vijesti www.metkovic.hr

 Izložba

Otvorena III. izložba jaslica

Metković, 10.12.2011. - U Gradskom kulturnom središtu u petak je otvorena III. izložba jaslica i božićnih ukrasa na kojoj se sa 13 izložaka predstavilo 12 izlagača.
    Osim tri već viđena izloška svi ostali izloženi su prvi put, počevši od pola stoljeća starih jaslica Joze Ivankovića pa preko zanimljivih radova Doma za smještaj i rehabilitaciju Metković, Udruge osoba s invaliditetom 'Prijatelj' Metković te djelatnika i korisnika Programa 'Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama' što ga provodi Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Tu su i jaslice izrađene od lišća i prirodnih materijala koje su izradili roditelji i djeca iz Dječjega vrtića Metković, a ostalo su privatni izlošci Marija Mijića, Ivice Puljana, Ivana Popovića i Ivana Sutona, Mate Mustapića, Ivane Baće, Katice Martinac i Nikice Korice.
    Nakon što je folklorna skupina KUD-a Metković otpjevala kolendu o simbolici jaslica govorio je Ivica Puljan zahvalivši u ime organizatora GKS-a svima koji su ustupili svoje izloške. Izložbu je priredila Ivana Ilić i građani je mogu vidjeti do 21. prosinca.