vijesti www.metkovic.hr

 Koncert

Božićno-novogodišnji koncert KUD-a Metković

Metković, 18.12.2011. - U nizu božićno-novogodišnjih koncerata koji se koncem svake godine priređuju u Gradskom kulturnom središtu Metković među tradicionalne spada i Božićno-novogodišnji koncert KUD-a Metković koji je sinoć ispunio gledalište kazališne dvorane. Kada se tome doda i dvjestotinjak izvođača, članova KUD-a Metković i njihovih gostiju, sinoć je u GKS-u bilo preko sedamsto ljudi.
   Koncert je otvorila pjevačka skupina KUD-a izvevši tradicionalnu kolendu. Nizali su se nastupi više uzrasnih skupina Škole folklora, a stariji su se u plesmi i plesu izmjenjivali s gostima iz KUD-a Župa Bagalovići i KUD-a Marko Markota iz Rogotina. Za kraj plesnoga dijela ostavljena je atraktivna Neretvanska poskočica i Pjesme i plesovi donje Neretve koje su izveli domaćini u pratnji Mandolinskoga orkestra. Poslije toga svi su zajedno božićnom napjevom Radujete se narodi brojnoj publici čestitali predstojeći Božoć i Novu godinu.
   Program su pripremili Divna Dragović, Tomislav Herceg, Anđelina Galov, Kristina Roglić, Nikolina Vugdelija, Tina Puhalović, Ana Volarević (Bubalo), Viktor Begić i Željan Brljević.