vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Osnovano HPD 'Gledavac'

Metković, 23.4.2010. - U Gradskoj vijećnici sinoć je održana Osnivačka skupština Hrvatskog planinarskog društva 'Gledavac' iz Metkovića na kojoj se okupilo trideset građana.

   U ime Inicijativnoga odbora koji je nedavno pripremio Skupštinu nazočne su pozdravili Ubavka Mostahinić i Tonči Padovan, dok je zamjenik gradonačelnika Mato Mustapić okupljenima prenio gradonačelnikovo zadovoljstvo što se osniva jedno takvo društvo obećavši mu pomoć Grada, prema njegovim mogućnostima.
   Nakon što je potvrđen prijedlog Statuta osnivači su prihvatili da u Izvršni odbor uđu Ubavka Mostahinić, Tonči Padovan, Ivan Kaleb, Tomislav Zubčić i Mario Ivanković čija zadaća će biti obaviti poslove oko registracije društva u koje će se tada zainteresirani moći učlanjivati. Nakon toga slijedi Izborna skupština na kojoj će se izabrati tijela Društva.
   Na kraju se okupljenima obratio doajen metkovskoga planinarstva Tomislav Zubčić koji je tijekom dvadeset godina s metkovskim srednjoškolcima i članovima bivšeg PD 'Šibanica' organizirao preko 150 izleta u prirodu. Zubčić je rekao kako je planinarenje veliko zadovoljstvo, ali i obveza jer nove članove čeka i posao oko markiranja staza, prokrčivanja zaraslih putova i sl.
   Procedura oko registracije Društva trajat će oko mjesec dana, a nakon čega će na ovim stranicama i u Metkovskom vjesniku biti oglašen poziv na Izbornu skupštinu.
   Iako još formalno nije registrirano Društvo je već organiziralo tečajeve za planinare koji se provode u okviru HPD 'Snježnica' iz Konavala. Više o tome možete saznati pozivom na 091 582 65 64.