817

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Naslovnica
 

vijesti www.metkovic.hr

 Zdravlje

Međunarodni dan svjesnosti o mucanju

Metković, 22.10.2019. - Kako bi se ukazalo na problem mucanja te podignula razina razumijevanja o izazovima s kojima se osobe koje mucaju suočavaju, svakog 22. listopada obilježava se Međunarodni dan svjesnosti o mucanju. Zajednički ga obilježavaju osobe koje mucaju i njihove obitelji te logopedi i drugi stručnjaci, istraživači i kliničari koji se bave mucanjem.

 

 Županija

Zamjenica Marević primila učenike OŠ don Mihovila Pavlinovića

Metković, 22.10.2019. - Zamjenica župana Žaklina Marević primila je jučer učenike trećega razreda OŠ don Mihovila Pavlinovića iz Metkovića.

 Gradske vijesti

Nastavljaju se edukacije odgojitelja u Dječjem vrtiću Metković

Metković, 21.10.2019. - Provedbom projekta Za skladnije i ugodnije predškolske dane u Dječjem vrtiću Metković nastavljeno je stručno usavršavanje odgojitelja, ovaj put pod nazivom Uvodni korak po korak u radu s djecom predškolske dobi.

 Rukomet

Kaštelani odnijeli bod iz Metkovića

Metković, 20.10.2019. - Podjela bodova (18:18) možda je najrealnija u sinoćnjoj prvenstvenoj utakmici 4. kola I. HRL jug između domaćega RK Metković Mehanika i kaštelanskoga RK Ribola.

 Humanost

Trodnevna beskompromisna podrška mladih volontera

Metković, 20.10.2019. - Međunarodni volonterski Projekt 72 sata bez kompromisa okuplja mlade koji žele zajedničkim snagama i akcijama promijeniti sredinu u kojoj žive. U Metkoviću ga provod i FRAMA, čijim su se volonterima pridružili oni iz Rukometne akademije Jerkovac i Srednje škole Metković. Tako je Metković stao uz bok s još 10 gradova iz Hrvatske: Dubrovnikom, Osijekom, Sinjom, Siskom, Slavonskim Brodom, Splitom, Suhopoljem, Zadrom i Zagrebom.

 Zdravlje

Kretanjem i pravilnom prehranom do zdravijega života

Metković, 20.10.2019. - Gradsko društvo Crvenoga križa Metković i Dom zdravlja Metković uključili su se u Projekt Živjeti zdravo Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kojim se promovira bavljenje tjelesnom aktivnošću poput hodanja, zdrava prehrana i redovito unošenje optimalne količine vode u organizam.

 Humanost

Pomozimo obitelji Nuraj

Metković, 18.10.2019. - Danas u 10 sati na Trgu kralja Tomislava započela je humanitarna prodaja kolača, od koje će prikupljeni novac biti uplaćen za obnovu kuće bjelovirske obitelji Nuraj.

 Obavijest

Bez vode Bošnjakova i Slatine

Metković, 18.10.2019. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u ulicama I. Bošnjaka i Slatine da će danas, 18. listopada od 11:30 do 13 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do obustave u opskrbi vodom.

 

 Predavanje

Jedimo zdrave prirodne masnoće te hranu iz organskog i domaćeg uzgoja

Metković, 18.10.2019. - Nutricionistica Anita Šupe, metkovskoj publici otprije poznata po svojim predavanjima u Gradskoj knjižnici, sinoć je ponovno na istome mjestu pred brojnom publikom održala predavanje o zdravoj prehrani, zabludama vezanima uz nju te predstavila svoje knjige.

 Obavijest

Zatvara se raskrižje Starčevićeve, Zvinimirove i Matice hrvatske

Metković, 18.10.2019. - Danas će, počevši od 11 sati, za sav promet do 14 sati biti zatvoreno raskrižje ulica A. Starčevića, kralja Zvonimira i Matice hrvatske jer će se na kolnik novoizgrađenoga rotora nanositi habajući asfaltni sloj. Vozači se upućuju na alternativne smjerove, ponajprije Zvonimirova - Mobine - Športska ulica.

 

 Internet

Izbrišite e-poštu koju ste dobili od pošiljatelja porezna-uprava.org

Metković, 17.10.2019. - Ministarstvo financija, Porezna uprava zaprimila je obavijest da na adrese elektroničke pošte poreznih obveznika pristiže pošta slijedećeg sadržaja: OBAVIJEST O PRIMJENI ČLANKA 54b. (Izuzeće od obveze izdavanja računa) OPĆEG POREZNOG ZAKONA.

