729

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Naslovnica

vijesti www.metkovic.hr

 Obavijest

Zatvoren donji dio Ulice A. Stepinca

Metković, 17.1.2020. - Iz Ureda gradonačelnika obavještavaju građane da će zbog radova na rekonstrukciji Ulice Alojzija Stepinca za promet biti zatvoren dio te ulice od raskrižja s ulicama Jadranskom i Eugena Kvaternika do raskrižja sa Zagrebačkom ulicom. Privremena regulacija prometa na snazi je od 16. siječnja pa do završetka radova.

 

 Obavijest

Bez vode u P. Svačića i o. A. Gabrića

Metković, 16.1.2020. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u ulicama Petra Svačića i oca Ante Gabrića da će sutra, 17. siječnja od 9 do 12 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode. U tom će vremenu Ulica Petra Svačića biti zatvorena za promet.

 

 Policija

Jedan slučaj prijevare zdravstvenog i mirovinskog osiguranja

Metković, 16.1.2020. - Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković, 42-godišnja hrvatska državljanka osumnjičena je za kazneno dvoje prijevare.

 Jezik

Don't Vori, be happy – vidoviti Domo o izgledima hrvatske rukometne reprezentacije

Metković, 16.1.2020. - Europsko se prvenstvo u rukometu zahuktava, našima zasad ide dosta dobro, a mogu li nam imena i prezimena naših igrača i trenera poslužiti kao svojevrsni vid sportske prognoze u predviđanju krajnjega dometa naše prve vrste ili su pouzdani poput gatanja iz šalice kave i sirova jaja razbijena o vlastito čelo, vidjet ćemo tek nakon prvenstva. Kako bismo prikratili vrijeme dok iščekujemo najvažnije utakmice, upustit ćemo se u blagu onomastičku raščlambu u revijalnome tonu.

 Policija

Fiktivnim prebivalištem do protupravne imovinske koristi

Metković, 14.1.2020. - Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković, 44-godišnja hrvatska državljanka osumnjičena je za kazneno dvoje prijevare.

 Zanimljivosti

Na travi tijelima oblikovali lik o. Ante Gabrića

Metković, 14.1.2020. - Učenici i nastavnici Srednje škole Metković jučer su na Igralištu 'Iza Vage' tijelima oblikovali veliki lik oca Ante Gabrića te tako načinili predložak za 'milenijsku' fotografiju, koju je snimio Marin Veraja iz Fotostudija 'Veraja'.

 Šport

Na desnoj strani grada otvoren malonogometni teren s umjetnom travom

Metković, 11.1.2020. - Nogometaši ONK Metković, ali i ostale nogometne ekipe koje koriste igralište na desnoj strani grada, dobili su jučer osvijetljen malonogometni teren s umjetnom travom, čija je vrijednost s PDV-om blizu 530.000 kuna.

 Prirodne nepogode

Ne ponovilo se

Metković, 10.1.2020. - Na današnji dan prije deset godina u Metkoviću je prva poplava 2010. dosegnula kulminaciju pa smo odabrali dio fotografija snimljenih toga dana i noć prije. Nažalost, dogodila se te godine u prosincu još strašnija poplava. U međuvremenu je izgrađen nasip, ali cjelovit sustav za obranu od poplave još je daleko od dovršenja te nam ostaje uzdati se u vrijeme i odgovorno upravljanje vodama uzvodnih umjetnih akumulacija.

 Rad udruga

Nešto staro za nešto novo

Metković, 10.1.2020. - Udruga Otac Ante Gabrić je od svibnja do prosinca 2019. godine provodila projekt Nešto staro za nešto novo u svrhu podizanja svijesti sudionika o važnosti, potrebi i načinu pravilnoga odlaganja tekstila, staklene i metalne ambalaže, kako bi se sprječavalo povećanje zagađenja okoliša.

 Obavijest

Sutra bez vode u P. Svačića i o. A. Gabrića

Metković, 9.1.2020. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u ulicama Petra Svačića i oca Ante Gabrića da će sutra, 10. siječnja od 8:30 do 12 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode te će u istom razdoblju Ulica Petra Svačića biti zatvorena za promet.

 

 Zanimljivosti

Nakon pola stoljeća od otvaranja novi planovi za Razvitkovu robnu kuću

Metković, 7.1.2020. - „Naš grad je na uglu ulica Maršala Tita i Braće Brkića, dobio super-modernu robnu kuću, koja je u sastavu metkovićkog veletrgovačkog poduzeća 'Razvitak'. Za nju se može reći nekoliko naj... najveća u Bosni i Hercegovini, ... jedna od najsuvremenijih u Europi, itd.“, objavljeno je u listu Sloboda 9. ožujka 1970. godine.

 Poziv

Iz 'Golih brda' pozivaju vas na grah

Metković, 6.1.2020. - Povodom završetka Manifestacije Božić u Neretvi Braniteljska zadruga Gola brda svoje sugrađane želi počastiti grahom te ih poziva da u danas, 6. siječnja od 18 sati dođu do njihove ugostiteljske kućice u Gradskome parku.

