524

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

9.8.2020.
Miroslav Štambuk
pok. Ivana
1937. - 2020.
Miroslav Štambuk
9.8.2020.
Mara Brnas
udova Stanke, rođ. Kešina
1931. - 2020.
Mara Brnas

KONTAKT

poziv

 

Pločanke i Pločani,
ne propustite nedjeljni  referendum

 

Metković, 19. siječnja 2015.

 

Drage Neretvanke i Neretvani, drage sugrađanke i sugrađani,

u nedjelju, 25. siječnja 2015. građani Ploča na referendumu će se izjasniti jesu li ZA ili PROTIV izgradnje termoelektrane na ugljen u Pločama i tako na sebe preuzeti veliku odgovornost za sudbinu doline Neretve, ali i za sudbinu njezina okruženja.

Vjerojatno znate da je na inicijativu vijećnika Mosta nezavisnih lista Županijska skupština jednoglasno usvojila prijedlog Udruge Škanj kojim se Skupština Dubrovačko-neretvanske županije protivi izgradnji takve termoelektrane na području naše županije. Sličnu odluku donijelo je Gradsko vijeće Grada Ploča, s ogradom da se o tome građani trebaju izjasniti na referendumu.

No, da bi referendum uspio potrebno je da na njega izađe 50 % plus jedan građanin upisan u birački popis Grada Ploča i s tom činjenicom ozbiljno kalkuliraju podupiratelji termoelektrane na ugljen u Pločama. Propast referenduma bio bi im izvrstan argument da protivljenje izgradnji termoelektrane na ugljen i nije tako snažno kako se predstavlja u javnosti.

Stoga, pozivam sve građane Ploča i pločanskih naselja da u nedjelju izađu na referendum, bez obzira kako na njemu glasovali. Pozivam i sve političke stranke Grada Ploča i udruge građana da svoje članove motiviraju na izlazak na referendum jer će tako njegov rezultat biti vjerodostojniji.

Apeliram i na kolegu gradonačelnika Ploča Krešimira Vejića da svoje sugrađane pozive na izlazak na referendum. Isto tako, apeliram na župana Dobroslavića i sve županijske vijećnike da svojim utjecajem potaknu građane Ploča da izađu na referendum.

Pozivam i sve vas, drage sugrađanke i sugrađani, da zamolite svoju rodbinu i prijatelje u Pločama da izađu na referendum, kako bi se pokazala stvarna volja građana Ploča koji, ponavljam, na sebi imaju veliku odgovornost za sve nas.

Moj je osobni stav, ali i stav Mosta nezavisnih lista te jednoglasan stav svih gradskih vijećnika Grada Metkovića da dolina Neretve ima puno drugih mogućnosti za svoj razvoj te da joj ne treba takav ekološko i zdravstveno pa i gospodarski jako upitan projekt.

Pločanke i Pločani, u ponedjeljak će biti kasno. Ne propustite nedjeljni  referendum jer bi o našim sudbinama mogla odlučivati „motivirana“ manjina koja je ZA izgradnju termoelektrane.
 

gradonačelnik Metkovića

        Božo Petrov