 Izložba

Talajić i Huzek u Zagrebu izložili stare razglednice i fotografije

Metković, 16.10.2019. - Već osmu godinu u listopadu se održavaju Dani Neretve u Zagrebu, čime zagrebački Neretvani promoviraju ljepote, kulturu i običaje donjoneretvanskoga kraja, ali i daju doprinos promociji i napretku toga kraja s obiju strana granice. U sklopu ovogodišnje manifestacije u zagrebačkome Hotelu Internacional otvorena je izložba „Neretvanski krajevi na starim razglednicama i fotografijama“, na kojoj su poznati kolekcionari Marijo Talajić i Zlatko Huzek izložili dio svojih kolekcija.

 Humanost

Prikupili novac za sanitetsko vozilo u Metkoviću

Metković, 16.10.2019. - Institut za promicanje i razvoj doline Neretve pokrenuo je u srpnju humanitarnu akciju „Veliko srce za djecu Neretve“, za prikupljanje novca i nabavu sanitetskog vozila za Dom zdravlja u Metkoviću te kardiotokografskog (CTG) uređaja za rodilište u Domu zdravlja Metković.

 Projekti

Otežano put Predolca

Metković, 16.10.2019. - Zbog radova između istočnoga rotora u Ulici A. Starčevića i njezina raskrižja s Ul. o. Ante Gabrića promet je prema Predolcu preusmjeren ulicama Kralja Zvonimira, Dubrovačkom i Predolcem, tj. šumskim putem prema groblju, koji je privremeno dvosmjeran.

 Obrazovanje

Učenici obilježili Svjetski dan pješačenja

Metković, 16.10.2019. - Osnovna škola Stjepana Radića jučer je obilježila Svjetski dan pješačenja tako što su njezini učenici u pratnji svojih učiteljica prošetali središtem grada.

 Obrazovanje

Gimnazijalci učili o tradicionalnim obrtima u Francuskoj

Metković, 15.10.2019. - Učenici i profesori Gimnazije Metković sudjelovali su u proteklom tjednu u mobilnosti u francuskom Bourgesu u sklopu Erasmus plus projekta Digitalno mapiranje tradicionalnih obrta u Europi. Ugostila ih je škola-domaćin Lycee Marguerite de Navarre, a tijekom tjedna učenici su upoznali Bourges, njegovu poznatu katedralu St. Etienne, i s kolegama iz Njemačke, Švedske, Italije i Francuske sudjelovali u radionicama koje su organizirali lokalni obrtnici.

 Šport

Nove medalje za KK Metković

Metković, 15.10.2019. - U subotu je Karate-klub Metković s 14 natjecatelja nastupio u Zadru u II. kolu Dalmatinske karate lige, u kojemu je nastupilo 20 klubova s 285 natjecatelja. Pod vodstvom trenera Denisa Žderića i Ante Krstičevića osvojili su 11 medalja – 3 zlata, 4 srebra i 4 bronce.

 Obavijest

Jutros bez vode dio Pruda i Crnići

Metković, 15.10.2019. - Metković d.o.o. obavještava građane u naseljima Prud (od kućnog broja 106 do kraja naselja) i Crnići, da će im danas od 8 sati do 11:30 zbog priključivanja cjevovoda biti obustavljena distribucija vode.

 

 Rad udruga

Crna roda uočena u preletu

Metković, 15.10.2019. - Iz Ornitološke udruge 'Brkata sjenica' javili su da su prošle subote uočili u Neretvi rijetku pticu – crnu rodu (Ciconia nigra). Fotografirali su je između Vida i Metkovića za njezine jesenske selidbe na jug.

 Obavijest

Nova regulacija prometa u središtu grada

Metković, 14.10.2019. - Zbog nastavka radova zatvara se promet duž parkirališta ispred Pekarne 'Babić' te dionica od istočnoga rotora do raskrižja s Ulicom o. Ante Gabrića. Promet iz Zvonimirove u A. Starčevića odvijat će se dvosmjerno, dok Ulica o. Ante Gabrića ostaje jednosmjerna prema jugu.

 Šport

Metkovski veslači najjači u Dalmaciji u kategoriji kadeta do 13 godina

Metković, 14.10.2019. - Više od deset godina u nedjelju, na da Neretvanske regate, osvane lijepo vrijeme. Tako je bilo i jučer, prekrasan jesenski dan bio je pravi dar organizatorima iz VK Neretvanski gusar te za više od 230 veslača iz 14 dalmatinskih veslačkih klubova.

 Rukomet

Mehanika Metković s 33:27 u Rijeku ispratila Kozalu

Metković, 13.10.2019. - Na krilima raspoloženih Rudolfa Ćužića (8), Josipa Bezera (7), Kristijana Marevića (5) te Nikole Bartolovića i Damira Matage (po 4 pogotka) Metkovci su uspjeli na domaćem terenu slomiti Riječane, koji su cijelo prvo poluvrijeme pružali čvrst otpor.

