićanski... Kako sebe (ispravno) nazivano, dozivamo, prozivamo itd. navodi se na portalu hrvatski.hr (etnici i ktetici) Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, na što nas je upozorio jedan od autora dr. sc. Domagoj Vidović.

 Obavijest

Počinje rekonstrukcija Ul. A. Starčevića od Trga od staroga kina

Metković, 20.1.2020. - Obavještavaju se građani da će danas, 20. siječnja započeti radovi na rekonstrukciji nogostupa i kolnika u djelu Ulice Ante Starčevića od staroga kina do Trga, uključujući križanje s Ulicom oca Ante Gabrića. Privremena regulacija prometa na snazi je od 20. siječnja 2020. godine pa do završetka radova.

 

 Obavijest

Doljani jutros bez vode

Metković, 20.1.2020. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u naselju Doljani da će danas, 20. siječnja od 8:30 do 11 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Akcija

Veslači uklonili plastičnu ambalažu uz Neretvu

Metković, 20.1.2020. - Jučer su veslači i Uprava VK Neretvanski gusar zajedničkim snagama očistili zelenu površinu uz Šetalište 116. brigade HV-a, koje je bilo onečišćeno plastičnom ambalažom.

 Obavijest

Zatvoren donji dio Ulice A. Stepinca

Metković, 17.1.2020. - Iz Ureda gradonačelnika obavještavaju građane da će zbog radova na rekonstrukciji Ulice Alojzija Stepinca za promet biti zatvoren dio te ulice od raskrižja s ulicama Jadranskom i Eugena Kvaternika do raskrižja sa Zagrebačkom ulicom. Privremena regulacija prometa na snazi je od 16. siječnja pa do završetka radova.

 

 Obavijest

Bez vode u P. Svačića i o. A. Gabrića

Metković, 16.1.2020. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u ulicama Petra Svačića i oca Ante Gabrića da će sutra, 17. siječnja od 9 do 12 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode. U tom će vremenu Ulica Petra Svačića biti zatvorena za promet.

 

 Policija

Jedan slučaj prijevare zdravstvenog i mirovinskog osiguranja

Metković, 16.1.2020. - Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković, 42-godišnja hrvatska državljanka osumnjičena je za kazneno dvoje prijevare.

 Jezik

Don't Vori, be happy – vidoviti Domo o izgledima hrvatske rukometne reprezentacije

Metković, 16.1.2020. - Europsko se prvenstvo u rukometu zahuktava, našima zasad ide dosta dobro, a mogu li nam imena i prezimena naših igrača i trenera poslužiti kao svojevrsni vid sportske prognoze u predviđanju krajnjega dometa naše prve vrste ili su pouzdani poput gatanja iz šalice kave i sirova jaja razbijena o vlastito čelo, vidjet ćemo tek nakon prvenstva. Kako bismo prikratili vrijeme dok iščekujemo najvažnije utakmice, upustit ćemo se u blagu onomastičku raščlambu u revijalnome tonu.

 Policija

Fiktivnim prebivalištem do protupravne imovinske koristi

Metković, 14.1.2020. - Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković, 44-godišnja hrvatska državljanka osumnjičena je za kazneno dvoje prijevare.

 Zanimljivosti

Na travi tijelima oblikovali lik o. Ante Gabrića

Metković, 14.1.2020. - Učenici i nastavnici Srednje škole Metković jučer su na Igralištu 'Iza Vage' tijelima oblikovali veliki lik oca Ante Gabrića te tako načinili predložak za 'milenijsku' fotografiju, koju je snimio Marin Veraja iz Fotostudija 'Veraja'.

 Šport

Na desnoj strani grada otvoren malonogometni teren s umjetnom travom

Metković, 11.1.2020. - Nogometaši ONK Metković, ali i ostale nogometne ekipe koje koriste igralište na desnoj strani grada, dobili su jučer osvijetljen malonogometni teren s umjetnom travom, čija je vrijednost s PDV-om blizu 530.000 kuna.

 Prirodne nepogode

Ne ponovilo se

Metković, 10.1.2020. - Na današnji dan prije deset godina u Metkoviću je prva poplava 2010. dosegnula kulminaciju pa smo odabrali dio fotografija snimljenih toga dana i noć prije. Nažalost, dogodila se te godine u prosincu još strašnija poplava. U međuvremenu je izgrađen nasip, ali cjelovit sustav za obranu od poplave još je daleko od dovršenja te nam ostaje uzdati se u vrijeme i odgovorno upravljanje vodama uzvodnih umjetnih akumulacija.

