vijesti www.metkovic.hr

 Prirodne nepogode

Poplava niža za tridesetak centimetara

Metković, 5.12.2010. - Nakon dvadesetak dana napokon je osvanulo lijepo vrijeme. Spustila se i razina mora i rijeke Neretve pa je noćas značajno opala voda na poplavljenim područjima. Prema našim procjenama to je za oko 30 cm, što se vidi na gornjoj fotografiji koja je zanimljiva po još jednom detalju. Na njoj se lijevo vide tri stanja visine poplave. Smeđa crta na vrhu je maksimum ovoga četvrtka, donja, tamnija crta je maksimum iz siječnja, a na dnu je visina vode danas u 11 sati.
   Džipom Ante Petkovića dovezli smo danas Metkovski vjesnik do crkve Sv. Nikole i tamo zatekli kamion zagrebačkih registracija koji je dovezao osam i pol tona namirnica iz Zagreba. Radi se o tjestenini, šećeru, brašnu, pitkoj vodi i ulju koje je Grad Zagreb kao pomoć uputio Metkoviću. Iza kamiona zatekli smo gradonačelnika Gabrića kako stoji u špaliru s mahom mlađim stanovnicima desne strane grada i istovara namirnice. Cure u prizemlju odmah su od toga pravile pakete kako bi se pomoć što brže rasporedila građanima koji su po nju dolazili najrazličitijim plovilima. Na ulici ispred crkve zatekli smo kamion s kojega je građanima dijeljen svjež kruh i voda.
   Uglavnom stanje se normalizira, mada će sigurno još nekoliko dana biti vode po ulicama koje će nakon toga trebati dezinficirati. Nastave na desnoj strani grada vjerojatno neće biti cijeli sljedeći tjedan.
   Evo dvadesetak fotografija snimljenih jutros u Zagrebačkoj ulici u kojoj je stanje relativno dobro. U nekim ulicama još se ne može hodati ni u lovačkim čizmama.Na kraju, zahvala mladiću koji nas je trupom vratio na suho.