vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Mat the Wad crtići

Metković, 13.8.2010. - U atriju GKS-a Metković održana je prezentacija s izložbom pod nazivom Što je animacija i Mat the Wad crtići animatora Matthewa A. Ducharmea. Tijekom prezentacije prikazano je nekoliko kratkih animiranih filmova s različitim temama, a uz prevođenje supruge Lane Bagur Ducharme o animaciji i njezinu nastanku, kao i tehnikama koje se koriste, govorio je sam autor.
  Matthew Ducharme diplomirao je na Art Institute of Boston kao ilustrator i animator. Specijalnost su mu glazbeni videospotovi, reklame i animirani kratki filmovi. Njegov glazbeni video Golden, izrađen u kombinaciji 2D i 3D animacije, koji je nastao u suradnji s njegovim bratom, nagrađen je kao najbolji animirani kratki film 2003. na Crested Butte Reel Fest u američkoj državi Kolorado.
  U okviru vlastitoga dizajnerskog studija Design With Charm Matt je stvorio Mat the Wad, mjesečnu web animiranu seriju koja se sastoji od individualnih kratkih pričica i crtica eksperimentalnih po animacijskom stilu, a poticajnih ili šaljivih po karakteru. Za njega je animacija odličan način da se izraze osjećaji, kao i da se sreća podijeli s drugima. Svi koji žele vidjeti više, mogu to na ovoj web stranici.