vijesti www.metkovic.hr

 Koncert

Školski zborovi oduševili božićnim pjesmama

Metković, 17.12.2011. - Na tradicionalnom Božićnom koncertu školskih zborova, sinoć održanom u Gradskom kulturnom središtu, nastupilo je pet zborova osnovnih i glazbenih škola iz Metkovića i Ploča. Skupa sa nastupom solista izvedeno je šesnaest popularnih božićnih pjesama sa svih strana svijeta, a za kraj svi su zajedno otpjevali hrvatsku Radujte se narodi.
    Iz Metkovića su nastupili Mali zbor OŠ don Mihovila Pavlinovića, Zbor Osnovne glazbene škole Metković i Veliki zbor OŠ don Mihovila Pavlinovića, a gosti iz Ploča bili su Zbor Osnovne glazbene škole Ploče i Zbor OŠ Vladimira Nazora. S nekoliko kompozicija izvedenih na glasoviru, udaraljkama i gitari zborovima su se priključile i Katarina Talajić, Maja Ivana Doko, Karla Boras, Branka Marušić, Katarina Soldo, Andrea Pavlović i Ana Pehar iz OŠ Don Mihovila Pavlinovića.
    Publiku je naročito oduševilo izvođenje popularne Carol of the bells ukrajinskoga kompozitora Nikolaja Leontoviča koju je dojmljivo otpjevao Veliki zbor OŠ Don Mihovila Pavlinovića.
    Program su pripremili profesori glazbene kulture: Ljupka Sršen Gutić, Zrinka Boraš, Helena Dilber Plećaš, Helena Decovski i Dragan Gutić, a dupkom ispunjen galerijski prostor GKS-a dokaz je da je Božićni koncert školskih zborova još jednom ostvario svoju radosnu ulogu u ovim predblagdanskim danima.