vijesti www.metkovic.hr

 Tradicija

Novogodišnji koncert Gradske glazbe

Metković, 30.12.2010. - Tradicionalan Novogodišnji koncert Gradske glazbe Metković sinoć je kazališnoj dvorani GKS-a okupio podosta ljubitelja veselih nota kojih bi zasigurno bilo i više da nije bilo iznimno hladno.
    Pod ravnanjem prof. Zvonka Kneževića svoje sviračko umijeće pokazalo je pedesetak, mahom mladih, glazbara. Program je bio sastavljen od provjerenih i poznatih kompozicija, ispočetka božićna ugođaja da bi se preko nekoliko valcera i marševa stvorio novogodišnji ugođaj. Kraj je bio rezerviran za filmsku glazbu, a kulminacija je bio meddley „Moment for Morricone“ sastavljen od niza tema jednoga od najvećih kompozitora filmske glazbe Ennia Morriconea. Starije u publici vjerojatno je to vratilo u mladost kada se u metkovskom kinu Pobjeda tražila karta više za filmove Sergia Leonea koji su imali dva zaštitna znaka; Clinta Eastwooda i Ennia Morriconea.
   Kako to na kraju uvijek bude, publika je tražila bis pa joj je još jednom podaren Radetzky.
   Tijekom koncerta publici se obratio i predsjednik Glazbe Vatroslav Vugdelija koji se osvrnuo na aktivnosti u 2010. i najavio planove u novoj godini.