558

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

priopćenje za javnost


Od ovoga trenutka g. Gabrić će na svoje monologe
dobiti vlastiti eho u praznini

 

Metković, 7. veljače 2015.

 

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

 

zaista vas ne želim više zamarati trakavicom koju nisam nametnuo i ispričavam vam se što nisam mogao ne reagirati na objede g. Gabrića. Ubuduće će gosp. Gabrić držati monologe, jer mu to, prema obliku njegove bivše vladavine, najbolje pristaje. Neću se miješati u njegove fikcije. Osoba ponekad ne može prihvatiti činjenice jer smatra da time da ne bi opravdala svoj modus vivendi. Možda se za njegove monologe i nađe publike jer rijetki možda i dalje sanjaju o trošenju novaca bez pokrića, o životu na tuđi dug, od danas do sutra. Vjerujem da su danas takvi rijetki i da je većina Metkovaca vidjela gdje nas je to dovelo.

Prema zadnjim navodima Stipe Gabrića, nakon što smo dali brojku o šezdeset dvopostotnom povećanju nezaposlenosti u njegovo vrijeme, odjednom gradska uprava nije ta koja stvara radna mjesta, a upravo za to nas je prije optuživao. Uza sve slične nebuloze,  kao najveći krimen, moj i mojih suradnika, stavlja to što nismo objavili cjelovit Zapisnik o proračunskom nadzoru iz srpnja 2014. godine. Ispričavam se, „moj grijeh, moj najveći grijeh“. Objavljivanjem skraćene inačice Zapisnika htjeli smo vam uštedjeti vrijeme u iščitavanju svih dvadeset triju stranica Zapisnika i ukazati samo na ono što je najvažnije. Cjelovit zapisnik postavljen je na mrežnoj stranici Grada pod Uprava – dokumenti pa g. Gabriću poručujem da ne treba potezati svoje „veze“ da bi došao do Zapisnika. Dovoljno je slijediti poveznicu na Zapisnik o proračunskom nadzoru 14. 7. 2014. Tamo sve stoji, ali ne o Boži Petrovu i njegovim suradnicima nego o Stipi Gabriću Jambi i njegovim suradnicima. Dakle, mi nismo ništa skrivali, a ponajmanje njihovu sramotu.

Što se tiče drugih nebuloza i objeda g. Gabrića na moj račun, poput navodnih desetaka otkaza i rodbinskih zapošljavanja, odnosno nepotizma pri zapošljavanju u gradskoj upravi, tvrtkama i ustanovama, poručujem mu da sam zbog tih njegovih kleveta i laži upravo krenuo u proces s pravnim stručnjacima kako bih protiv njega podnio privatnu tužbu.

Metkovci se mogu sjetiti kako se to rješavalo u njegovo vrijeme i koliko su često tada viđali objave natječaja, osim ako nisu redovito kupovali Glas Slavonije.

Od ovoga trenutka g. Gabrić će na svoje monologe dobiti vlastiti eho u praznini. Toliko zaslužuje od mene, a neka svaki građanin procijeni koliko ga je Stipo Gabrić zadužio, u doslovnom i prenesenom značenju.

 

Gradonačelnik Metkovića

Božo Petrov