1130

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

12.12.2018.
Mladen Jakić
pok. Jure
1941. - 2018.
Mladen Jakić
13.12.2018.
Srećo Markota
pok. Joze
1957. - 2018.
Srećo Markota

KONTAKT

LINKOVI

Vijesti

arhiv vijesti

 Metković 600

Automobilom 1909. kroz Metković

Metković, 14.12.2018. - Zahvaljujemo Denisu Vekiću, koji nam je poslao nekoliko stranica putopisa 'Motoring in the Balkans – along the highways of Dalmatia, Montenegro, the Herzegovina and Bosnia', što ga je 1909. objavio Frances Kinsley Hutchinson. Putovao je automobilom od Trsta do Crne Gore (naravno, prošao je kroz Metković) pa kroz Bosnu i Hercegovinu do Zagreba.

 Projekti

Ukupno 7,2 mil. kuna za Gradsku dvoranu

Metković, 14.12.2018. - Kako je metkovski gradonačelnik objavio u svome FB statusu, Metkoviću je odobreno dodanih 4,3 milijuna kuna za obnovu Gradske sportske dvorane.

 Povijest

Kako je mogla izgledati Narona

Metković, 13.12.2018. - Prije sedam i pol godina u Metkovskome vjesniku br. 45 (str. 19 – 21) predstavili smo Stipana Ujdura i Ivana Popića, koji su tada bili pionirima 3D modeliranja u Googlevu programu 'SketchUp'. Pisali smo kasnije o njihovu radu više puta i na ovim stranicama, no najnovijim što su uradili nadmašili su sami sebe.

 Radionica

Izradite božićne ukrase prema motivima sa starih čestitki

Metković, 13.12.2018. - Prirodoslovni muzej Metković postavio je izložbu jaslica i starih božićnih čestitki te tijekom adventa svake subote organizira ciklus besplatnih likovnih radionica za djecu.

 Akcija

Uljepšaj baki Božić

Metković, 11.12.2018. - Udruga DOBRA u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Metković i ove godine tradicionalno provodi akciju 'Uljepšaj baki Božić', tijekom koje će se prikupljati higijenske potrepštine i/ili prehrambeni proizvodi za korisnike Programa Pomoć u kući i za socijalno ugrožene starije i nemoćne osobe s ruralnoga područja doline Neretve.

 Obavijest

Umirovljenici, počinje isplata božićnice!

Metković, 11.12.2018. - Obavještavaju se umirovljenici s područja Grada Metkovića, koji su Jedinstvenom upravnom odjelu predali zahtjev za ostvarivanje prava na božićnicu, da će se ona isplaćivati od srijede, 12. prosinca do srijede, 19. prosinca od 8 do 13 sati u prostorijama Ustanove za kulturu i sport Metković (bivši Dom kulture). Sa sobom treba ponijeti osobnu iskaznicu.

 

 In memoriam

Ispraćaj Vedrana Damića u srijedu, 12. prosinca

Metković, 10.12.2018. - U Zagrebu je 7. prosinca iznenada preminuo Vedran Damić, naš nekadašnji sugrađanin, koji je nakon preseljenja u Zagreb ostao čvrsto vezan uz svoju rodnu dolinu Neretve. Pok. Vedran je u Zagrebu svoj kraj promovirao na svakome koraku te aktivno sudjelovao u radu Društva Neretvana i prijatelja Neretve, a bio je i vrijednim suradnikom na uređivanju Hrvatskoga neretvanskog zbornika.

 Gradske vijesti

Novi izgled Trga

Metković, 10.12.2018. - Sjeverni dio Trga kralja Tomislava pomalo dobiva svoj novi izgled.

 

 Obrazovanje

'Večer matematike' u Gimnaziji Metković

Metković, 9.12.2018. - Matematika je svugdje oko nas pa i na mjestima na kojima je ne bismo očekivali. Osim što nekima predstavlja bauk, zna biti jako zabavna pa se u Gimnaziji Metković u petak šesti put održala 'Večer matematike'. Zamolili smo profesoricu matematike Ljubicu Jerković da nam kaže što su sve gimnazijalci radili te večeri.

 Festival

Ivi Tomić drugi 'Framasong'

Metković, 9.12.2018. - Na Festivalu dugovne glazbe 'Framasong 2018.' sinoć su u kazališnoj dvorani GKS-a nastupili framaši iz Metkovića, Drniša, Sinja, Splita, Podbablja i Gradinića u BiH, a glasovima publike i Ocjenjivačkoga suda pobijedila je Iva Tomić, članica FRAMA-e iz Metkovića.