 

 Izbori

U 11:30 veća izlaznost nego u prvome krugu

Metković, 5.1.2020. - Metković, 22.12.2019. - Na 16 birališta u Metkoviću u 11:30 izlaznost je bila 18,64 % (14,98 % prvi krug). U našoj županiji je 17,64 % (prvi krug 14,39 %), a u Hrvatskoj 18,87 % (15,75 %). Ostali neretvanski gradovi i općine: Ploče 17,53 % (15, 40 %), Opuzen 20,45 % (17,13 %), Kula Norinska s 20,81 % (19,72 %), Pojezerje sa 12,26 % (7,96 %), Slivno s 21,19 (21,09 %) i Zažablje 20,77 % (18,05 %). Inače, u Metkoviću je registrirano 13.918 birača (13.903 u prvome krugu).

 

 Izbori

Otvoreno 16 birališta

Metković, 5.1.2020. - Točno u sedam sati na području Grada Metkovića otvoreno je 16 biračkih mjesta pa oni koji su između dva izborna kruga temeljem punoljetnosti ili na neki drugi način uvršteni u biračke popise, a ne znaju gdje im je biralište, to mogu provjeriti putem gornje poveznice.

 

 Rad udruga

Pomor periska na ušću Neretve

Metković, 3.1.2020. - Iz Ornitološkoga društva 'Brkata sjenica' javljaju da su jučer pri obilasku Ušća naišli na ljušture periska, strogo zaštićenih školjaka, koje je izbacilo posljednje jugo.

 Obavijest

Doček Nove u parku

Metković, 31.12.2019. - Za one koji se još nisu odlučili kako će dočekati Novu evo prijedloga. U Gradskome parku noćas će biti otvorene tri ugostiteljske kućice pa možete tamo čekati ponoć ili se do parka prošetati nakon ponoći.

 Zanimljivosti

Metković Novu dočekao prije Sidneya

Metković, 31.12.2019. - Točno u podne na Trgu kralja Tomislava u zrak su poletjeli šareni baloni, nakon čega se nazdravilo dječjim šampanjcem. Tako su metkovski mališani u pratnji svojih roditelja dočekali Novu, jer, kako je red, kada ona dođe oni će biti u krevetu.

 Šport

Veliki uspjeh RA Jerkovac u Kiseljaku

Metković, 31.12.2019. - Na Novogodišnjem turniru u Kiseljaku 28. i 29. prosinca sudjelovala je Rukometna akademija Jerkovac te u trima kategorijama djevojčica postigla veliki uspjeh.

 Humanost

Za OB Dubrovnik prikupljene 44 doze krvi

Metković, 31.12.2019. - U organizaciji Gradskoga društva Crvenoga križa Metković jučer je u predvorju GKS-a Metković održana posljednja ovogodišnja akcija dobrovoljnoga darivanja krvi. Odazvalo joj se 53 darivatelja, među kojima i jedan novi, a za OB Dubrovnik prikupljene su 44 doze krvi.

 

 Obavijest

Danas na Trgu dječji doček Nove godine

Metković, 31.12.2019. - Turistička zajednica grada Metkovića i ove godine u sklopu manifestacije Ledena bajka na Neretvi na Trgu kralja Tomislava u Metkoviću organizira dječji doček Nove godine.

 Obavijest

Čistoća će otpad skupljati 2. siječnja

Metković, 31.12.2019. - Čistoća Metković d.o.o na Novu godinu neće skupljati otpad na području grada Metkovića, kao i na području Općine Kula Norinska, dok će 2. siječnja to raditi po ustaljenom rasporedu.

 Rad udruga

10 godina Udruge DOBRA

Metković, 30.12.2019. - Prigodnim programom u Galeriji GKS-a Udruga DOBRA obilježila deset godina svoga djelovanja na području doline Neretve, koje je počelo 29. prosinca 2009. godine.

 Šport

Veslači domjenkom okončali uspješnu godinu

Metković, 29.12.2019. - Svoju više nego uspješnu sportsku godinu VK Neretvanski gusar zaključio je jučerašnjim druženjem svojih bivših i sadašnjih članova, veslača i njihovih roditelji te sponzora i donatora, koji sve više prepoznaju rad toga uzornog sportskog kolektiva. Na domjenku se veslačima pridružio i metkovski gradonačelnik Dalibor Milan sa suradnicima.

 Upozorenje

Zaštitite svoje vodomjere i instalacije

Metković, 29.12.2019. - Iz tvrtke Metković d.o.o. mole građane da zbog predviđenih niskih temperatura u narednom razdoblju pristupe zaštiti mjernih mjesta (vodomjera) i internih vodovodnih instalacija od mjerila do objekta.

 Rad udruga

Rastimo zajedno

Metković, 29.12.2019. - Ove je godine Dubrovačko-neretvanska županija Udruzi Otac Ante Gabrić sufinancirala provedbu projekta Rastimo zajedno, kojim se djeci i mladima omogućilo kvalitetno provođenje slobodnoga vremena i aktivno sudjelovanje u društvenom životu zajednice.

 Koncert

Božićni koncert u crkvi sv. Ilije

Metković, 28.12.2019. - Nakon večernje mise sinoć je u crkvi sv. Ilije održan tradicionalni Božićni koncert na kojemu su nastupili Župni i Dječji zbor pod ravnanjem č. s. Mile Deak, Bend i zbor mladih pod ravnanjem Milana Kapovića i flautisti OGŠ Metković, koje je vodila Mihaela Pavlović.

 Radionica

Bljakavo druženje

Metković, 28.12.2019. - U Gradskoj knjižnici jučer je održana kreativna radionica Bljakavo druženje s Mrljekom i Prljekom i Jelenom Pervan, namijenjena djeci od tri do sedam godina.

