vijesti www.metkovic.hr

 Tradicija

Maškare od 7. do 16. veljače 2010.

Metković, 25.1.2010. - Od Metkovskog pokladnog društva dobili smo podatke o održavanju ovogodišnjih pokladnih svečanosti u gradu.
   Ove godine poklade počinju u nedjelju 7. veljače na Male maškare. U 14,30 maškarana povorka  vrtićana uputit će se od Središnjeg dječjeg vrtića kroz Mobine, ulice Kralja Zvonimira, Ante Stračevića i Športsku do Gradske dvorane gdje će, nakon predaje ključeva grada, biti dječji maskenbal. Na večer će maskenbal za odrasle biti u Hotelu 'Narona'.
   Od ponedjeljka do četvrtka maskenbal će se svaku večer održavati u 'Crystal' klubu u Športskoj, dok će u petak ponovno biti i u Hotelu 'Narona'.
   U srijedu, 10. veljače u 13 sati vrata maškarama otvorit će Dom za starije i nemoćne osobe i  tjelesno ili mentalno oštećene osobe Metković.
   Subota je rezervirana za Gala zabavu u Hotelu 'Narona' pa se sve zainteresirane skupine mogu prijaviti na 098 345 278 i 098 428 964. Maškare će zabavljati grupa 'Neretvanski gusari', a organizator je pripremio tombolu i nagrade za najbolje.
   Na Velike maškare u nedjelju, 14. veljače velika maškarana povorka krenut će ispred Gradske dvorane u 14 sati. Ove godine uvode se i neke novosti, a svakako ostaje zabrana sudjelovanja u povorci svim neregistriranim motornim vozilima kao i raznim motokultivatorima, o čemu će brigu voditi policija. Nakon povorke oko 16 sati na Trgu kralja Tomislava protiv Marka Krnjevala podići će se optužnica te dodijeliti nagrade najboljim maskama u povorci. Na večer je ponovno maskenbal u Hotelu 'Narona', kao i u ponedjeljak, 15. veljače.
   U utorak su Završne maškare. Na Trgu u 18 sati započinje montirani sudski proces Marku Krnjevalu koji će završiti njegovim spaljivanjem na Maloj rivi. I tu će biti nekih novotarija pa vas pozivamo da dođete pratiti suđenje. U 20 sati je posljednja ovogodišnja šansa da se provedete na maskenbalu u Hotelu 'Narona'.
   Do maškara i tijekom njih dobivat ćete stalne obavijesti preko naših internetskih stranica, na Radiju Delti, a u petak, 12. veljače izaći će Metkovski vjesnik s posebnim maškaranim prilogom.