912

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Koncert

Gdje god se pojavi, Grdović je mamac za publiku

Metković, 19.7.2019. - Svojim sugrađanima i brojnim gostima Grad Metković je sinoć povodom svoga Dana i Svetoga Ilije darovao koncert Mladena Grdovića, najdalmatinskijega pjevača. Publika je više od dva sata pjevala s Grdovićem, na čijem su se repertoaru našle sve njegove uspješnice, ali i one drugih izvođača.

 Folklor

Vukovar Metkoviću za rođendan

Metković, 19.7.2019. - Zajednički koncert članova HKUD-a 'Dunav' iz Vukovara i njihovih domaćina iz KUD-a 'Metković' provukao je sinoć u kazališnu dvoranu GKS-a brojnu publiku, koja je došla pozdraviti i vidjeti nastup uvijek dobrodošlih veselih Slavonaca.

 Koncert

Gudalom protiv trzalice

Metković, 18.7.2019. - Duo Tihomir Hojsak i Filip Novosel održali su sinoć na terasi Arheološkoga muzeja Narona zanimljiv koncert na kojemu su „suprotstavili“ gudalo i trzalicu, tj. kontrabas i brač.

 Projekti

Uskoro izgradnja prvoga rotora

Metković, 17.7.2019. - Radovi na uređenju Ulice A. Starčevića te na kružnim raskrižjima s ulicama don R. Jerkovića, kralja Zvonimira i Matice hrvatske stigli su u fazu asfaltiranja dijela te ulice od raskrižja s don R. Jerkovića do ulaza u Sportsku.

 Obavijest

Na Unki popodne bez vode

Metković, 17.7.2019. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u Mlinskoj, Industrijskoj i Mostarskoj ulici da će 17. srpnja (srijeda) od 15 sati do 18 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Obavijest

Zatvaranja prometa i zabrana parkiranja o Sv. Iliji

Metković, 16.7.2019. - Obavještavaju se svi sudionici u prometu da će zbog organiziranja sajma povodom blagdana Svetoga Ilije od 22 sata 18. srpnja (četvrtak) do 7 sati 21. srpnja (nedjelja) za promet motornim vozilima privremeno biti zatvoren Trg kralja Tomislava (ispred Hotela) te Ulica hrvatskih iseljenika i parkiralište između Ulice Stjepana Radića Gradskoga parka.

 Šport

Revijalna utakmica veterana Neretve i Hrvatske u čast 100 godina nogometa u Metkoviću

Metković, 16.7.2019. - Veterani NK Neretva nastavljaju s projektima u čast obilježavanja 100. obljetnice osnutka svoga kluba. Osvajanjem naslova prvaka Hrvatske za veterane 2018. godine, veterani su ovaj veliki jubilej počeli obilježavati dovođenjem domaćinstva prvenstva Hrvatske u veljači ove godine u metkovsku sportsku dvoranu gdje su se, sebi na čast, Klubu i Gradu na ponos, okitili brončanom medaljom.

 Iz tiska

Nikoli sportska stranica u Dalmaciji

Metković, 15.7.2019. - Danas je iz pera Božidara Lovrića u Slobodnoj Dalmaciji izišao članak o veslaču VK Neretvanski gusar Nikoli Mijiću, koji je na nedavnom Hrvatskom veslačkom prvenstvu za juniore i kadete osvojio zlatnu medalju u samcu.

 

 Koncert

Mladi iz Bostona naučili 'Tango s Neretve'

Metković, 15.7.2019. - Svoj boravak u Metkoviću u organizaciji OŠ Stjepana Radića Zbor Boston City Singers završio je koncertom u Gradskom parku, na kojemu su, između ostaloga, pjevali Tango s Neretve , koji su naučili na radionici tijekom druženja s našim učenicima.

 Maraton lađa

'Crni put' na turbopogon do trofeja u Krvavcu

Metković, 15.7.2019. - Tradicijska, kulturno-sportska udruga Oba Krvavca jučer je povodom Gospe Karmelske organizirala XV. Lađarski kup Župe Bagalovići, na kojemu je nastupilo 12 lađarskih posada. Stazu od Krvavca do Lučkoga mosta u Metkoviću i natrag najbrže je izveslala posada metkovske UL Crni put.

 Obavijest

Sutra Ul. o. A. Gabrića bez vode i zatvorena za promet

Metković, 14.7.2019. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u Ulici o. A. Gabrića da će u ponedjeljak, 15. srpnja od 11 do 12 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode. Zbog iskopa na vodovodnom priključku ulica će od 8:30 do 10 sati biti i zatvorena za promet.