 Obrazovanje

Gradske stipendije za 34 studenta

Metković, 27.12.2019. - Metkovski gradonačelnik Dalibor Milan jutros je u Galeriji GKS-a s 34 studenta potpisao u ugovore o stipendiranju u ak. godini 2019./20., čija je ukupna vrijednost 408.000 kn.

 Poziv

Veslači pozivaju na tradicionalno blagdansko druženje

Metković, 27.12.2019. - VK Neretvanski gusar poziva svoje bivše i sadašnje članove i veslače te roditelje, sponzore i donatore na tradicionalno blagdansko druženje povodom završetka veslačke sezone, koja je po mnogočemu za taj klub bila vrlo uspješna.

 

 Koncert

Hari Rončević večeras u Gradskome parku

Metković, 27.12.2019. - Iz Turističke zajednice grada Metkovića pozivaju vas večeras u Gradski park, gdje će u sklopu Manifestacije 'Božić u Neretvi' u 20:30 započeti koncert Harija Rončevića.

 

 Rad udruga

Uljepšaj baki Božić

Metković, 27.12.2019. - U organizaciji udruge DOBRA i Crvenog križa Metković u Metkoviću je održana tradicionalna akcija Uljepšaj baki Božić. Prilikom akcije prikupljeno je 95 paketa sa minimalnim higijenskim potrepštinama i hranom.

 Čestitka

Božićna čestitka gradonačelnika Milana

Metković, 24.12.2019. - Metkovski gradonačelnik Dalibor Milan na svome je FB profilu uputio božićnu čestitku.

 Izbori

U Metkoviću u 11:30 izlaznost 14,98 %

Metković, 22.12.2019. - Na 16 birališta u Metkoviću u 11:30 izlaznost je bila 14,98 %. U našoj županiji je 14,39 %, a u Hrvatskoj 15,75 %. Među sedam neretvanskih gradova i općina prednjači Slivno s 21,09 %, slijede Kula Norinska s 19,72 %, Zažablje 18,05 %, Opuzen sa 17,13 %, Ploče 15, 40 %, a posljednje je Pojezerje sa 7,96 %. Inače, u Metkoviću je registrirano 13.903 birača.

 

 Tradicija

Predblagdansko druženje veterana Četvrte

Metković, 22.12.2019. - Udruga veterana IV. gardijske brigade DNŽ organizirala je za članove i prijatelje tradicionalno božićno druženje, koje je u ugodnoj blagdanskoj atmosferi održano u Župnoj dvorani u Vidu.

 Koncert

Tradicija se nastavlja – Božićno-novogodišnji koncert Gradske glazbe Metković

Metković, 22.12.2019. - Kulturni dio Prosinačkih svečanosti uglavnom završava Božićno-novogodišnjim koncertom Gradske glazbe Metković, koji kazališnu dvoranu GKS-a ispuni veselim notama. Sinoć je naša Glazba pod ravnanjem Damira Karačića nastupila pojačana nekolicinom iskusnih glazbara iz Trebižata i Mostara, što je pridonijelo ukupnom zvučnom ugođaju.

 Folklor

Božićni koncert KUD-a 'Metković'

Metković, 21.12.2019. - Svake godine koncem prosinca plesači, pjevači i svirači KUD-a 'Metković' svojim sugrađanima daruju Božićni koncert, na kojemu nastupe sve uzrasne skupine toga folklornog društva. Tako su se sinoć u GKS-u pred brojnom publikom predstavili vrlo zanimljivim programom.

 Obavijest

Promjena u rasporedu skupljanja otpada u dane Božića

Metković, 20.12.2019. - Čistoća Metković d.o.o. obavještava građane da na Božić neće skupljati otpad prema ustaljenom rasporedu, odnosno neće se prazniti žute posude te se otpad neće odvoziti s područja Kule Norinske.

 Policija

Poziv građanima na prijavljivanje pronalaska prethodno izgubljenih putnih isprava

Metković, 20.12.2019. - Interpol je, zajedno sa zemljama članicama Europske unije, u prosincu 2019. godine započeo kampanju pod nazivom #DontRiskIt (NE RISKIRAJ!). Kampanja se odnosi na osvješćivanje građana o važnosti prijave nadležnim tijelima pronalaska prethodno prijavljene izgubljene ili ukradene putne isprave (putovnice ili osobne iskaznice) i nekorištenju takve isprave za prelazak državne granice.

 

 Gradska uprava

Usvojen Proračun za 2020. od 91.494.054 kuna

Metković, 19.12.2019. - Pod predsjedanjem Hrvoja Bebića jučer je u Zgradi političkih stranaka održana XXIII. Sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića, na čijem su se Dnevnom redu našle 23. točke.

 Koncert

Tradicionalni Božićni koncert Osnovne glazbene škole

Metković, 19.12.2019. - Učenici Osnovne glazbene škole Metković sinoć su u Galeriji GKS-a nastupali na tradicionalnome Božićnom koncertu. Ukupno 26 učenika predstavilo se svirajući na klaviru, trubi, harmonici, gitari, klarinetu, trombonu, saksofonu i flauti.

