vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Jadreško i dalje predsjednik

Metković, 21.12.2010. - Udruga roditelja i udovica poginulih branitelja u Domovinskom ratu Grada Metkovića održala je redovnu Skupštinu koja je ove godine bila i izborna. Kao i do sada na čelu udruge ostao je Ivo Jadreško, a isti članovi ostali su i u drugim tijelima Udruge.
   Na početku sastanka predsjednik Jadreško osvrnuo se na sve češće neobjektivno izvještavanje pojedinih medija o događajima vezanim za Domovinski rat, ali sveukupno marginaliziranje tih svijetlih trenutaka ne tako davne Hrvatske povijesti. Istaknuo je kako je bitno svakodnevno podsjećati na važne događaje iz Domovinskog rata te sudionicima iskazivati zasluženo priznanje, posebno onima koji su svoje živote utkali u bolju budućnost slobodne Hrvatske, kako njihova žrtva ne bi bila uzaludna.
   Nakon uvodnog dijela predsjednik Jadreško izvijestio je o radu Udruge u protekloj godini koji je bio ograničen nedostatkom novca kojim raspolaže Udruga. Nakon toga podnio je i financijsko izvješće za proteklo razdoblje.  Sva izvješća jednoglasno su prihvaćena pa se prešlo na razgovor o daljnjim planovima Udruge. Skupštini je u ime Grada Metkovića nazočio pročelnik za društvene djelatnosti Mojmir Vladimir.