vijesti www.metkovic.hr

 Prirodne nepogode

Od sutra vjerojatno sve ulice prohodne

Metković, 15.1.2010. - Još sve ulice u Metkoviću nisu prohodne. Osobnim automobilom još uvijek se ne može jednim dijelom Ulice neretvanskih gusara kao ni u Zagrebačku od strane Jerkovca.
   Trenutan problem je cesta prema Vidu na kojoj voda prelazi na lijevu stranu u visini od samo nekoliko centimetara pa s desne strane vodostaj ostaje viši. Stoga je oko kilometar od toga mjesta prema Vidu postavljena jaka pumpa Osječke firme Vuka d.d. koja vodu prebacuje preko ceste. Očekuje se da bi do sutra prohodne mogle biti ulice Neretvanskih gusara i Put Vida i Norinska. Danas je u planu postaviti još jednu jaku pumpu koja bi vode sjeverno od Zagrebačke pumpale preko nasipa, ali je pristup mjestu povoljnom za ispumpavanje dosta otežan.

   Kud god smo se vozili postradalim područjem ljudi su bili u dvorištima. Iznosili su namještaj na sušenje, izbacivali uništen parket ili vodom ispirali dvorišta zagađene fekalnim vodama. Na terenu su i djelatnici Komunalnoga koje čiste ulice od naplavina.


   Jučer i danas provodi se dezinfekcija prostora oko četiriju metkovskih škola kako bi nastava u ponedjeljak mogla normalno započeti.
   Lijepo vrijeme ne pomaže samo ljudima da što prije saniraju posljedice poplave nego i nekim biljkama koje se već pripremaju za proljeće.