 Koncert

Koncert u spomen na utemeljitelja hrvatske opere

Metković, 13.10.2019. - Metkovski ljubitelji klasične glazbe prošle su godine upoznali mladu pijanisticu Ivanu Jelaču, koja je s violinisticom Đanom Kahriman nastupila u GKS-u na koncertu iz ciklusa 'Žene u glazbi', povodom 95-te obljetnice smrti Dore Pejačević. Ove je godine osmislila konceptni projekt 'Lisinski 200', povodom 200-te obljetnice rođenja Vatroslava Lisinkoga.

 Kultura

XV. Neretvanski književni, znanstveni i kulturni susreti

Metković, 12.10.2019. - Četiri hrvatska jezikoslovca; Krsto Spalatin, Slavko Pavešić, Stjepan Krešić i Luka Vukojević bili su tema ovogodišnjih XV. Neretvanskih književnih, znanstvenih i kulturnih susreta, koji se od četvrtka do danas održavaju u Stonu, Neumu, Metkoviću, Opuzenu, Pločama, Ljubuškome i Čapljini.

 Izložba

Stjepan Ivanišević izlaže u GKS-u

Metković, 12.10.2019. - U Galeriji GKS-a Metković otvorena je izložba slika splitskoga akademskog slikara Stjepana Ivaniševića, na kojoj se autor predstavio s tridesetak ulja na platnu.

 Obavijest

U nedjelju za promet zatvorena Mali i dio Velike rive

Metković, 11.10.2019. - Zbog održavanja V. minikupa Veslačkoga saveza Dalmacije – XXXI. Neretvanske regate u nedjelju, 13. listopada od 7 sati do 15 sati bit će za promet privremeno zatvorena Mala riva i dio Velike rive od Spomenika hrvatskim braniteljima do Lučkoga mosta. Mole se vlasnici motornih vozila da u navedeno vrijeme svoja vozila ne ostavljaju i parkiraju na navedenim mjestima te da koriste alternativne smjerove.

 

 Obrazovanje

Sindikat o štrajku prosvjetnih radnika

Metković, 10.10.2019. - Mirenje s Vladom Republike nije uspjelo i od 10. listopada 2019. mi smo u štrajku do ispunjenja naših zahtjeva – javlja Dana Svaguša, povjerenica NSZSŠH Dubrovačko-neretvanske županije.

 Šport

Mediji upoznati s detaljima III. Mandarina polumaratona

Metković, 10.10.2019. - Organizator III. Mandarina polumaratona, SU Neretva run, jučer je u Hotelu Narona održao konferenciju na kojoj su predstavnici lokalnih medija upoznati s tom 21-kilometarskom utrkom, koja će se održati 3. studenoga sa startom u Vidu u 10 sati te ciljem na Trgu kralja Tomislava ispred Hotela Narona.

 Obavijest

Sutra skraćeni sati u OŠ Stjepana Radića

Metković, 9.10.2019. - Povodom štrajka zaposlenika najavljenog za 10. listopada 2019. godine, obavještavaju se učenici i roditelji da će se u OŠ Stjepana Radića nastava održati na način da će nastavni sati biti kraćeni i da će trajati 30 minuta.

 Obavijest

Bez vode u kompleksu 'Vage'

Metković, 9.10.2019. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u dijelu Ulice kralja Zvonimira (stara Vaga) da će danas od 11:30 do 13 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode te će se u istom vremenu za promet zatvoriti prvi ulaz između zgrade Prirodoslovnog muzeja i PBZ-a.

 

 Obavijest

Zatvoren promet između dvaju rotora danas

Metković, 9.10.2019. - Danas će privremeno biti zatvoren promet Ulicom Ante Stračevića između dvaju rotora jer će se na tome dijelu gradilišta nanositi habajući asfaltni sloj. Vozači se upućuju na korištenje alternativnih smjerova.

 

 Kultura

XV. Neretvanski književni, znanstveni i kulturni susret

Metković, 9.10.2019. - Sutra će se od 19 sati u Gimnaziji Metković u sklopu XV. Neretvanskih književnih, znanstvenih i kulturnih susreta održati znanstveni skup, čija će tema biti hrvatski jezikoslovci, filolozi i prevoditelji Krsto Spalatin, Slavko Pavešić, Stjepan Krešić i Luka Vukojević.

 Policija

Osumnjičeni za krađu novca i nakita

Metković, 9.10.2019. - Nakon što je u četvrtak, 3. listopada, starija ženska osoba policijskim službenicima Policijske postaje Metković prijavila krađu zlatnine i novca iz svoje obiteljske kuće na području Kule Norinske provedeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja da su navedenu krađu počinili 27-godišnjakinja i stariji maloljetnik, oboje s područja Slavonije.

