vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Udruga policajaca dragovoljaca DR

Metković, 22.6.2009. - U restoranu Adria 19. lipnja je održana je Osnivačka skupština Udruge Hrvatski policajac - dragovoljci i veterani Domovinskog rata (1990 – 1995.), Podružnice za PU Dubrovačko- neretvansku.
   Za predsjednika Podružnice jednoglasno je izabran Ognjen Markić, a članovi predsjedništva su: Nediljko Mirko, Dobroslav Lovrić, Marijo Taslak i Lukica Musulin. Članovi nadzornog odbora su: Branko Grančić, Goran Gujinović i Tonči Gnječ. Skupštini su nazočili i Predsjednik Krovne udruge Marijan Pilon i član Predsjedništva Jure Rotim.
   Govoreći na početku Skupštine predsjednik Marijan Pilon rekao je kako je Udruga osnovana ponajprije radi zaštite dostojanstva, ponosa, časti i ugleda djelatnih policijskih službenika MUP-a koji su bili dragovoljci i veterani Domovinskog rata. Razlog je neravnopravan položaj branitelja policajaca u odnosu na drugu braniteljsku populaciju. Prema njegovim riječima još uvijek nisu definirani ni uloga niti doprinos policajaca u Domovinskome ratu, što je i najveći problem. Udruga je formirana i radi iznošenja istine o Domovinskom ratu i ulozi policije u obrani suvereniteta RH, a uz to radi zaštite statusa te primjerenog napredovanja u službi kao i primjerenog profesionalnog razvoja u službi unutar MUP-a.  
   Zahvalivši se na novoj i odgovornoj funkciji novoizabrani predsjednik Podružnice za PU Dubrovačko- neretvansku Ognjen Markić rekao je da će Podružnica zajedno s Krovnom udrugom uporno nastojati rješavati probleme kojih je velik broj već evidentiran na terenu.