 Posao

Od obrazovanja do zapošljavanja

Metković, 18.12.2019. - Započelo je stručno osposobljavanje treće godine provedbe trogodišnjeg Programa 'Od obrazovanja do zapošljavanja', čija je svrha smanjenje socijalne isključenosti drugih socijalno osjetljivih skupina, kao što su žene starije od 40 godina i/ili nezaposlene žene s područja doline Neretve te ruralnih područja Dubrovačko neretvanske i Splitsko dalmatinske županije.

 Poduzetništvo

Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga

Metković, 18.12.2019. - Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja – faza II”, Referentna oznaka: KK.01.2.1.02, namijenjen poduzećima.

 Obavijest

Sutra bez vode u P. Svačića i o. Ante Gabrića

Metković, 18.12.2019. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u ulicama Petra Svačića i oca Ante Gabrića da će sutra, 19. prosinca od 7:30 do 10:00 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode. U to vrijeme za promet će biti zatvorena Ulica Petra Svačića.

 

 Policija

Pojačane aktivnosti policije u prometu

Metković, 18.12.2019. - U svrhu povećanja razine sigurnosti cestovnog prometa na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, policija nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti u prometu. Stoga će se sutra, 19. prosinca od 8 do 16 sati, na svim prometnicama u našoj Županiji provesti operativno-preventivna akcija pod nazivom „Četiri ubojice u prometu“.

 Koncert

Mali jubilej Koncerta dječjih zborova

Metković, 18.12.2019. - Organizirati 15. put zaredom Koncert dječjih zborova neretvanskih osnovnih škola znači proslaviti mali jubilej. Osnovnoj školi don Mihovila Pavlinovića to je uspjelo i ove godine, premda su iz objektivnih razloga izostali standardni Pločani.

 Obavijest

Bez vode jutros Dubravica i Glušci

Metković, 18.12.2019. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u naseljima Dubravica i Glušci da će 18. prosinca (srijeda) od 10 sati do 11 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Koncert

Izvrsno nuziciranje mladih Dubrovčana

Metković, 18.12.2019. - Rijetki ljubitelji komorne glazbe imali su u ponedjeljak prigodu u Galeriji Gradskoga kulturnog središta uživati u izvrsnome muziciranju Kvarteta Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

 Zdravstvo

Ravnatelj DZ Metković na Međunarodnoj konferenciji o primarnoj zdravstvenoj zaštiti JI Europe

Metković, 17.12.2019. - U organizaciji Doma zdravlja Podgorica te pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva Crne Gore, u petak, 13. prosinca organiziran je Međunarodni kongres o primarnoj zdravstvenoj zaštiti u zemljama Jugoistočne Europe.

 Obrazovanje

Metoda 'Persona Doll' za rad s djecom u DV Metković

Metković, 17.12.2019. - U Dječjem vrtiću Metković 13. i 14. prosinca održana je edukacija Metoda 'Persona Doll' za rad s djecom na uvažavanju različitosti. Edukaciju su održale voditeljice iz Pučkog otvorenog učilišta Korak po Korak iz Zagreba.

 Obavijest

Počela isplata božićnice umirovljenicima

Metković, 17.12.2019. - Obavještavaju se umirovljenici koji su Jedinstvenom upravnom odjelu predali zahtjev za isplatu božićnice u gotovini, da je mogu preuzeti od 16. do 18. prosinca (ponedjeljak – srijeda) od 8 do 11 sati u prizemlju Gradskoga kulturnog središta, gdje su se zahtjevi i predavali. Umirovljenicima koji su predali zahtjev za isplatom na tekuće račune, isplata će se obaviti najkasnije do petka, 20. prosinca 2019. godine.

 

 Šport

Ultimate sports novi sponzor VK Neretvanski gusar

Metković, 17.12.2019. - Veslački klub Neretvanski gusar svoju uspješnu sezonu okrunio je novim sponzorom i partnerom, a to je novootvoreni Fitness centar 'Ultimate sports'.

 

 Šport

Novosti iz Karate-kluba Metković

Metković, 17.12.2019. - U nedjelju je Karate-klub Metković nastupio na dvjema karate-ligama, matičnoj Dalmatinskoj u Poličniku kraj Zadra i Hercegovačkoj u Širokom Brijegu. U Poličniku je pod vodstvom trenera Dina Žderića i pomoćnoga trenera Ante Krstičevića nastupilo osam natjecatelja i osvojilo ukupno četiri zlata i dva srebra. Nastupilo je 313 natjecatelja iz 20 dalmatinskih klubova.

 Obavijest

Jutros bez vode u Prudu i Crnićima

Metković, 17.12.2019. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u naseljima Prud i Crnići da će danas, 17. prosinca od 8 sati do 14 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Tradicija

Veselo iščekivanje Božića na Jerkovcu

Metković, 16.12.2019. - Humanitarni 'Advent na Jerkovcu' već je postao tradicija. U organizaciji Udruge lađara Jerkovac te uz potporu stanovnika toga metkovskog predjela i sponzora sinoć su se okupili brojni Jerkovčani, njihovi prijatelji i drugi građani sa svih strana kako bi uz druženje, dobru spizu i kapljicu donacijama prikupili novac da uoči Božića obraduju svoje potrebite susjede.

 Izbori

16 biračkih mjesta za izbore u nedjelju

Metković, 16.12.2019. - Gradsko izborno povjerenstvo grada Metkovića donijelo je Rješenje o određivanju biračkih mjesta na području grada Metkovića za predsjedničke izbore u nedjelju, 22. prosinca.