 Manifestacije

Dani kruha prožeti humanošću

Metković, 8.10.2019. - Šarenilo boja, mirisa i okusa, agilni mladi prodavači koji su na svojim pomno urešenim štandovima nudili pekarske proizvode i plodove zemlje, slika je to koja se svake godine ponavlja na školskom igralištu OŠ Stjepana Radića u Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

 Čestitka

Gradonačelnikova čestitka

Metković, 8.10.2019. - 8. listopada slavimo jedan od najvažnijih datuma novije hrvatske povijesti, kada se prisjećamo onih koji su izgubili živote u Domovinskom ratu i bez kojih naša država Hrvatska ne bi postojala.

 Vjerski život

Gospa od Ružarija proslavljena na Malom Prologu

Metković, 7.10.2019. - Prve nedjelje u listopadu na Malom Prologu slavi se blagdan zaštitnice mjesta Gospe Ružarice, tj. Gospe od Ružarija. Svetu misu na platou ispred istoimenene crkvice sa župljanima Župe Otrić-Stuge i Proložanima predvodio je župnik don Domagoj Jelača.

 Vjerovali ili ne

Nadbiskup Barišić predvodio svečanu misu posrednijega dana obilježavanja jubileja Župe sv. Ilije

Metković, 7.10.2019. - Svečanom misom u župnoj crkvi sv. Ilije jučer je završeno desetodnevno obilježavanje 300-te obljetnice utemeljenja Župe sv. Ilije proroka u Metkoviću.

 Obavijest

Zbog asfaltiranja zatvara se zapadni rotor

Metković, 7.10.2019. - Danas će se na zapadnome rotoru te pristupu ulicama A. Starčevića i don R. Jerkovića položiti habajući sloj asfalta, čime će se okončati asfalterski radovi na tome dijelu koji će od jutra do popodnevnih sati biti zatvoren za promet.

 Vjerski život

Svečana akademija povodom jubileja Župe sv. Ilije

Metković, 6.10.2019. - U kazališnoj dvorani GKS-a Metković sinoć je u sklopu proslave 300-te obljetnice Župe sv. Ilije proroka održana svečana akademija, kojoj je uz brojne vjernike i građane te crkvene i svjetovne uzvanike nazočio nadbiskup Marin Barišić.

 Vjerski život

Svečano proslavljen Sveti Franjo Asiški

Metković, 5.10.2019. - Svečanom misom s procesijom sinoć je na Kladi proslavljen Sveti Franjo Asiški, blagdan sveca suzaštitnika Župe sv. Ilije. Misu je u suslavlju župnika fra Ante Bilokapića i vidonjskoga župnika don Mladena Margete te uz pjevanje Župnoga zbora pod ravnanjem s. Mile Deak predvodio fra Domagoj Volarević.

 Poziv

Uključite se u akciju sadnje stabala

Metković, 4.10.2019. - Građanska inicijativa Dani kolektivne sadnje drveća, kojom se planira kolektivna sadnja drveća od 25. do 27. listopada ove godine, pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi drvo i na taj način doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena.

 Metković 600

Prvi poznati švercer na području doline dobio dostojno obilježje

Metković, 4.10.2019. - Švercer ser Mateo (Mato) Getaldić zadužio nas je tako što je 1422. napisao tužbu dubrovačkome knezu kako su mu carinici na Neretvi podno Metkovića zaplijenili neku robu. Dokument se sačuvao u Dubrovačkom arhivu pa mi tako danas imamo prvi poznati spomen Metkovića.

 Vjerski život

Večer posvećena franjevaštvu i FRAMA-i

Metković, 4.10.2019. - Danas je Sveti Franjo Asiški, a sinoć je u istoimenoj crkvi na Kladi u sklopu proslave 300. godina Župe sv. Ilije služena misa koju je predvodio fra Perica Maslać, dok su na njoj pjevali i svirali članovi Zbora i benda mladih pod vodstvom Milana Kapovića. Nakon toga je u organizaciji metkovske FRAMA-e održana Večer franjevaštva.

 Zdravstvo

Metkovske se sestre solidarizirale s kolegicama i kolegama u Hrvatskoj

Metković, 4.10.2019. - Medicinske sestre iz Doma zdravlja Metković jučer su nakratko prekinule rad kako bi iskazale podršku svojim kolegicama i kolegama koji su prosvjedovali u Zagrebu. Njima se u znak solidarnosti priključilo medicinsko osoblje i liječnice jer, kako je rekla dr. Sonja Barač, „…mi smo tim, a sestre su naša desna ruka“.

 Vjerski život

Okrugli stol o povijesti Župe sv. Ilije

Metković, 3.10.2019. - Misom u crkvi sv. Franje Asiškoga na Kladi, koju je predvodio fra Ilija Mikulić, te okruglim stolom 'Povijesni presjek Župe kroz 300 godina', što je održan u Galeriji GKS-a, završen je šesti dan obilježavanja 300-te obljetnice osnutka Župe sv. Ilije proroka.

