vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Momčad SŠ Metković najbolja u Dalmaciji

Metković, 21.4.2008. - Već nam je postalo gotovo normalno da jedna od metkovskih srednjih škola osvoji državno prvenstvo u rukometu. Ali kad se iz najrukometnijega grada u Hrvata srednjoškolska ekipa u malom nogometu plasira na državno prvenstvo (među šest najboljih), stvarno im treba čestitati.
Na Regionalnom natjecanju srednjih škola Dalmacije, što se prije nekoliko dana održalo u Zadru, malonogometna momčad srednje škole Metković zauzela je prvo mjesto i plasirala se na državno natjecanje u Rovinju koje će se održati u svibnju. Metkovci su u Zadru odigrali i pobijedili u tri utakmice. Najprije su dobili Splićane rezultatom 4:1, potom su pali Zadrani s 5:2, a u finalu su sa Šibenčanima odigrali neriješeno 5:5. Nakon izvođenja penala naši su slavili sa 7:5 tako što je Jakov Previšić obranio oba penala Šibenčanima.
Za SŠ Metković igrali su: Jakov Previšić i Joško Radić (golmani), Slaven Krnjić, Marin Petković, Nikola Bulum, Cvitan Ćuže, Andrija Bebić, Mile Dugandžić, Mario Batinović, Vedran Raguž, Branimir Rakić i Nedo Kaleb. Trener je Ivica Vladimir, a voditelj prof. Zvonko Kežić.