 

 Šport

Više od regate

Metković, 14.7.2019. - V. regata osmerca 'Neretva Open 2019.', u organizaciji domaćega VK Neretvanski gusar te u suradnji s Hrvatskim veslačkim savezom i Veslačkim savezom Dalmacije, jučer se održala na Neretvi od Kule Norinske do Velike rive u Metkoviću.

 Šport

Na Neretvi jutros utrke u kraljevskoj disciplini

Metković, 13.7.2019. - Prognostičari najavljuju lijepo jutro, koje vam još ljepše može biti uz Neretvu, na kojoj će posade čak 17 osmeraca boriti na stazi od Krvavca do Metkovića. Regata osmeraca 'Neretva open' raste iz godine u godinu, a ove je i međunarodna jer se prijavila jedna posada iz francuskoga Toulousea. Veslat će se tri utrke sa startom u 9, 10, i 11 sati.

 

 Projekti

Počeli radovi na projektu 'Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve'

Metković, 12.7.2019. - Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, povodom početka radova, obišli su lokacije u sklopu projekta „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve“.

 

 Koncert

Večer filmske glazbe i stranih uspješnica

Metković, 12.7.2019. - Pod ravnanjem Slobodana Begića sinoć je u Gradskom parku koncert održao Pop-orkestar Dubrovačkoga simfonijskog orkestra, koji je na repertoaru imao filmsku glazbu te strane uspješnice pop, rock i latino glazbe.

 Izbori

Poznati kandidati za izbor članova Vijeća mjesnih odbora

Metković, 12.7.2019. - Gradsko izborno povjerenstvo sastavilo je i objavljuje Kandidacijske liste i Zbirne liste za izbor po pet članova Vijeća mjesnih odbora, koji će se održati u nedjelju, 28. srpnja.

 Kino

Večeras svoja vrata otvara Ljetno kino 'Pobjeda'

Metković, 12.7.2019. - Projekcijom filmske glazbene komedije 'Yesterday', s Himeshom Patelom i Lily James u glavnim ulogama, večeras počinje ciklus od osam filmskih projekcija na Ljetnoj sceni GKS-a, za koje će ulaznice stajati 20 kuna.

 Koncert

Izvrsna glazbena večer u Gradskome parku

Metković, 11.7.2019. - Pops Orchestra, podorkestar Dubrovačkoga simfonijskog orkestra, večeras će u 21 sat nastupiti u Gradskom parku s vrlo zanimljivim repertoarom na kojemu će biti filmska te strana zabavna i klasična glazba. Evo što nam pripremaju:

 Gradska uprava

Gradonačelnik Milan metkovskim učenicima podjelio priznanja i nagrade

Metković, 11.7.2019. - Metkovski gradonačelnik Dalibor Milan jučer je u Galeriji GKS-a primio više od 170 učenika i mentora četiriju metkovskih škola te im uručio priznanja za promicanje ugleda Metkovića sudjelovanjem na državnim natjecanjima i smotrama. Osvajačima prvih triju mjesta uručio je i novčane nagrade.

 Kazalište

Umjesto na Ljetnoj sceni ‘Sirena i Viktorija’ u kazališnoj dvorani

Metković, 10.7.2019. - Kazališna predstava ‘Sirena i Viktorija’ večeras će se zbog nepovoljnih vremenskih prilika održati u kazališnoj dvorani GKS-a. Blagajna se otvara u 19 sati.

 

 Rad udruga

Aktivna i zdrava starost

Metković, 10.7.2019. - U udruzi Otac Ante Gabrić upriličeno je druženje osoba treće životne dobi s dr. med. Ivanom Barbir. Naglasak je bio na zaštiti starijih osoba od sunca i ljetnih vrućina.

 Kazalište

Još danas možete povoljno kupiti ulaznice

Metković, 9.7.2019. - Sutra na Ljetnoj sceni GKS-a gostuje Teatar Rugantino s izvrsnom komedijom ‘Sirena i Viktorija’. Još danas su ulaznice u pretprodaji po cijeni od 40 kn (za one koji kupe 10 i više ulaznica cijena je 30 kn), inače će na blagajni cijena ulaznica biti 50 kn.

 

 Kino

S projekcijama počinje Ljetno kino 'Pobjeda'

Metković, 9.7.2019. - Nakon premještanja tehnike na Ljetnu scenu GKS-a, na njoj ponovno počinje djelovati Ljetno kino 'Pobjeda'. Prva će projekcija biti u petak u 21 sat, kada je na repertoaru film Yesterday s Himeshom Patelom i Lily James u glavnim ulogama.

 Projekti

Nova ograda oko pomoćnoga igrališta

Metković, 9.7.2019. - Ustanova za kulturu i sport započela je s radovima uređenja pomoćnoga nogometnog igrališta na dnu Sportske ulice. U prvoj fazi oko terena će se izgraditi betonski zidić te na nj postaviti panelna ograda. Na raspisanome natječaju za izvođača radova izabrana je tvrtka MGA nekretnine d.o.o.