 Rad udruga

Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba

Metković, 3.10.2019. - U prostorijama Doma za starije osobe i rehabilitaciju obilježen 1. listopada Međunarodni dan starijih osoba. Dio je to projektnih aktivnosti Udruge DOBRA kroz Projekt Za veselu starost br. 3.

 Obavijest

Sutra bez vode Marulićeva i Kranjčevićeva

Metković, 2.10.2019. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u ulicama Marka Marulića i S. S. Kranjčevića da će u četvrtak, 3. listopada od 8 sati do 10 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode. U slučaju vremenskih neprilika, radovi se odgađaju za sljedeći dan.

 

 Vjerski život

Peti dan proslave u Župi sv. Ilije

Metković, 2.10.2019. - Jučer je na Kladi u crkvi sv. Franje Asiškoga don Mate Brečić predvodio misno slavlje na kojemu je pjevao Zbor časnih sestara pod ravnanjem s. Dulceline Plavše. Nakon mise je u Samostanu časnih sestara održana Večer Služavki Maloga Isusa.

 Policija

Još jedna prijevara putem fiktivnog prebivališta

Metković, 2.10.2019. - Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković, 39-godišnja hrvatska državljanka osumnjičena je za kazneno dvoje prijevare.

 Vjerski život

Misa za preminule župljane i ' Večer čuvara Kristova groba'

Metković, 1.10.2019. - Nastavlja se obilježavanje 300-te obljetnice utemeljenja Župe sv. Ilije Proroka. U nedjelju je na Gradskome groblju sv. Ivana Nepomuka služena misa za sve preminule župljane, a jučer je nakon mise u crkvi sv. Ilije održana Večer čuvara Kristova groba, tj. žudija.

 Obavijest

Nova regulacija prometa u središtu grada

Metković, 30.9.2019. - Na snazi je nova privremena regulacija prometa na raskrižju Zvonimirove, Starčevićeve i Matice hrvatske, tj. na mjestu gdje se gradi istočni rotor.

 Izložba

300 godina vjerni Kristu i Crkvi

Metković, 29.9.2019. - Drugoga dana desetodnevne proslave 300-te obljetnice utemeljenja Župe sv. Ilije proroka u Metkoviću, u župnoj je crkvi fra Josip Repeša predvodio misu na kojoj je pjevao Dječji župni zbor pod ravnanjem č. s. Mile Deak. Nakon toga je u Galeriji GKS-a otvorena izložba fotografija '300 godina vjerni Kristu i Crkvi'.

 Humanitarna priredba

Potpora Udruzi 'Leptirići'

Metković, 29.9.2019. - Udruga 'Leptirići' organizirala je u GKS-u glazbeno-poetsku večer književnice Nives Puhalo, koja je imala humanitaran karakter jer je prihod od prodanih knjiga namijenjen za potrebe te udruge koja skrbi o djeci iz doline Neretve s cerebralnom i dječjom paralize.

 Vjerski život

Započelo svečano obilježavanje 300-te obljetnice Župe svetoga Ilije

Metković, 28.9.2019. - U spomen na godinu 1719., točno u 17:19 jučer su se u Župi sv. Ilije proroka sa svih crkava oglasila zvona te tako označila početak proslave 300-te obljetnice utemeljenja te metkovske Župe.

 Rad udruga

Tjelovježbom protiv degenerativnih promjena

Metković, 28.9.2019. - Udruga Otac Ante Gabrić provodi Projekt Aktivna i zdrava starost koji financira Dubrovačko- neretvanska županija i u sklopu kojega je viša fizioterapeutkinja Ljiljana Obradović korisnicima govorila o degenerativnim promjenama kralježnice u starijoj dobi.

 Izložba

Cetín izložio radove što ih je darovao metkovskome ogranku MH

Metković, 28.9.2019. - Hrvatsko-kanadski umjetnik Anton Cetín, koji je u Metkoviću u organizaciji metkovskoga ogranka Matice hrvatske izlagao više puta, darovao je 30 svojih slika tome ogranku povodom 29. obljetnice njegove obnoviteljske skupštine. Slike su domaćoj publici predstavljene na izložbi otvorenoj u Galeriji Gradskoga kulturnog središta.

 Policija

Djeca posjetila policiju povodom njihova Dana

Metković, 28.9.2019. - U povodu obilježavanja Dana policije i blagdana sv. Mihovila, njihovog zaštitnika, jučer su policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u svojim službenim prostorijama policijskih postaja ugostili djecu iz dječjih vrtića i nižih razreda osnovnih škola s područja cijele Županije.

 Poljoprivreda

Županija i ove godine pokreće Inicijativu samostalnog plasmana mandarina

Metković, 27.9.2019. - Povjerenstvo za mandarine Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s Leader mrežom RH i Udrugom gradova i ove godine pokreće Inicijativu samostalnog plasmana mandarina na javnim površinama jedinica lokalne samouprave diljem Hrvatske.

