vijesti www.metkovic.hr

 In memoriam

Suborci na grobu Ante Taslaka

Metković, 19.12.2011. - Povodom 20. godišnjice pogibije Vidonjca Ante Taslaka njegovi suborci iz voda beztrzajaca 116. brigade položili su cvijeće i upalili svijeće na Antinom grobu u Vidu, nakon čega su pohodili mjesto njegove pogibije gdje su napravili to isto.
   – Iako svake godine povodom godišnjice Antine smrti i Mrtvog dana većina od nas obiđe njegov grob, ove godine, na okruglu godišnjicu, odlučili smo se okupiti i po prvi put svi zajedno posjetiti mjesto na raskrižju između Stupe, Bistrine i Topola gdje je poginuo kako bismo mu i na taj način odali počast. Antina godišnjica je 22. prosinca, ali kako pada u radni dan, odlučili smo to obaviti danas kada je većina nas slobodna. Naš vod je u ono vrijeme brojio 27 ljudi, od kojih je jedino Ante Taslak, na žalost, izgubio život na ratištu – rekao nam je Ivan Kežić, nekadašnji zapovjednik voda beztrzajaca 116. brigade.
    Uz Ivana Kežića u Vidu smo zatekli još i Čađu, Prskala, Neđu, Žiku, Ćuntu, Kumpirinu, Marka i Helu, kako su nam se predstavili svojim ratnim imenima.