 

 Manifestacije

Došli, vidjeli, kuhali i pobijedili

Metković, 16.12.2019. - Na ovogodišnju se Fažolijadu u organizaciji Udruge lađarica 'Metkovke' prijavilo šest ekipa, a najbolji grah sa suhim mesom skuhali su 'Veni, vidi, vici'. Slijede ih 'Pjacari' i 'Pivčeva kala'. Jedino je šteta što termin u nedjelju poslije ručka nije najsretnije odabran jer bi sigurno bilo puno više graholjubaca.

 Manifestacije

Koncert splitske Klape 'Contra' u parku

Metković, 16.12.2019. - Nakon što je kiša u petak onemogućila koncert Branka Medaka, u subotu je u sklopu manifestacije 'Božić u Neretvi' u Gradskome parku nastupila splitska Klapa 'Contra'. Najavljujemo još dva koncerta u parku; sljedećega petka posjetitelje će zabavljati 'Flashback bend', a u subotu nam stiže 'Opća opasnost'.

 Kazalište

Mali makovci - zalog za budućnost kazališnog amaterizma

Metković, 16.12.2019. - Čini se da je Metkovsko amatersko kazalište osiguralo svoju budućnost. Trinaestero djece mahom osnovnoškolskoga uzrasta u subotu je na metkovskim 'daskama koje život znače' u režiji Željke Bulić Petrović odigralo predstavu 'Majčino srce'.

 Manifestacije

Slatko u susret Božiću

Metković, 16.12.2019. - Nekada dvije manifestacije; 'U susret Božiću' u organizaciji UKS-a Metković i 'Slatki Božić u Neretvi' u organizaciji TZ grada Metkovića, spojene su u jednu pa je u subotu na Trgu kralja Tomislava održan prigodan program uz sajam slastica i rukotvorina.

 Festival

Publika Marti Sršen, a struka Mariji Previšić

Metković, 16.12.2019. - Nakon jednogodišnje stanke ponovno je održan Festival pjevača amatera 'Glas Neretve' na kojemu je nastupilo deset pjevačica i pjevača. Prema glasovima publike prvu je nagradu osvojila Marta Sršen, duga je bila Ana Medak, a treća Antea Jurković. Stručni ocjenjivački sud u sastavu Dragan Gutić, Mihaela Pavlović i Žaklina Marević svoju je nagradu dodijelio Mariji Previšić.

 Obavijest

Neki dijelovi grada danas bez vode

Metković, 16.12.2019. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga da će danas, 16. prosinca u ulicama Marka Marulića i S. S. Kranjčevića od 8:30 do 9:30 te u ulicama Slatine i Ilije Bošnjaka od 11 do 12 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Festival

Marti Sršen 'Glas Neretve 2019.'

Metković, 13.12.2019. - Na večeras održanom Festivalu pjevača amatera 'Glas Neretve 2019.' glasovima publike pobijedila je Marta Sršen s pjesmom 'Kao da me nema tu', dok je prema mišljenju Stručnoga ocjenjivačkog suda najbolju izvedbu imala Marija Previšić, koja je pjevala pjesmu '11'. Više sutra.

 

 Kazalište

MAK-ovo 'Majčino srce' u subotu u GKS-u

Metković, 13.12.2019. - Metkovsko amatersko kazalište, s tradicijom duljom od 130 godina, u subotu, 14. prosinca s početkom u 19 sati u GKS-u premijerno igra predstavu Majčino srce . Predstava se dotiče božićnih blagdana i obiteljskoga života s usponima i padovima.

 Koncert

Hrižca et alii dupkom ispunili kazališnu dvoranu

Metković, 13.12.2019. - Sinoć su kazališnu dvoranu GKS-a na koncertu Alana Hržice i gostiju dupkom ispunili ljubitelji duhovne glazbe. Hržica je nastupio uz vokalnu pratnju Vanesse Mioč i bend Srce Isusovo, a kao predizvođači nastupili su Ženska klapa Metkovke te sestre Darija i Anna Maria Ramljak. Organizator koncerta bila je Ustanova za kulturu i sport Metković.

 Obavijest

Prud i Crnići i sutra bez vode

Metković, 12.12.2019. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u naseljima Prud i Crnići da će sutra, 13. prosinca od 8 do 13 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode. U slučaju loših vremenskih uvjeta, radovi se odgađaju za ponedjeljak, 16. prosinca.

 

 Policija

Visoke kazne za uporabu pirotehnike

Metković, 12.12.2019. - S ciljem održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira, kao i opće sigurnosti građana, i ove godine, u doba božićnih i novogodišnjih blagdana, na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, u vremenu od 13. prosinca 2019. godine do 8. siječnja 2020. godine provoditi će se operativna akcija „Mir i dobro“.

 Manifestacije

Za vikend u parku živa glazba

Metković, 12.12.2019. - Uz standardnu ugostiteljsku ponudu, u Gradskome parku ovoga vikenda bit će i žive glazbe. U petak će vas zabavljati Branko Medak s Grupom 'Vertigo', a u subotu splitska Klapa 'Contra'.

 

 Vrijeme

Rekordno kišan studeni

Metković, 12.12.2019. - Kako nam javlja Dragan Tolić, motritelj s Meteorološke postaje Metković, u studenome je izmjerena maksimalna mjesečna količina oborina od početka rada te postaje 1997. godine, i to 377 l/m2. Samo su četiri dana bila bez oborina. Prije toga je rekord bio 331 l/m2, izmjereno u prosincu 2009. u vrijeme poplava.