 

 Policija

Metkovci na meti kradljivaca vozila

Metković, 27.9.2019. - U posljednjih mjesec dana na području Metkovića zabilježena su četiri slučaja otuđenja motornih vozila i to tako da su vlasnici vozila ostavili otključana i s ključem u vozilima. Sva otuđena vozila su potom pronađena. Stoga je PU dubrovačko-neretvanska građanima uputila apel.

 Vjerski život

Danas svečano otvorenje proslave 300. obljetnice Župe sv. Ilije proroka

Metković, 27.9.2019. - Danas u simboličan sat (17:19) oglasit će se zvona na crkvama u župi sv. Ilije proroka, a Neretvom će zaploviti dvije lađe UL Sveti Ilija u kojima će na Veliku rivu stići zastave Republike Hrvatske i Vatikana te svijeća i svečana zastava s likom sv. Ilije.

 Humanost

Za OB Dubrovnik 15 doza krvi

Metković, 27.9.2019. - Jučer je u organizaciji Gradskoga društva Crvenoga križa Metković u predvorju Gradskoga kulturnog središta održana je osma ovogodišnja akcija dobrovoljnoga darivanja krvi. Akciji se odazvalo 43 darivatelja, a prikupljena je 41 doza krvi za OB Dubrovnik.

 

 Šport

Rukometna utakmica prebačena u Opuzen

Metković, 27.9.2019. - Došlo je do promjene mjesta odigravanju utakmice 1. kola I. HRL između RK Mehanika Metković i RK Buzet. Utakmica se u subotu u 19 sati igra u Sportskoj dvorani Opuzen.

 

 Šport

Metkovski olimpijci

Metković, 26.9.2019. - U nakladi Hrvatskoga olimpijskoga odbora 2016. godine izašla je publikacija 'Hrvatski olimpijci i odličnici' autora Jurice Gizdića, iz koje smo izdvojili olimpijce koji su u Metkoviću rođeni ili su dio svoje sportske karijere proveli u našemu gradu. Riječ je o nogometašima te većinom rukometašima, ali ima po jedan vaterpolist i veslač.

 

 Koncert

Koncert Marijana Đuzela u GKS-u

Metković, 25.9.2019. - U organizaciji Osnovne glazbene škole Metković večeras je u Galeriji GKS-a koncert održao mladi hrvatski pijanist Marijan Đuzel.

 Obrazovanje

Quot linguas calles...

Metković, 25.9.2019. - Quot linguas calles, tot homines vales. Možda ste čuli ovu latinsku poslovicu, koja kaže da vrijediš onoliko koliko jezika znaš. Upravo sutra, 26. rujna, EU obilježava Europski dan jezika.

 Obavijest

Sutra i prekosutra prema Dubravici preko Potkraja

Metković, 25.9.2019. - Sutra, 26. rujna na dva se dana zatvara lokalna cesta Klada-Dubravica (LC 69013) zbog radova na proširenju te prometnice na predjelu Rep. Vozači se upućuju na obilazak Dubrovačkom ulicom, tj. županijskom cestom preko Potkraja na Sv. Antu.

 

 Humanost

Uključite se u akciju „Veliko srce za djecu Neretve“

Metković, 25.9.2019. - Institut za promicanje i razvoj doline Neretve pokrenuo je humanitarnu akciju „Veliko srce za djecu Neretve“ kojom se planira prikupiti 500.000,00 kn za nabavu sanitetskog vozila za Dom zdravlja u Metkoviću, kao i druge medicinske opreme, prvenstveno kardiotokografskog (CTG) uređaja za rodilište u Domu zdravlja Metković.

 Posao

Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve

Metković, 25.9.2019. - Grad Metković provodi projekt „Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve“ unutar Poziva Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III. Partner projekta je Općina Kula Norinska. Upravljačko tijelo je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, dok je Posredničko tijelo razine 2 za projekt Hrvatski zavod za zapošljavanje.

 Akcija

Uspješno provedena 'Zelena čistka'

Metković, 24.9.2019. - Za razliku od prijašnjih godina, prošle je subote vrijeme poslužilo sudionike akcije 'Zelena čistka', kojih se na „zbornome mjestu“ na Trgu okupio velik broj.

 Obavijest

Dimnjačar stigao u Metković

Metković, 24.9.2019. - Iz Grada Metkovića obavještavaju građane da je danas, 24. rujna u Metković stigao dimnjačar kojemu se možete javiti za redovne usluge čišćenja. On je Miljenko Fišter i možete ga nazvati na putem mobitela 097 681 33 68.

 

 Festival

Ivanu Vladimiru prvi Next festival

Metković, 24.9.2019. - Na prvome Next festivalu, održanom u subotu u Gradskome kulturnom središtu Metković, natjecalo se sedam mladih pjevača, među kojima je ukupnim glasovima žirija i publike s pjesmom 24 sata dnevno pobijedio Ivan Vladimir.

