vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Završen Božićni malonogometni turnir

Metković, 24.12.2010. - Finalnim utakmicama u kategorijama seniori i juniori, završen je Božićni malonogometni turnir koji se u proteklih mjesec dana igrao u Sportskoj dvorani Metković. Turnir je održan u organizaciji Udruge malonogometnih amatera Metković u suradnji s Ustanovom Športski objekti Metković i Športskom zajednicom Grada Metkovića te pod pokroviteljstvom Grada Metkovića. Ove godine Turnir je privukao 60 ekipa, od kojih 34 u seniorskoj i 26 ekipa u juniorskoj kategoriji, koje su se borile za 55 tisuća kuna nagradnog fonda.
   Prvo mjesto u kategoriji juniora osvojila je ekipa CB Carpe Diem koja je nakon rezultata 2:2 u regularnom vremenu izvođenjem šesteraca sa 5:2 pobijedila ekipu Discont pića Bagatela. Treće mjesto propalo je ekipi Tiskara Plećaš koja je u utakmici za 3. mjesto savladala ekipu Ljubuškoga rezultatom 9:4. Najbolji strijelac sa 14 postignutih golova bio je Ilija Subašić iz ekipe Tiskara Plećeš, najbolji vratar Pero Daničić iz ekipe CB Carpe Diem, a za najboljeg igrača turnira u toj kategoriji proglašen je Antonio Štimac, također iz ekipe CB Carpe Diem.
   U finalu seniora igrale su ekipe Svadbeni salon Dalmata i Handy-Bambi Metković, a pobjednici turnira nakon izvođenja penala postala je ekipa Svadbenog salona Dalmata pobijedivši na kraju rezultatom 7:6. Treće mjesto osvojila je ekipa Apfel NV 79 Makarska koja je u utakmici za 3. mjesto pobijedila ekipu Handy-Gošk Gabela rezultatom 3:2. Vratar pobjedničke ekipe Antonio Kuran proglašen je najboljim vratarom turnira, njegov suigrač Mate Pehar s pet postignutih pogodaka je najbolji strijelac, a najbolji igrač turnira je Toni Jelavić iz ekipe Apfel NV 79 Makarska.
   Svoje novčane nagrade prvoplasirana i drugoplasirana momčad u juniorskoj kategoriji, ekipe CB Carpe Diem i Discont pića Bagatela, kao i trećeplasirana momčad Apfel NV 79 Makarska i četrvtoplasirana momčad Handy Gošk Gabela u seniorskoj kategoriji uručili su don Tomislavu Bašiću iz župe Sv. Nikole kao pomoć nastradalima u nedavnoj poplavi. Prvoplasirana momčad u seniorskoj kategoriji Svadbenog salona Dalmata don Tomislavu je uručili 1500 kuna za istu svrhu.