 Obavijest

Prikupljanje uzoraka za analizu na trihinelozu

Metković, 12.12.2019. - Budući da započinje vrijeme svinjokolje, Veterinarska organizacija Likomed veterina d.o.o. obavještava zainteresirane da se prikupljanje uzoraka za analizu svinjskog mesa na trihinelozu obavlja svakog utorka i petka od 9 sati do 12 sati u prostorijama Veterinarske inspekcije u Metkoviću, Zgrada Ureda državne uprave na adresi Stjepana Radića 3, 2. kat. U isto vrijeme može se obaviti i kategorizaciju gospodarstava, za što je dan ranije potrebna prethodna telefonska najava na 021/701-400.

 

 Obavijest

Humanitarna lutrija preseljena u OŠ S. Radića

Metković, 12.12.2019. - Zbog loše vremenske prognoze, Humanitarna lutrijaNe bacaj kamen – daj mi ruku održat će se u prizemlju OŠ Stjepana Radića u petak, 13. prosinca u 17.30, umjesto na Trgu kralja Tomislava, kako je najavljeno u programu Prosinačkih svečanosti. Sav prihod namijenjen je za Terapijsku zajednicu Dobri otac iz Vrgorca i Marijine obroke, tj. za gladne u Africi.

 Obavijest

Jutros bez vode u Prudu i Crnićima

Metković, 12.12.2019. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u naseljima Prud i Crnići da će danas, 12. prosinca od 8 sati do 10 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Šport

Poziv na Skupštinu RK Metković Mehanika

Metković, 10.12.2019. - Rukometni klub Metković Mehanika poziva svoje članove i simpatizere na Redovnu izvještajnu Skupštinu, koja će se održati u prostorijama Multimedijalnoga centra Metković (Zgrada političkih stranaka) u subotu, 14. prosinca s početkom u 17 sati.

 

 Šport

ONK Metković dobio posebno dizajnirane dresove

Metković, 10.12.2019. - Povodom 45. godišnjice svojega osnutka, ONK Metković nedavno je predstavio novi dres, nastao prema zamisli Marele Talajić i u suradnji sa sponzorom Alpas Hrvatska te pod pokroviteljstvom Germania Sport kladionica.

 Film

U GKS-u prikazan dokumentarac 'Ivanova igra'

Metković, 10.12.2019. - U organizaciji Ustanove za kulturu i sport Metković i NK Neretva sinoć je u kazališnoj dvorani GKS-a održana projekcija dokumentarnoga filma Tomislava Žaje Ivanova igra, koji govori o legendarnom hajdukovcu Ivanu Gudelju, čiju je karijeru, nažalost, u 26. godini prekinula teška bolest.

 Policija

Neslavnome rekorderu kazna od 11.300 kn i tri mjeseca bez vozačke

Metković, 10.12.2019. - Najveća koncentracija alkohola od 1,97 g/kg izmjerena je u večernjim satima, 7. prosinca, 33-godišnjaku koji je tijekom prometne kontrole zaustavljen u Sportskoj ulici u Metkoviću. Također je utvrđeno da je tijekom vožnje krivudao po cesti i nije koristio sigurnosni pojas.

 Vjerski život

Svečanom akademijom obilježeno 50 godina Župe sv. Nikole biskupa

Metković, 6.12.2019. - Na blagdan Gospe Žalosne, 15. rujna 1969. pok. nadbiskup Frane Franić potpisao je dekret o osnivanju nove Župe sv. Nikole biskupa u Metkoviću.

 Vjerski život

50 godina Župe sv. Nikole: Sedmero župljana primilo zahvalnice od nadbiskupa Barišića

Metković, 4.12.2019. - Povodom 50. obljetnice župe sv. Nikole biskupa u Metkoviću, sedmero župljana je na prvu nedjelu došašća primilo zahvalnice za životno svjedočenje i djelotvornu suradnju u pastoralnom poslanju župe.

 

 Kultura

Predstavljena zbirka poezije 'Izabrane pjesme' Stojana Vučićevića

Metković, 4.12.2019. - Kako piše likemetkovic.hr, sinoć je u Galeriji GKS-a u organizaciji metkovskoga ogranka Matice hrvatske predstavljena zbirka poezije 'Izabrane pjesme' Stojana Vučićevića.

 

 Izložba

Talajićeva i Huzekova izložba postavljena u GKS-u

Metković, 2.12.2019. - Velika izložba starih razglednica i fotografija iz privatnih zbirkā Marija Talajića i Zlatka Huzeka sinoć je pred brojnim posjetiteljima otvorena u Galeriji GKS-a Metković. Nazvana 'Neretvanski krajevi na starim razglednicama i fotografijama', obuhvaća donjoneretvanski kraj, ali i dio susjedne Hercegovine s kojim on graniči.

 Kazalište

Započele Prosinačke svečanosti

Metković, 1.12.2019. - Sinoć je u kazališnoj dvorani GKS-a odigrana predstava 'Splićanke', kojom je započeo kulturni dio programa Prosinačkih svečanosti. Večeras će u 19:30 u Galeriji biti otvorenje zanimljive izložbe 'Neretvanski krajevi na starim razglednicama i fotografijama' iz zbirka Marija Talajića i Zlatka Huzeka, koja je u listopadu bila postavljena u zagrebačkome Hotelu Internacional.