 Inicijative

Molitveno bdijenje za prestanak pobačaja

Metković, 24.9.2019. - Inicijativa '40 dana za život' poziva građane Metkovića da se od 25. rujna do 3. studenoga uključe u do sada najveću kampanju za prestanak pobačaja u našoj domovini. Molitveno bdijenje bit će svakoga dana od 13 do 19 sati ispred Doma zdravlja Metković.

 

 Javni poziv

Uključite se u planiranje Proračuna Grada Metkovića

Metković, 24.9.2019. - Grad Metković objavio je poziv na uključenje građana u planiranje Proračuna Grada Metkovića za 2020. godinu.

 

 Obavijest

Radovi oko stare Vage

Metković, 24.9.2019. - Iz tvrtke Metković d.o.o. obavještavaju korisnike vodnih usluga u dijelu Ulice kralja Zvonimira (stari Poduh) da će danas, 24. rujna od 9 sati do 12 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode te da će od 8:30 do 12 sati za promet biti zatvoren prvi ulaz (između zgrade Prirodoslovnog muzeja i PBZ-a).

 

 Kultura

U Ravnom obilježena 30 obljetnica smrti Stojana Vučićevića

Metković, 23.9.2019. - Jučer se navršilo 30 godina otkako je umro hrvatski pjesnik, putopisac, prevoditelj i novinar Stojan Vučićević, koji je kao dijete iz rodnih Turkovića s obitelji doselio u Metković. Rodna Hercegovina i neretvanski kraj trajno su obilježili njegov život i pjesništvo. U hercegovačkom Ravnom 6. rujna je u spomen na pok. Vučićevića održana Književna manifestacija Grgurovi hukovi, u čijem je glazbenom dijelu nastupio Darko Matičević.

 Vjerski život

Predstavljen Program proslave 300. obljetnice Župe sv. Ilije proroka

Metković, 23.9.2019. - Povodom proslave 300. obljetnice utemeljenja metkovske Župe sv. Ilije proroka, u GKS-u je održana tiskovna konferencija na kojoj je predstavljen desetodnevni program, a uz župnika fra Antu Bilokapića predstavili su ga Ivanka Šešelj, Tomislav Medak, Andro Mijić, č. s. Mila Deak, Ana Putica i Goran Matić.

 Koncert

Duo Novinc-Čaldarević muzicirao u GKS-u

Metković, 23.9.2019. - Koncertom dua Novinc-Čaldarević u Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković započele je nova sezona komornih koncerata, koji će se u Galeriji održavati od jeseni do proljeća.

 Festival

U subotu prvi NEXT festival Metković

Metković, 19.9.2019. - U subotu, 21. rujna s početkom u 20 sati, u Gradskom kulturnom središtu Metković održat će se prvi NEXT festival Metković, glazbeno-scenski spektakl koji će okupiti pjevače i druge umjetnike iz cijele doline Neretve i šire.

 Obavijest

Dio Ul. Zrinskih u Frankopana jutros bez vode

Metković, 19.9.2019. - Iz tvrtke Metković d.o.o. obavještavaju korisnike vodnih usluga u Ulici Z. i Frankopana, od raskrižja s Ulicom A. Stepinca do raskrižja s Jerkovačkom ulicom, da će danas, 19. rujana od 9 sati do 12:30 zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode. U slučaju vremenskih neprilika, radovi se odgađaju za sljedeći dan.

 

 Obavijest

Jutros bez vode u Ul. Eugena Kvaternika

Metković, 18.9.2019. - Iz tvrtke Metković d.o.o. obavještavaju korisnike vodnih usluga u Ulici Eugena Kvaternika da će danas od 8:30 do 11 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Županija

Župan Dobroslavić primio predstavnicu američke tvrtke CPWI i vinske udruge Komarna 7

Metković, 18.9.2019. - Župan Nikola Dobroslavić s pročelnikom UO za gospodarstvo i more Ivom Klaićem i direktoricom tvrtke Dubrovnik partner sastao se jučer s predstavnicom američke tvrtke ”Croatian Premium Wine Imports” (CPWI), podrijetlom Metkovkom, Mirenom Bagur te predstavnikom vinske udruge Komarna 7, Mihovilom Štimcem.

 

 Akcija

Poziv na Zelenu čistku - jedan dan za čisti okoliš

Metković, 17.9.2019. - Već osmu godinu zaredom u Hrvatskoj se održava kampanja „Zelena čistka“, zajednička ekološka akcija čišćenja divljih odlagališta otpada, a već od prve godine postala je najveća okolišna volonterska akcija u Hrvatskoj.

