vijesti www.metkovic.hr

 Obljetnice

30 godina OŠ Don Mihovila Pavlinovića

Metković, 4.6.2009. - Prigodnim programom u kazališnoj dvorani Gradskog kulturnog središta Metković proslavljena je trideseta obljetnica metkovske OŠ Don Mihovila Pavlinovića. Na početku programa prikazan je kratak film u kojem je se mogao vidjeti presjek kroz djelovanje škole tijekom 30 godina rada.
   Kako je, osvrćući se na tri desetljeća rada Škole u svom govoru rekao ravnatelj Petar Jakić, ta  moderno opremljena škola na desnoj strani Metkovića s dvije područne škole u Vidu i Prudu, iz godine u godinu unapređuje odgojno-obrazovni rad. To dokazuju veliki uspjesi učenika u nastavnom i izvannastavnom programu na različitim smotrama i natjecanjima iza čega stoji velik rad svih djelatnika škole.
   Na svečanosti u GKS-u nazočnima se obratio i metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić koji je, čestitajući obljetnicu svim bivšim i sadašnjim djelatnicima Škole, rekao kako se OŠ Don Mihovila Pavlinovića svojim radom svrstala među najbolje osnovne škole u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i obećao pomoć Grada u stvaranju još boljih uvjeta rada.
   Proslava u GKS-u Metković okupila je mnoge bivše i sadašnje djelatnike škole, a među uzvanicima bili su i dva bivša ravnatelja, Šime Brnas i Ivan Babić.