 Festival

Večeras 'Framasong 2018.'

Metković, 8.12.2018. - Večeras će se u kazališnoj dvorani GKS-a od 19 održavati Festival duhovne glazbe Framasong 2018., na kojemu će nastupiti framaši šest gradova iz Hrvatske i BiH. Osim njih nastupa Ivan Vidović, Zbor Mihovil i fra Marin Karačić.

 

 Policija

Uhićeni zbog provale u sakralni objekt

Metković, 8.12.2018. - U ranim jutarnjim satima 6. prosinca u mjestu Borovci pokraj Metkovića provaljeno je u sakralni objekt, odakle je otuđena manja količina zavjetnog nakita. Policijski službenici Policijske postaje Metković vrlo brzo uhitili su dvoje hrvatskih državljana u dobi od 18 i 24 godine za koje je kriminalističkim istraživanje utvrđena sumnja da su počinili navedenu provalu.

 Rad udruga

Puljević iz zdravstvenih razloga ponudio ostavku, no Skupština je nije prihvatila

Metković, 8.12.2018. - Jedna od najaktivnijih udruga u Metkoviću, Udruge osoba s invaliditetom 'Prijatelj', održala je jučer Redovu izvještajnu skupštini na kojoj je usvojen Financijski plan i Plan rada za 2019. godinu, ali je na njoj i dugogodišnji predsjednik Ante Pujević ponudio ostavku, koju Skupština nije prihvatila.

 Manifestacije

Zahuktava se 'Božić u Neretvi'

Metković, 7.12.2018. - U sklopu manifestacije 'Božić u Neretvi' večeras je na Tuđmanovu trgu nastupila Klapa 'Cambi'. Više nego brojna publika ispred ugostiteljskih kućica uživala je u njihovu, za tu prigodu, prilagođenu programu, a živo je bilo i na obližnjem klizalištu, koje će sutra i u nedjelju svoja vrata otvoriti već u 10 sati.

 Zimske radosti

I mi se upisujemo na kartu adventskih događanja

Metković, 6.12.2018. - Prvi put u 598-ogodišnjoj povijesti grada metkovska djeca nisu, kao stariji nekada, trebala čekati da se dobro smrzne Stara Neretva pa da (se s)kližu po ledu.

 Film

U petak dva dokumentarca

Metković, 6.12.2018. - Nastavlja se s projekcijama zanimljivih dokumentarnih filmova, što ih u Volonterskome centru 'Dobra' u sklopu 'Kinedoka' organizira Udruga mladih 'Kolektiv'. U petak, 7. prosinca na rasporedu su dva filma; u 20:10 Hotel svitanje, a u 21:05 Dum spiro spero.

 Čestitka

Sretan vam Sveti Niklola

Metković, 6.12.2018. - Danas Župa sv. Nikole biskupa na desnoj strani grada slavi svoga zaštitnika pa se i mi, čestitajući svim župljanima, pridružujemo proslavi Svetoga Nikole.

 

 Gradske vijesti

Posljednje pripreme za 'Ledenu bajku'

Metković, 6.12.2018. - Na malonogometnom igralištu u Športskoj ulici u tijeku su posljednje pripreme uoči otvaranja klizališta, dok je već otvoren Sajam rukotvorina.

 Policija

Otuđili više od 40 mobitela

Metković, 6.12.2018. - Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković dvoje hrvatskih državljana u dobi od 52 i 53 godine osumnjičeni su za kazneno djelo utaje, a 50-godišnjak za kazneno djelo prikrivanja.

 Obrazovanje

Profesori SŠ Metković u Turskoj

Metković, 5.12.2018. - Profesori Srednje škole Metković Petar Nikolić, Vedran Nižić i Suzana Nižić sudjelovali su na Transnacionalnoj aktivnosti učenja, poučavanja i osposobljavanja u turskome Izmiru, u sklopu Erasmus+ projekta 'European Patterns: Migration of Birds and People'.

 Koncert

Koncert povodom Svetoga Nikole

Metković, 5.12.2018. - Polaznici Osnovne glazbene škole Metković sinoć su u Galeriji GKS-a održali svoj tradicionalni koncert povodom Svetoga Nikole.

 Rad udruga

Gimnazijalci se upoznali s volontiranjem

Metković, 5.12.2018. - Uoči 5. prosinca, Međunarodnoga dana volontera, učenici 2. d razreda Gimnazije Metković posjetili su Udrugu 'Otac Ante Gabrić' kako bi se informirali o volontiranju.

