vijesti www.metkovic.hr

 Prirodne nepogode

Poplava i na lijevoj strani grada

Metković, 2.12.2010. - Crne vijesti o porastu vodostaja obistinile su. Naravno, nije bilo nekog vodenog vala koji nosi sve pred sobom,  kako ga mnogi zamišljaju, ali vodostaj Neretve prešao je 410 cm. Točnije teško ga je odrediti jer je mjerna letva koja završava na 4 m potpuno potopljena.
   Jutros je poplavilo središte grada, najviše kroz slivnike na ulicama pa je za promet zatvorena glavna cesta, čime su odsječene dvije strane grada. Prateći vodostaj uočava se njegov daljini porast pa će problema na lijevoj strani biti sve više.
   Na desnoj strani grada danas oko 10 sati poplavne vode su još uvijek za petnaestak centimetara bile niže od siječanjskoga maksimuma, no na tome neće stati jer treba vremena da visoke vode na Kuli Norinskoj uđu u Norin i razliju se dolinom. Tamo će danas popodne situacija vjerojatno biti puno teža. Mi smo zajedno s Gorskom službom spašavanja pošli na intervenciju u Zagrebačku ulicu i tako uspjeli zabilježiti kakvo je stanje na jednom od najteže stradalih područja. Do mnogih mjesta ne može se nego čamcem pa ćemo ga nastojati nabaviti  i obići te dijelove grada.