529

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

4.8.2020.
Tomislav Pranjić
pok. Adolfa
1934. - 2020.
Tomislav Pranjić

KONTAKT

sport

Vrgorčanima i Potproložanima BMNT Metković 2015.

 

Metković, 29. prosinca 2015.
 

U nedjelju su odigrane utakmice završnice XXIII. Božićnoga malonogometnog turnira Metković 2015., na kojemu je u seniorskoj konkurenciji slavila vrgorska ekipa Vina Pilač, a u juniorskoj potprološki Bakovac.

3. mjesto juniorske skupine - Žrnjevo City bar Neum

Prošlogodišnji pobjednik Žrnjevo City bar Neum,  nakon poraza u polufinalu, pobjedom protiv Dalmate 5 : 4 osigurao je treće mjesto u juniorskoj skupini XXIII. Božićnog malonogometnog turnira Metković 2015.
Strijelci: 1:0 Marin Matić, 2:0 Marin Sesar, 2:1 Mihovil Šutalo, 3:1 Ante Grbešić, 3:2 Ivan Markota, 4:2 Mihovil Šutalo (autogol), 5:2 Marin Matić, 5:3 Frane Jurković, 5:4 Frane Jurković.

3. mjesto seniorske skupine - Jerry Hattrick

Opuzenski Jarry Hattrick pobijedio je ekipu Pizza shop Dubrovnik 5 : 2  i zauzeo treće mjesto na Turniru. Od početka susreta obje momčadi štitile su svoje polovine sve dok u 19. minuti Ante Mihaljević nije odveo Jerry Hattrick na odmor s minimalnom prednošću.
U nastavku utakmice Opuzenci povećavaju vodstvo dvama pogocima Ante Babića te Ivana Kvesića i Marija Marića. Za Dubrovčane dva pogotka postigao je Mato Šimunović.

Finale stolnoteniskog turnira

U sklopu završnice XXIII. Božićnoga malonogometnog turnira, u organizaciji STK Metković odigrano je Finale stolnoteniskog turnira u kojemu je Metkovac Karlo Gašić pobijedio sugrađanina Juru Šetku s 4 : 2. Treće mjesto pripalo je Zoranu Šutiću iz Ploča, a Nikola Vlahović iz Komina osvojio je četvrto mjesto. Ovogodišnji turnir okupio je dvadeset igrača iz doline Neretve. Pehare je pobjednicima uručio Pavo Magzan.

 Revijalna utakmica limačica i limača NK Neretva

U revijalnoj utakmici limačice ŽNK Neretva pobijedile su limače NK Neretva rezultatom 2 : 1. Pogotke su postigli  Hana Rodin i Tihana Obradović, dok je Niko Šešelj iz kaznenoga udarca bio strijelac za najmlađe Neretvine nogometaše.

 Finalne juniorske skupine odlučili penali, briljirao golman Vuković

Finalnu utakmicu juniorske skupine odigrale su ekipe Caffe bar Jimmy Woo iz Gruda i Bakovac Podprolog. Gruđani su poveli pogotkom Ivana Pandžića, a Proložani izjednačili pogotkom Milivoja Govorka pa se rezultatom 1:1 otišlo na odmor. U nastavku ekipi Bakovca prednost ponovno donosi Govorko. Neizvjesno je bilo sve do kraja drugoga poluvremena, kada je igrač Jimmy Wooa Mateo Marić izjednačio na 2:2, čime je završio regularni dio utakmice. Nakon kratke stanke i dogovora ekipa pristupilo se izvođenju penala. Prvi se okušao Vukoja iz ekipe Jimmy Woo, no dobro raspoloženi golman Bakovca Vuković s lakoćom brani njegov udarac. Vodstvo za Bakovac uspješno izvedenim penalom postiže Tolić, Jimmy Woo nakratko je izjednačuje pogotkom Marića, Prusina podiže na 2:1 za ekipu iz Podprologa, čiji golman Vuković i dalje ostaje neumoljiv obranivši udarac Mikulića.  Govorko podiže razliku na 3:1 za momke iz Gruda, a vidno raspoloženi golman Marko Vuković brani penal koji je izvodio Vukoja pa svojoj ekipi donosi prvo mjesto i postaje herojem juniorskoga finala.