 

 Kazalište

Krcat Gradski park na 'Složnoj obitelji'

Metković, 9.7.2019. - Da je Gradski park izvrsno mjesto za događaje poput predstava za djecu još se jednom pokazalo sinoć, kada je u njemu splitska Produkcija Z izvela lutkarski mjuzikl Složna obitelj, što ga je u potpunosti osmislio Ivo Lesić.

 Manifestacije

Cipola manje, ali je Cipolijada ipak uspjela

Metković, 8.7.2019. - Sad već tradicionalna Metkovska cipolijada u petak je održana sedmi put, no ne baš u povoljnim okolnostima, s obzirom na to da u posljednje vrijeme cipola u Neretvi gotovo nema. To se dovodi u vezu s pojačanim radom CHE Čapljina u Svitavi pa ribiči kažu da je Neretva prebrza.

 Šport

Državni prvak u skifu iz Krnjesavca

Metković, 7.7.2019. - Krnjesavac je najstarije metkovsko naselje, nastalo tako što su se ljudi naseljavali na padinama Predolca bježeći od Neretve, tj. od poplava. Neki novi klinci s Krnjescavca vratili su se na Neretvu i veslajući pronose ime svoga grada. Jedan od njih je Nikola Mijić, od danas državni prvak u skifu.

 Zanimljivosti

Vraćaju se Anđa, Mara i Maša

Metković, 5.7.2019. - Evo još jednoga zanimljiva štiva na temu osobnih imena, u kojemu onomastičar Domagoj Vidović objašnjava kako su kroz povijest pojedina imena postajala moderna pa nestajala pa opet ulaze u modu. Naravno, i još puno drugih zanimljivosti.

 

 Manifestacije

Danas VII. Metkovska cipolijada

Metković, 5.7.2019. - U Metkoviću se danas s početkom u 21 sat u Sportskoj ulici održava tradicionalna VII. Metkovska cipolijada. Kao i uvijek do sada, očekuje vas odlična zabava uz Flash Back Band i, naravno besplatne, cipole s gradela!

 Obavijest

Bez vode dio Zvonimirove

Metković, 5.7.2019. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u Ulici kralja Zvonimira, od raskrižja s Ulicom Ante Starčevića do raskrižja s Ulicom Petra Krešimira IV, da će danas 5. srpnja od 8:30 do 12 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Metkovsko ljeto

Ulična filmska projekcija u Skalama II

Metković, 5.7.2019. - Prva od tri projekcije u sklopu Metkovskoga ljeta, pod nazivom 'Ulični skriveni film', sinoć je održana u Skalama II, koje je mahom ženska publika potpuno ispunila pa je dio publike film Zvijezda je rođena gledao stojeći.

 Maraton lađa

Pripreme metkovskih lađara

Metković, 4.7.2019. - Do XXII. Maratona lađa na Neretvi ostalo je nešto više od pet tjedana. Za sada je iz Metkovića prijavljeno šest lađarskih posada: Jerkovac, Jerkovac juniori, Veterani IV. gardijske brigade, Domagojevi gusari Vid, Crni put i Sveti Ilija. Potonje dvije fotografirali smo prekjučer i jučer uz Neretvu.

 Sponzorirana vijest

AT Kerametal – 30 godina s Vama!

Metković, 4.7.2019. - Ponosni smo što možemo objaviti da AT Kerametal ove godine obilježava 30 godina uspješnog poslovanja! Tim povodom u našem prodajnom centru AT Kerametal Ljubuški smo 5. i 6. srpnja (petak-subota) za svoje vjerne kupce organizirali rođendansku proslavu, posebne popuste, rođendanske artikle i poklone!

 Obavijest

Zbog kvara dezinsekcija jutros nije obavljena

Metković, 4.7.2019. - Pomorski servis - Luka Ploče d.o.o. obavještava da jutrošnja dezinsekcija komaraca nije obavljena zbog tehničkih problema na dimnom generatoru. Kvar će biti riješen tijekom dana i sutra nastavljaju prema dostavljenom Programu.

 Gradske vijesti

Novi brendovi u našem gradu

Metković, 4.7.2019. - Na Trgu kralja Tomislava jučer je otvorena poslovnica tvrtke Autoagent, koja je ovlašteni zastupnik proizvođača motocikala i mopeda Kymco te uređaja i sredstava za čišćenje Kärcher.

