527

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

eu fondovi

Započeo Projekt 'Održivo upravljanje vodnim resursima'

Metković, 18. studenoga 2015.
 

Prvi sastanak projektnih timova (kickoff meeting) povodom početka provedbe Projekta Održivo upravljanje vodnim resursima održan je u Gradskom kulturnom središtu Metković, a na njemu su se susreli partneri iz Metkovića i Budve.

Ukupna vrijednost Projekta na hrvatskoj strani iznosi 239,615,92 €, od čega EU financira 198.545,75 €; dok na crnogorskoj strani vrijednost projekta iznosi 239.874,21 €, od čega financiranje EU iznosi 188.828,98 €.

Kickoff sastanak znači početak provedbe Projekta Održivo Upravljanje vodnim resursima i na njemu su predstavljeni ciljevi i aktivnosti Projekta, koji će se usporedo provoditi u Metkoviću i u Budvi tijekom sljedeća 24 mjeseca, te uspostavljanje prekogranične suradnje unutar zajedničkoga projekt kojim će se postići sljedeći rezultati:

  • ustanovljena organizacijska i upravljačka struktura za provedbu projektnih aktivnosti

  • ojačani kapaciteti prijavitelja za upravljačko vodstvo određivanjem zona podjele i implementaciju SCADA sustava na vodovodnoj mreži

  • unaprijeđena infrastruktura u tvrtkama koje se bave opskrbom vode u prioritetnim područjima

  • podizanje razine svijesti građana o zaštiti vodnih resursa i mjere za postizanje vidljivosti projektnih rezultata u prekograničnom području.

U GKS-u je Projekt najavio Nikola Grmoja, zamjenik gradonačelnika Grada Metkovića, te Matko Jerković, direktor tvrtke Metković d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda, koja je ujedno i partner u Projektu. Jerković je govorio nešto više o projektnom doprinosu smanjenju gubitaka u vodoopskrbi. Marijana Stanišić, predstavnica partnerske organizacije iz Crne Gore D.O.O. Vodovod i kanalizacija a Budva, predstavila je svoju tvrtku i poželjela uspješan nastavak suradnje. Prezentaciju glavnih projektnih aktivnosti, ciljeva i rezultata projekta, kao i budući tijek dinamike projekta predstavila Lara Šiljeg iz Jedinstvenoga upravnog odjela Grada Metkovića; Odsjeka za komunalne poslove, prostorno planiranje, gospodarstvo i fondove EU, dok je tijek sastanka moderirala Nikolina Talajić iz Jedinstvenoga upravnog odjela Grada Metkovića.