Caffe bar Jimmy Woo Grude : Bakovac Podprolog 2:2 (1:1) 3:5 pen.

 Finale seniorske skupina

Finalna večer Turnira završila je  utakmicom ekipa Vina Pilač i HVIDRA iz Mostara, koje su se natjecale za pobjednika seniorske skupine i nagradu od 40.000 kuna. Ekipa Vina Pilač je prva povela pogotkom Duška Martinovića, a na 1:1 izjednačuje Josip Sesar iz HVIDRA-e. Na poluvrijeme se odlazi pri rezultatu 1:1.

Autogolom Stankovića HVIDRA osvaja prednost od 2:1. Za vinare izjednačenje donosi Martinac, a nedugo zatim Damir Znaor ih dovodi u vodstvo od 3:2. Posljednji  i odlučujući pogodak, svoj treći, postiže Duško Martinac za ekipu Vina Pilač, pa je utakmica završila 4:2 i slavljem vrgorske ekipe. Obje ekipe velikim je pljeskom pozdravilo oko 800 gledatelja.

Vina Pilač : HVIDRA Mostar 4:2 ( 1:1 )

Dodjela priznanja i nagrada

Nakon odigranih utakmica pristupilo se proglašenju najboljih pojedinaca te dodjeli pehara, medalja i novčanih nagrada najboljim ekipama.

Vratar Futsal kluba Velež Tarik Tirnjak dobitnik je priznanja za fair-play. Dodijelio mu ga je Pavo Jerković.

 

Juniori

U juniorskoj konkurenciji najbolji vratar je Marko Vuković, najbolji strijelac s 12 postignutih pogodaka je Milivoj Govorko, koji je proglašen i najboljim igračem. Obojica su iz ekipe Bakovac. Njima je priznanja dodijelio trener MNK Metković i član Organizacijskog odbora Turnira Tomislav Miletić.

4. mjesto  među juniorima i novčanu nagradu od 700 kn osvojila je ekipa Dalmata.

3. mjesto osvojila je ekipa Žrnjevo City bar pa joj je pripao pehar i novčana nagrada od 1.000 kn, koje im je uručio predsjednik Uprave NK Neretva Goran Komazin.

2. mjesto osvojila je ekipa Caffe bar Jimmy Woo  iz Gruda. Pehar i novčanu nagradu od 2.000 kn predao im je tajnik Športske zajednice Grada Metkovića i član Organizacijskoga odbora Turnira Mladen Jakić.

1. mjesto osvojila je ekipa Bakovac Podprolog pa joj je uz pehar i zlatne medalje pripala novčana nagrada od 5.000 kn. Sve to primili su iz ruka  predsjednika MNK Metković i predsjednika Organizacijskoga odbora Turnira Damira Jerkovića. Prijelazni pehar Dubrovačkoga vjesnika pobjednicima je predao sportski novinar toga lista Branko Kulidžan.

 

Seniori

U seniorskoj konkurenciji najboljim vratarem proglašen je Haris Skuhan iz mostarske HVIDRA-e. Najbolji strijelac sa šest pogodaka je Ante Babić iz ekipe Jerry Hattrick, a najboljim igračem Turnira proglašen je Duško Martinac iz Vina Pilač. Njima je priznanja dodijelio direktor MNK Metković i član Organizacijskoga odbora Turnira Nikša Galov.

4. mjesto  među seniorima zauzela je ekipa Pizza shop Dubrovnik te osvojila novčanu od 1.000 kn.

3. mjesto pripalo je ekipi Jerry hattrick i Opuzena. Voditelj Škole Nogometa NK Neretva i  član Organizacijskoga odbora Turnira Nino Šešelj dodijelio im je pehar i novčanu nagradu od 4.000 kn.

2. mjesto osvojila je HVIDRA Mostar. Pehar i novčanu nagradu od 10.000 kn predao im je predsjednik Športske zajednice Grada Metkovića i član Organizacijskoga odbora Turnira Ante Zovko.

1. mjesto među seniorima zasluženo je osvojila ekipa Vina Pilač  iz Vrgorca. Uz pehar, zlatne medalje i novčanu nagradu od 40.000 kn u Vrgorac su ponijeli i veliki prijelazni pehar. Sve to predala im je zamjenica gradonačelnika Grada Metkovića Katarina Ujdur.

 

Foto: Z. Mateljak, I. Puljan