 

na naslovnici

Međunarodni dan svjesnosti o mucanju

Zamjenica Marević primila učenike OŠ don Mihovila Pavlinovića

Nastavljaju se edukacije odgojitelja u Dječjem vrtiću Metković

Kaštelani odnijeli bod iz Metkovića

Trodnevna beskompromisna podrška mladih volontera

Kretanjem i pravilnom prehranom do zdravijega života

Pomozimo obitelji Nuraj

Bez vode Bošnjakova i Slatine

Jedimo zdrave prirodne masnoće te hranu iz organskog i domaćeg uzgoja

Zatvara se raskrižje Starčevićeve, Zvinimirove i Matice hrvatske

Izbrišite e-poštu koju ste dobili od pošiljatelja porezna-uprava.org

Talajić i Huzek u Zagrebu izložili stare razglednice i fotografije

Prikupili novac za sanitetsko vozilo u Metkoviću

Otežano put Predolca

Učenici obilježili Svjetski dan pješačenja

Gimnazijalci učili o tradicionalnim obrtima u Francuskoj

Nove medalje za KK Metković

Jutros bez vode dio Pruda i Crnići

Crna roda uočena u preletu

Nova regulacija prometa u središtu grada

Metkovski veslači najjači u Dalmaciji u kategoriji kadeta do 13 godina

Mehanika Metković s 33:27 u Rijeku ispratila Kozalu

Koncert u spomen na utemeljitelja hrvatske opere

XV. Neretvanski književni, znanstveni i kulturni susreti

Stjepan Ivanišević izlaže u GKS-u

U nedjelju za promet zatvorena Mali i dio Velike rive

Sindikat o štrajku prosvjetnih radnika

Mediji upoznati s detaljima III. Mandarina polumaratona

Sutra skraćeni sati u OŠ Stjepana Radića

Bez vode u kompleksu 'Vage'

Zatvoren promet između dvaju rotora danas

XV. Neretvanski književni, znanstveni i kulturni susret

Osumnjičeni za krađu novca i nakita

Dani kruha prožeti humanošću

Gradonačelnikova čestitka

Gospa od Ružarija proslavljena na Malom Prologu

Nadbiskup Barišić predvodio svečanu misu posrednijega dana obilježavanja jubileja Župe sv. Ilije

Zbog asfaltiranja zatvara se zapadni rotor

Svečana akademija povodom jubileja Župe sv. Ilije

Svečano proslavljen Sveti Franjo Asiški

Uključite se u akciju sadnje stabala

Prvi poznati švercer na području doline dobio dostojno obilježje

Večer posvećena franjevaštvu i FRAMA-i

Metkovske se sestre solidarizirale s kolegicama i kolegama u Hrvatskoj

Okrugli stol o povijesti Župe sv. Ilije

Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba

Sutra bez vode Marulićeva i Kranjčevićeva

Peti dan proslave u Župi sv. Ilije

Još jedna prijevara putem fiktivnog prebivališta

Misa za preminule župljane i ' Večer čuvara Kristova groba'

Nova regulacija prometa u središtu grada

300 godina vjerni Kristu i Crkvi

Potpora Udruzi 'Leptirići'

Započelo svečano obilježavanje 300-te obljetnice Župe svetoga Ilije

Tjelovježbom protiv degenerativnih promjena

Cetín izložio radove što ih je darovao metkovskome ogranku MH

Djeca posjetila policiju povodom njihova Dana

Županija i ove godine pokreće Inicijativu samostalnog plasmana mandarina

Metkovci na meti kradljivaca vozila

Danas svečano otvorenje proslave 300. obljetnice Župe sv. Ilije proroka

Za OB Dubrovnik 15 doza krvi

Rukometna utakmica prebačena u Opuzen

Metkovski olimpijci

Koncert Marijana Đuzela u GKS-u

Quot linguas calles...

Sutra i prekosutra prema Dubravici preko Potkraja

Uključite se u akciju „Veliko srce za djecu Neretve“

Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve

Uspješno provedena 'Zelena čistka'

Dimnjačar stigao u Metković

Ivanu Vladimiru prvi Next festival

Molitveno bdijenje za prestanak pobačaja

Uključite se u planiranje Proračuna Grada Metkovića

Radovi oko stare Vage

U Ravnom obilježena 30 obljetnica smrti Stojana Vučićevića

Predstavljen Program proslave 300. obljetnice Župe sv. Ilije proroka

Duo Novinc-Čaldarević muzicirao u GKS-u

U subotu prvi NEXT festival Metković

Dio Ul. Zrinskih u Frankopana jutros bez vode

Jutros bez vode u Ul. Eugena Kvaternika

Župan Dobroslavić primio predstavnicu američke tvrtke CPWI i vinske udruge Komarna 7

Poziv na Zelenu čistku - jedan dan za čisti okoliš

iz medija

SERVISI

Metković 1422. - 2022.

Metković 1422. - 2022.

TRAŽILICA

KVIZ

 

Translate to English

Kada radi vaš liječnik

VRIJEME I DRUGE INORMACIJEE