vijesti www.metkovic.hr

 Humanost

Istra i Lancarice Metkoviću

Metković, 22.12.2010. - Poplavom pogođenom stanovništvu desne strane Metkovića danas je stigla pomoć iz Istre. Vrijedna donacija hrane, higijenskih potrepština i građevinskog materijala prikupljena je u akciji pod nazivom Istra i Lancarice Metkoviću.
   Akciju je pokrenula Udruga Lancarice Metković, podružnica Pula na čelu s Danielom Juran Brajković, Neretvankom koja živi i radi u Puli, a podržale su je gradske organizacije Crvenog križa iz Pule i Labina te župni uredi diljem Istre, ali i mnogi Istrani. U akciju je bila uključena i OŠ Veli Vrh iz Pule čiji su učenici prikupljali pomoć za vršnjake iz OŠ Don Mihovila Pavilnovića. Kako nam je rekla gospođa Juran Brajković, razlog zbog kojega je baš ta škola bila uključena u akciju bila je želja da se napravi most prijateljstva između dviju škola od kojih je jedna prije dvije godine izgorjela, a druga dva puta u istoj godini poplavljena.
   Paketići koje su za svoje vršnjake napravili učenici OŠ Veli Vrh iz Pule uručeni su ravnatelju OŠ Don Mihovila Pavlinovića Petru Jakiću, nakon čega je ostatak donacije isporučen u prostorije župne crkve Sv. Nikole.