 

 Tradicija

Blagdanski izgled Trga

Metković, 30.11.2019. - U organizaciji Turističke zajednice grada Metkovića jutros su djeca iz Dječjega vrtića Metković, DV Leut, DV Mali Isus i OŠ Stjepana Radića, uz pomoć metkovskih vatrogasaca, blagdanski ukrasila jelu na Trgu kralja Tomislava. Njima su se pridružili i štićenici Doma za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković.

 

Program Prosinačkih svečanosti

Metković, 29.11.2019. - Sutrašnje ukrašavanje dviju jela i kazališna predstava 'Splićanke' uvod je u ovogodišnje Prosinačke svečanosti koje počinju u Galeriji GKS-a izložbom 'Neretvanski krajevi na starim razglednicama i fotografijama' iz zbiraka Marija Talajića i Zlatka Huzeka, a završavaju dječjim dočekom Nove godine u utorak, 31. prosinca.

 Gradska uprava

Poziv umirovljenicima da podnesu zahtjev za božićnicu

Metković, 29.11.2019. - Gradonačelnik Dalibor Milan uputio je poziv umirovljenicima s prebivalištem na području Grada Metkovića, koji su korisnici mirovine do 2200 kuna, da Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Metkovića podnesu zahtjev za ostvarivanje prava na božićnicu.

 Gradska uprava

Novi obračun naplate odvoza otpada

Metković, 29.11.2019. - Pod predsjedanjem Hrvoja Bebića održana je XXII. sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića, na čijem su Dnevnom redu bile tri točke.

 

Bez vode danas u Prudu i Crnićima

Metković, 29.11.2019. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u naseljima Prud i Crnići da će danas, 29. studenoga od 12 sati do 15 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Tradicija

Na Trgu postavljena jela, stigla oprema za klizalište

Metković, 29.11.2019. - Prekosutra počinje vrijeme došašća, koje će trajati do 24. prosinca. Osim već tradicionalnoga ukrašavanja božićne jele na Trgu, posljednjih godina u Metkoviću u adventsko vrijeme i poslije njega traje manifestacija 'Božić u Neretvi', a od lani imamo i klizalište.

 Tradicija

U subotu ukrašavanje božićnih jela na objema stranama grada

Metković, 28.11.2019. - Grad Metković, Turistička zajednica grada Metkovića i Ustanova za kulturu i sport u subotu, 30. studenoga organiziraju tradicionalno ukrašavanje božićne jele na Trgu kralja Tomislava u 10 sati te ispred crkve sv. Nikole biskupa u 14 sati.

 Obavijest

Bez vode u Prudu i Crnićima

Metković, 27.11.2019. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u naselju Prud i Crnići da će 27. studenoga (srijeda) od 10 sati do 15 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Prirodne nepogode

Dobro zatreslo Metković

Metković, 26.11.2019. - U devet sati i 20 minuta u Metkoviću smo osjetili snažan potres magnitude 5,4. Epicentar je bio na dubini od 10 km u blizini Blagaja, oko 25 km sjeveroistočno od Metkovića.

 

 Obavijest

Zbog klizališta zatvara se Trg kr. Tomislava

Metković, 26.11.2019. - Danas od 20 sati za promet i parkiranje zatvorit će se sjeverni dio Trga kralja Tomoslava ispred Hotela Narona. Razlog je postavljanje klizališta pa će Trg biti zatvoren do 9. sječnja. Parkirališta na Velikoj i Maloj rivi ostaju u normalnoj funkciji.

 

 Obrazovanje

U Dječjem vrtiću Metković održan Supervizijski susret

Metković, 26.11.2019. - Prošle je subote u Dječjem vrtiću Metković održan Supervizijski susret „Praćenje razvoja djeteta i planiranje uz pomoć razvojnih mapa“, čime je završena istoimena edukcija koju provodi Pučko otvoreno učilište Korak po korak iz Zagreba.

 Obavijest

Bez vode u Zvonimirovoj

Metković, 26.11.2019. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u Ulici kralja Zvonimira da će danas, 26. studenoga od 10 sati do 15 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Županija

Učenici OŠ Stjepana Radića iz Metkovića posjetili Županiju

Metković, 26.11.2019. - Zamjenica župana Žaklina Marević i pročelnica UO za društvene djelatnosti Jelena Dadić u ponedjeljak su u Palači Ranjina primile učenike 3. razreda Osnovne škole Stjepana Radića iz Metkovića.

 

 Domovinski rat

Otkriven spomenik pok. Vlahi Masloviću

Metković, 26.11.2019. - Na otkrivanju spomenika pok., koji je poginuo 26. studenoga 1991. u obrani od srpsko-crnogorske agresije, uz ugibalište na Jadranskoj magistrali između Bistrine i Stona u nedjelju su se okupili obitelj pok. Vlahe Maslovića, predstavnici udruga obitelji poginulih branitelja iz Metkovića i Dubrovnika, veterani IV. gardijske brigade iz Metkovića i Splita, predstavnici županije i lokalnih samouprava, među kojima i gradonačelnik Dalibor Milan.