 Rad udruga

Nešto staro za nešto novo

Metković, 10.1.2020. - Udruga Otac Ante Gabrić je od svibnja do prosinca 2019. godine provodila projekt Nešto staro za nešto novo u svrhu podizanja svijesti sudionika o važnosti, potrebi i načinu pravilnoga odlaganja tekstila, staklene i metalne ambalaže, kako bi se sprječavalo povećanje zagađenja okoliša.

 Obavijest

Sutra bez vode u P. Svačića i o. A. Gabrića

Metković, 9.1.2020. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u ulicama Petra Svačića i oca Ante Gabrića da će sutra, 10. siječnja od 8:30 do 12 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode te će u istom razdoblju Ulica Petra Svačića biti zatvorena za promet.

 

 Zanimljivosti

Nakon pola stoljeća od otvaranja novi planovi za Razvitkovu robnu kuću

Metković, 7.1.2020. - „Naš grad je na uglu ulica Maršala Tita i Braće Brkića, dobio super-modernu robnu kuću, koja je u sastavu metkovićkog veletrgovačkog poduzeća 'Razvitak'. Za nju se može reći nekoliko naj... najveća u Bosni i Hercegovini, ... jedna od najsuvremenijih u Europi, itd.“, objavljeno je u listu Sloboda 9. ožujka 1970. godine.

 Poziv

Iz 'Golih brda' pozivaju vas na grah

Metković, 6.1.2020. - Povodom završetka Manifestacije Božić u Neretvi Braniteljska zadruga Gola brda svoje sugrađane želi počastiti grahom te ih poziva da u danas, 6. siječnja od 18 sati dođu do njihove ugostiteljske kućice u Gradskome parku.

 

 Izbori

U 11:30 veća izlaznost nego u prvome krugu

Metković, 5.1.2020. - Metković, 22.12.2019. - Na 16 birališta u Metkoviću u 11:30 izlaznost je bila 18,64 % (14,98 % prvi krug). U našoj županiji je 17,64 % (prvi krug 14,39 %), a u Hrvatskoj 18,87 % (15,75 %). Ostali neretvanski gradovi i općine: Ploče 17,53 % (15, 40 %), Opuzen 20,45 % (17,13 %), Kula Norinska s 20,81 % (19,72 %), Pojezerje sa 12,26 % (7,96 %), Slivno s 21,19 (21,09 %) i Zažablje 20,77 % (18,05 %). Inače, u Metkoviću je registrirano 13.918 birača (13.903 u prvome krugu).

 

 Izbori

Otvoreno 16 birališta

Metković, 5.1.2020. - Točno u sedam sati na području Grada Metkovića otvoreno je 16 biračkih mjesta pa oni koji su između dva izborna kruga temeljem punoljetnosti ili na neki drugi način uvršteni u biračke popise, a ne znaju gdje im je biralište, to mogu provjeriti putem gornje poveznice.

 

 Rad udruga

Pomor periska na ušću Neretve

Metković, 3.1.2020. - Iz Ornitološkoga društva 'Brkata sjenica' javljaju da su jučer pri obilasku Ušća naišli na ljušture periska, strogo zaštićenih školjaka, koje je izbacilo posljednje jugo.

 Obavijest

Doček Nove u parku

Metković, 31.12.2019. - Za one koji se još nisu odlučili kako će dočekati Novu evo prijedloga. U Gradskome parku noćas će biti otvorene tri ugostiteljske kućice pa možete tamo čekati ponoć ili se do parka prošetati nakon ponoći.

 Zanimljivosti

Metković Novu dočekao prije Sidneya

Metković, 31.12.2019. - Točno u podne na Trgu kralja Tomislava u zrak su poletjeli šareni baloni, nakon čega se nazdravilo dječjim šampanjcem. Tako su metkovski mališani u pratnji svojih roditelja dočekali Novu, jer, kako je red, kada ona dođe oni će biti u krevetu.

 Šport

Veliki uspjeh RA Jerkovac u Kiseljaku

Metković, 31.12.2019. - Na Novogodišnjem turniru u Kiseljaku 28. i 29. prosinca sudjelovala je Rukometna akademija Jerkovac te u trima kategorijama djevojčica postigla veliki uspjeh.

 Humanost

Za OB Dubrovnik prikupljene 44 doze krvi

Metković, 31.12.2019. - U organizaciji Gradskoga društva Crvenoga križa Metković jučer je u predvorju GKS-a Metković održana posljednja ovogodišnja akcija dobrovoljnoga darivanja krvi. Odazvalo joj se 53 darivatelja, među kojima i jedan novi, a za OB Dubrovnik prikupljene su 44 doze krvi.

