vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Započelo natjecanje LiDraNo

Metković, 28.1.2010. - U Gradskom kulturnom središtu Metković održano je međugradskog natjecanja Lidrano 2010. na kojem su se osnovci i srednjoškolci natjecali u literarnom, dramskom i novinarskom izričaju.
   Na natjecanju su sudjelovale Srednja škola Metković i Gimnazija Metković te OŠ Stjepana Radića, OŠ Don Mihovila Pavlinovića, OŠ Opuzen, OŠ Kula Norinska te OŠ Otrić-Dubrave iz Otrić-Seoca.
   Srednjoškolci su imali samo jedan literarni rad te četiri pojedinačna scenska nastupa, od kojih je jedan upućen na Županijsko natjecanje te jedan dokumentarni film koji tađer ide na Županijsko.
   Nešto motiviraniji bili su osnovci i njihovi mentori pa je njihov program bio raznovrsniji. U pojedinačnim scenskim nastupima sudjelovalo je sedam učenika.
   U kategoriji skupni scenski nastup natjecale su se dvije škole OŠ Opuzen i OŠ Otrići-Dubrave. U kategoriji literarni rad na županijsko natjecanje proslijeđena su četiri literarna rada.
   Ove godine zastupljena je bila i kategorija školski list, a prijavljen je bio list OŠ Don Mihovila Pavlinovića Kreket koji je proslijeđen na županijsko natjecanje.