vijesti www.metkovic.hr

 Koncert

Završene 'Prosinačke svečanosti'

Metković, 29.12.2009. - Ovogodišnje Prosinačke svečanosti na najljepši način zaključio je večerašnji koncert Gradske glazbe Klement Visković.
   Pod ravnanjem prof. Zvonka Kneževića duga najstarija kulturna institucija u gradu u Gradskom kulturnom središtu održala je svoj tradicionalni Božićno-novogodišnji koncert. Bila je to prilika da pred punom dvoranom metkovskoga kazališta svoje sviračko umijeće prikaže i čak šesnaestero novih članova Glazbe pristiglih iz Osnovne glazbene škole Metković pa je pred Metkovkama i Metkovcima večeras nastupilo gotovo pedeset glazbara. Kako je u pozdravnom govoru rekao predsjednik Glazbe Vatro Vugdelija, metkovska glazba na najboljem je putu da se, potpomognuta mladim snagama iz Glazbene škole, već za nekoliko godina svrsta u sam vrh u Hrvatskoj.
   Repertoar je bio tipično blagdanski, a posjetitelji su uz standardne instrumente večeras čuli i solidnu udaračku liniju u kojoj su se prvi put pojavila i orkestralna zvona. Možda bi istančano uho u večerašnjem nastupu metkovskih glazbara i moglo naći koju slabu kariku, ali sigurni smo da su se svi u GKS-u večeras osjećali kao u malome Beču i burnim pljeskom su dva puta tjerali Kneževića da izađe na bis.
   Svakako veseli činjenica da je naša Glazba nakon stanovite krize iz nje izašla još jača te se nadamo da će mladi, na kojima sve ostaje, ustrajati u svome sviračkome zanosu jer ne mali broj njih time nastavlja tradiciju svojih očeva i djedova.
   Mi vam slikom prenosimo bar dio ugođaja koji je večeras vladao u GKS-u.