 

 Obavijest

Danas na Trgu dječji doček Nove godine

Metković, 31.12.2019. - Turistička zajednica grada Metkovića i ove godine u sklopu manifestacije Ledena bajka na Neretvi na Trgu kralja Tomislava u Metkoviću organizira dječji doček Nove godine.

 Obavijest

Čistoća će otpad skupljati 2. siječnja

Metković, 31.12.2019. - Čistoća Metković d.o.o na Novu godinu neće skupljati otpad na području grada Metkovića, kao i na području Općine Kula Norinska, dok će 2. siječnja to raditi po ustaljenom rasporedu.

 Rad udruga

10 godina Udruge DOBRA

Metković, 30.12.2019. - Prigodnim programom u Galeriji GKS-a Udruga DOBRA obilježila deset godina svoga djelovanja na području doline Neretve, koje je počelo 29. prosinca 2009. godine.

 Šport

Veslači domjenkom okončali uspješnu godinu

Metković, 29.12.2019. - Svoju više nego uspješnu sportsku godinu VK Neretvanski gusar zaključio je jučerašnjim druženjem svojih bivših i sadašnjih članova, veslača i njihovih roditelji te sponzora i donatora, koji sve više prepoznaju rad toga uzornog sportskog kolektiva. Na domjenku se veslačima pridružio i metkovski gradonačelnik Dalibor Milan sa suradnicima.

 Upozorenje

Zaštitite svoje vodomjere i instalacije

Metković, 29.12.2019. - Iz tvrtke Metković d.o.o. mole građane da zbog predviđenih niskih temperatura u narednom razdoblju pristupe zaštiti mjernih mjesta (vodomjera) i internih vodovodnih instalacija od mjerila do objekta.

 Rad udruga

Rastimo zajedno

Metković, 29.12.2019. - Ove je godine Dubrovačko-neretvanska županija Udruzi Otac Ante Gabrić sufinancirala provedbu projekta Rastimo zajedno, kojim se djeci i mladima omogućilo kvalitetno provođenje slobodnoga vremena i aktivno sudjelovanje u društvenom životu zajednice.

 Koncert

Božićni koncert u crkvi sv. Ilije

Metković, 28.12.2019. - Nakon večernje mise sinoć je u crkvi sv. Ilije održan tradicionalni Božićni koncert na kojemu su nastupili Župni i Dječji zbor pod ravnanjem č. s. Mile Deak, Bend i zbor mladih pod ravnanjem Milana Kapovića i flautisti OGŠ Metković, koje je vodila Mihaela Pavlović.

 Radionica

Bljakavo druženje

Metković, 28.12.2019. - U Gradskoj knjižnici jučer je održana kreativna radionica Bljakavo druženje s Mrljekom i Prljekom i Jelenom Pervan, namijenjena djeci od tri do sedam godina.

 Obrazovanje

Gradske stipendije za 34 studenta

Metković, 27.12.2019. - Metkovski gradonačelnik Dalibor Milan jutros je u Galeriji GKS-a s 34 studenta potpisao u ugovore o stipendiranju u ak. godini 2019./20., čija je ukupna vrijednost 408.000 kn.

 Poziv

Veslači pozivaju na tradicionalno blagdansko druženje

Metković, 27.12.2019. - VK Neretvanski gusar poziva svoje bivše i sadašnje članove i veslače te roditelje, sponzore i donatore na tradicionalno blagdansko druženje povodom završetka veslačke sezone, koja je po mnogočemu za taj klub bila vrlo uspješna.

 

 Koncert

Hari Rončević večeras u Gradskome parku

Metković, 27.12.2019. - Iz Turističke zajednice grada Metkovića pozivaju vas večeras u Gradski park, gdje će u sklopu Manifestacije 'Božić u Neretvi' u 20:30 započeti koncert Harija Rončevića.

 

 Rad udruga

Uljepšaj baki Božić

Metković, 27.12.2019. - U organizaciji udruge DOBRA i Crvenog križa Metković u Metkoviću je održana tradicionalna akcija Uljepšaj baki Božić. Prilikom akcije prikupljeno je 95 paketa sa minimalnim higijenskim potrepštinama i hranom.