 

na naslovnici

Zatvoren donji dio Ulice A. Stepinca

Bez vode u P. Svačića i o. A. Gabrića

Jedan slučaj prijevare zdravstvenog i mirovinskog osiguranja

Don't Vori, be happy – vidoviti Domo o izgledima hrvatske rukometne reprezentacije

Fiktivnim prebivalištem do protupravne imovinske koristi

Na travi tijelima oblikovali lik o. Ante Gabrića

Na desnoj strani grada otvoren malonogometni teren s umjetnom travom

Ne ponovilo se

Nešto staro za nešto novo

Sutra bez vode u P. Svačića i o. A. Gabrića

Nakon pola stoljeća od otvaranja novi planovi za Razvitkovu robnu kuću

Iz 'Golih brda' pozivaju vas na grah

U 11:30 veća izlaznost nego u prvome krugu

Otvoreno 16 birališta

Pomor periska na ušću Neretve

Doček Nove u parku

Metković Novu dočekao prije Sidneya

Veliki uspjeh RA Jerkovac u Kiseljaku

Za OB Dubrovnik prikupljene 44 doze krvi

Danas na Trgu dječji doček Nove godine

Čistoća će otpad skupljati 2. siječnja

10 godina Udruge DOBRA

Veslači domjenkom okončali uspješnu godinu

Zaštitite svoje vodomjere i instalacije

Rastimo zajedno

Božićni koncert u crkvi sv. Ilije

Bljakavo druženje

Gradske stipendije za 34 studenta

Veslači pozivaju na tradicionalno blagdansko druženje

Hari Rončević večeras u Gradskome parku

Uljepšaj baki Božić

Božićna čestitka gradonačelnika Milana

U Metkoviću u 11:30 izlaznost 14,98 %

Predblagdansko druženje veterana Četvrte

Tradicija se nastavlja – Božićno-novogodišnji koncert Gradske glazbe Metković

Božićni koncert KUD-a 'Metković'

Promjena u rasporedu skupljanja otpada u dane Božića

Poziv građanima na prijavljivanje pronalaska prethodno izgubljenih putnih isprava

Usvojen Proračun za 2020. od 91.494.054 kuna

Tradicionalni Božićni koncert Osnovne glazbene škole

Od obrazovanja do zapošljavanja

Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga

Sutra bez vode u P. Svačića i o. Ante Gabrića

Pojačane aktivnosti policije u prometu

Mali jubilej Koncerta dječjih zborova

Bez vode jutros Dubravica i Glušci

Izvrsno nuziciranje mladih Dubrovčana

Ravnatelj DZ Metković na Međunarodnoj konferenciji o primarnoj zdravstvenoj zaštiti JI Europe

Metoda 'Persona Doll' za rad s djecom u DV Metković

Počela isplata božićnice umirovljenicima

Ultimate sports novi sponzor VK Neretvanski gusar

Novosti iz Karate-kluba Metković

Jutros bez vode u Prudu i Crnićima

Veselo iščekivanje Božića na Jerkovcu

16 biračkih mjesta za izbore u nedjelju

Došli, vidjeli, kuhali i pobijedili

Koncert splitske Klape 'Contra' u parku

Mali makovci - zalog za budućnost kazališnog amaterizma

Slatko u susret Božiću

Publika Marti Sršen, a struka Mariji Previšić

Neki dijelovi grada danas bez vode

Marti Sršen 'Glas Neretve 2019.'

MAK-ovo 'Majčino srce' u subotu u GKS-u

Hrižca et alii dupkom ispunili kazališnu dvoranu

Prud i Crnići i sutra bez vode

Visoke kazne za uporabu pirotehnike

Za vikend u parku živa glazba

Rekordno kišan studeni

Prikupljanje uzoraka za analizu na trihinelozu

Humanitarna lutrija preseljena u OŠ S. Radića

Jutros bez vode u Prudu i Crnićima

Poziv na Skupštinu RK Metković Mehanika

ONK Metković dobio posebno dizajnirane dresove

U GKS-u prikazan dokumentarac 'Ivanova igra'

Neslavnome rekorderu kazna od 11.300 kn i tri mjeseca bez vozačke

Svečanom akademijom obilježeno 50 godina Župe sv. Nikole biskupa

50 godina Župe sv. Nikole: Sedmero župljana primilo zahvalnice od nadbiskupa Barišića

Predstavljena zbirka poezije 'Izabrane pjesme' Stojana Vučićevića

Talajićeva i Huzekova izložba postavljena u GKS-u

Započele Prosinačke svečanosti

Blagdanski izgled Trga

Program Prosinačkih svečanosti

Poziv umirovljenicima da podnesu zahtjev za božićnicu

Novi obračun naplate odvoza otpada

Bez vode danas u Prudu i Crnićima

Na Trgu postavljena jela, stigla oprema za klizalište

U subotu ukrašavanje božićnih jela na objema stranama grada

Bez vode u Prudu i Crnićima

Dobro zatreslo Metković

Zbog klizališta zatvara se Trg kr. Tomislava

U Dječjem vrtiću Metković održan Supervizijski susret

Bez vode u Zvonimirovoj

Učenici OŠ Stjepana Radića iz Metkovića posjetili Županiju

Otkriven spomenik pok. Vlahi Masloviću

iz medija

SERVISI

Metković 1422. - 2022.

TRAŽILICA

KVIZ

 

Translate to English

Kada radi vaš liječnik

VRIJEME I DRUGE INORMACIJEE