 Tiskovna konferencija

Metkovski SDP i HSU neće na mjesne izbore

Metković, 4.7.2019. - Na jučerašnjoj konferenciji za medije metkovski ogranci SDP-a i HSU-a izjavili su da neće izaći na izbore za članove vijeća mjesnih odbora, koji će se održati u nedjelju 28. srpnja.

 Koncert

Topli zvuci flauta

Metković, 3.7.2019. - U sklopu Metkovskoga ljeta sinoć je u Galeriji GKS-a koncert održao 'Zagrebački ansambl flauta', koji je u Metkoviću nastupio u sastavu Renata Penezić, Ana Batinica, Danijela Klarić-Mimica, Marija Esih, Lidija Ljubičić, Ivana Vukojević, Dijana Bistrović i Eva Cigić.

 Glazba

Predsjednica Grabar Kitarović odlikovala neretvanskog glazbenika Živka Ključu

Metković, 3.7.2019. - Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uručila je odlikovanja i priznanja istaknutim pojedincima iz svih područja javnog djelovanja, a u prigodi obilježavanja Dana državnosti.

 Poziv

Ministarstvo objavilo poziv 'Inovacije u S3 područjima' vrijedan 634 milijuna kuna

Metković, 3.7.2019. - Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga 'Inovacije u S3 područjima', Referentna oznaka: KK.03.2.2.06, namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima.

 Kazalište

Od 3. srpnja pretprodaja ulaznica za predstavu 'Sirena i Viktorija'

Metković, 2.7.2019. - Na ljetnoj sceni GKS-a u srijedu, 10. srpnja u 21 sat gostuje Teatar Rugantino s predstavom ‘Sirena i Viktorija’. Ulaznice se od 3. srpnja mogu kupiti u pretprodaji u GKS-u radnim danom od 9 do 13 sati. Cijena je 40 kn, a za one koji kupe 10 i više ulaznica cijena je 30 kn. Na dan predstave cijena ulaznica bit će 50 kn. Rezervacije nisu potrebne budući da mjesta u gledalištu nisu numerirana.

 

 Obavijest

Splitska ispod Veletržnice sutra bez vode

Metković, 1.7.2019. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u Splitskoj ulici, od veletržnice do raskrižja Splitske i Ulice sv. F. Asiškoga, da će 2. srpnja (utorak) od 9 sati do 11 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 

Vijesti iz 7. 2019.
ukupno 41

Gdje god se pojavi, Grdović je mamac za publiku

Vukovar Metkoviću za rođendan

Gudalom protiv trzalice

Uskoro izgradnja prvoga rotora

Na Unki popodne bez vode

Zatvaranja prometa i zabrana parkiranja o Sv. Iliji

Revijalna utakmica veterana Neretve i Hrvatske u čast 100 godina nogometa u Metkoviću

Nikoli sportska stranica u Dalmaciji

Mladi iz Bostona naučili 'Tango s Neretve'

'Crni put' na turbopogon do trofeja u Krvavcu

Sutra Ul. o. A. Gabrića bez vode i zatvorena za promet

Više od regate

Na Neretvi jutros utrke u kraljevskoj disciplini

Počeli radovi na projektu 'Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve'

Večer filmske glazbe i stranih uspješnica

Poznati kandidati za izbor članova Vijeća mjesnih odbora

Večeras svoja vrata otvara Ljetno kino 'Pobjeda'

Izvrsna glazbena večer u Gradskome parku

Gradonačelnik Milan metkovskim učenicima podjelio priznanja i nagrade

Umjesto na Ljetnoj sceni ‘Sirena i Viktorija’ u kazališnoj dvorani

Aktivna i zdrava starost

Još danas možete povoljno kupiti ulaznice

S projekcijama počinje Ljetno kino 'Pobjeda'

Nova ograda oko pomoćnoga igrališta

Krcat Gradski park na 'Složnoj obitelji'

Cipola manje, ali je Cipolijada ipak uspjela

Državni prvak u skifu iz Krnjesavca

Vraćaju se Anđa, Mara i Maša

Danas VII. Metkovska cipolijada

Bez vode dio Zvonimirove

Ulična filmska projekcija u Skalama II

Pripreme metkovskih lađara

AT Kerametal – 30 godina s Vama!

Zbog kvara dezinsekcija jutros nije obavljena

Novi brendovi u našem gradu

Metkovski SDP i HSU neće na mjesne izbore

Topli zvuci flauta

Predsjednica Grabar Kitarović odlikovala neretvanskog glazbenika Živka Ključu

Ministarstvo objavilo poziv 'Inovacije u S3 područjima' vrijedan 634 milijuna kuna

Od 3. srpnja pretprodaja ulaznica za predstavu 'Sirena i Viktorija'

Splitska ispod Veletržnice sutra bez vode

Tražite u vijestima

 

Kalendar