 

na naslovnici

Bez vode dio Ul. Zrinskih i Frankopana

Festival ženskoga nogometa u dolini Neretve

Nakon zlata i bronce, veterani Neretve šesti put na Završnici dvoranskog prvenstva Hrvatske

Doljani danas kratko bez vode

Puna Galerija GKS-a na Raspudićevu 'Kratkom espressu'

Za skladnije i ugodnije predškolske dane u Dječjem vrtiću Metković

Gimnazijalci na Valentinovo u Strasbourgu

Male maškare otvorile ovogodišnje Pokladne svečanosti

Dodig na pripremama ponovno u Metkoviću

Poziv na radionicu Uzimanje uzoraka tla za analizu

Razriješena krađa bicikla na području Metkovića i okolice

Osposobljavanje žena za pomoćne kuharice

Zatvoren dio Ulice A. Stepinca

Domaća pamet nasuprot Googleove

Matija Vuica modna zvijezda na dodjeli Oscara

Učenici, prijavite se na Natječaj 'Perom o Neretvi'

Cerović postavio rekord staze na XCM 'Stipe Čamber'

Dan crvenih haljina

Sutra biciklističke utrke u Vidu

U Ornitološkom rezervatu Prud izgorjelo 50 % tršćaka

Premijera zajedničke etikete Komarna 7 isključivo za američko tržište

Stručno osposobljavanje i zapošljavanje hrvatskih branitelja

Poziv na izobrazbu novih lovaca

Bez vode dio Zrinskih i Frankopana

Most otvoren za promet

Lučki most zatvoren za promet

Sutra ujutro bez vode Svačićeva i o. A. Gabrića

Uspješan start Metkovaca u Karate-ligi regije Hercegovina

Gimnazija se oprostila od svoga profesora Grgića

Jadranska jutros kratko bez vode

Četvrta godina programa 'Pokreni nešto svoje'

Župan obišao Prirodoslovni muzej i staze na Predolcu i Šibanici

Seminar na temu porezne reforme

Uspješno završena dva tečaja prerade voća u Metkoviću

Metkovke na sajmu u New Yorku

Odobrena sredstva za financiranje Centra za gospodarenje otpadom Lučino razdolje

I jutros bez vode u Jadranskoj

Poziv na banjsko liječenje u Fojnici

Jutros bez vode u Jadranskoj ulici

Nova regulacija prometa uz Sportsku dvoranu

Zatvara se početak Ul. o. Ante Gabrića

U GKS-u otvorena izložba Ivana Volarevića 'Stećci u Neretvi'

Veterani IV. gardijske na obljetnici VRO Maslenica

Predstavljanje dubrovačkih hotelijera u Metkoviću

U četvrtak bez vode cijela desna i do lijeve strane grada

Potpisan ugovor o izradi Studijske dokumentacije za dionicu autoceste Čvor Metković – Dubrovnik

Metkovac se ponosi Metkovićem ili Metkovčanin se ponosi Metkovićom

Počinje rekonstrukcija Ul. A. Starčevića od Trga od staroga kina

Doljani jutros bez vode

Veslači uklonili plastičnu ambalažu uz Neretvu

Zatvoren donji dio Ulice A. Stepinca

Bez vode u P. Svačića i o. A. Gabrića

Jedan slučaj prijevare zdravstvenog i mirovinskog osiguranja

Don't Vori, be happy – vidoviti Domo o izgledima hrvatske rukometne reprezentacije

Fiktivnim prebivalištem do protupravne imovinske koristi

Na travi tijelima oblikovali lik o. Ante Gabrića

Na desnoj strani grada otvoren malonogometni teren s umjetnom travom

Ne ponovilo se

Nešto staro za nešto novo

Sutra bez vode u P. Svačića i o. A. Gabrića

Nakon pola stoljeća od otvaranja novi planovi za Razvitkovu robnu kuću

Iz 'Golih brda' pozivaju vas na grah

U 11:30 veća izlaznost nego u prvome krugu

Otvoreno 16 birališta

Pomor periska na ušću Neretve

Doček Nove u parku

Metković Novu dočekao prije Sidneya

Veliki uspjeh RA Jerkovac u Kiseljaku

Za OB Dubrovnik prikupljene 44 doze krvi

Danas na Trgu dječji doček Nove godine

Čistoća će otpad skupljati 2. siječnja

10 godina Udruge DOBRA

Veslači domjenkom okončali uspješnu godinu

Zaštitite svoje vodomjere i instalacije

Rastimo zajedno

Božićni koncert u crkvi sv. Ilije

Bljakavo druženje

Gradske stipendije za 34 studenta

Veslači pozivaju na tradicionalno blagdansko druženje

Hari Rončević večeras u Gradskome parku

Uljepšaj baki Božić

iz medija

SERVISI

Metković 1422. - 2022.

TRAŽILICA

KVIZ

 

Translate to English

Kada radi vaš liječnik

VRIJEME I DRUGE INORMACIJEE