 Koncert

Izvrstan koncert Tamburaškoga orkestra 'Misericordia'

Metković, 5.12.2018. - Nakon uspješne promocije albuma 'Večernji zvon' u zagrebačkoj dvorani Vatroslava Lisinskoga, izvrsni Tamburaški orkestar Misericordia s gostima je u ponedjeljak pod ravnanjem Davora Markote održao koncert u kazališnoj dvorani GKS-a.

 Poduzetništvo

Zlatna kuna i Dubrovačka vidra najuspješnijim poduzetnicima

Metković, 4.12.2018. - Priznanje Dubrovačka vidra od 2013. godine daje se poduzetnicima s 20 i više godina poslovanja, koji su u razdoblju od uvođenja slobodnog tržišta uspješno 'plovili' na području juga Hrvatske te sve svoje obveze plaćali uredno i na vrijeme. Čast neretvanskoga dijela DNŽ-a obranili su Borovac d.o.o. Metković i Kulina Nova Sela d.o.o. Čestitamo!

 

 Obavijest

Voda u Vidu i Prudu ispravna za piće

Metković, 4.12.2018. - Prema jučerašnjim rezultatima Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije u uzorcima vode za ljudsku potrošnju iz vodoopskrbne mreže iz izvorišta Prud, vrijednosti parametara mutnoće su se snizila ispod zadanih vrijednosti MDK.

 Manifestacije

'Ledena bajka na Neretvi'

Metković, 4.12.2018. - Stiže nam Sveti Nikola, a s njim i zimske radosti. Naime, u četvrtak, 6. prosinca otvara se na malonogometnom terenu u Športskoj ulici Klizalište i započinje program manifestacije, kako ju je organizator nazvao, 'Ledena bajka na Neretvi'. Pogledajte što se sve sprema.

 Komentar

Da su, samo, znali

Metković, 3.12.2018. - Dinarski su četnici u Drugome ratu nanijeli velika zla Hrvatima na tim prostorima. Tako je bilo i u Domovinskome ratu (zanimljivo je da je taj naziv preuzet od Rusa, ali što je – tu je). Vjerojatno bi četnici triput promislili prije nego su ubili djeda Luke Modrića i njegove suseljane, a njega s obitelji prognali, da su znali da će se ovo dogoditi.

 

 Šport

Pola stoljeća sportskoga veslanja u Metkoviću

Metković, 3.12.2018. - Svojih prvih pola stoljeća postojanja svečano je u subotu proslavio Veslački klub Neretvanski gusar iz Metkovića.

 Obavijest

Zatvara se dio Tuđmanova trga

Metković, 3.12.2018. - Zbog postavljanja adventskih kućica sutra, 4.prosinca zatvara se dio Trga dr. Franje Tuđmana ispred Gradske sportske dvorane.

 

 Kazalište

Četriri brodolomke ispunile gledalište GKS-a

Metković, 3.12.2018. - Prva kazališna predstava u sklopu ovogodišnjih 'Prosinačkih svečanosti' odigrana je sinoć u kazališnoj dvorani GKS-a u koprodukciji Kazališta Moruzgva i Ludens Teatara. Prema ideji i predlošku Ane Maras Harmander i u režiji Krešimira Dolenčića u 'Brodolomkama' glume, plešu i pjevaju: Daria Lorenci Flatz, Sanja Milardović, Ecija Ojdanić, Anita Matić Delić i Luka Petrušić.

 Fotografija

Onih nekoliko minuta

Metković, 2.12.2018. - Iskoristili smo predvečer onih nekoliko minuta sutona prve adventske nedjelje, kada svjetlo bude posebno, te zabilježili dva metkovska prizora.

 Iz tiska

Sada 'cijeli svijet' zna za Zetovsku

Metković, 2.12.2018. - Još ljetos smo, u sklopi vijesti o posjetu Domagoja Vide Metkoviću, spominjali jednu vidonjsku zanimljivost – Zetovsku ulicu, kakve (valjda) nema nigdje u svijetu. Danas je osvanula na „duplerici“ Večernjega lista.

 Tradicija

Metkovski mališani okitili božićnu jelu

Metković, 2.12.2018. - Tradicionalno ukrašavanje božićne jele na Trgu kralja Tomislava jučer je upriličeno u organizaciji Grada Metkovića, TZ grada Metkovića i Ustanove za kulturu i sport.

 Zdravlje

Dom zdravlja Metković nabavio novo vozilo za potrebe palijativnog tima

Metković, 2.12.2018. - Mobilni palijativni tim Doma zdravlja Metković spreman je i na proljeće 2019. godine počinje s radom na području čitave doline Neretve.

 

Vijesti iz 12. 2018.
ukupno 34

Tražite u vijestima

 

Kalendar