vijesti www.metkovic.hr

 Humanitarna priredba

Žive jaslice

Metković, 19.12.2011. - Nakon prošlogodišnjega uspjeha s glazbeno-scenskom priredbom Božić u šumskoj kapeliUdruga Leptirići što skrbi o djeci iz doline Neretve koja su preboljela cerebralnu i dječju paralizu za ove predblagdanske dane organizirala je humanitarnu priredbu Žive jaslice. Potpuno ispunjeno gledalište kazališne dvorane Gradskog kulturnog središta Metković pokazalo je da je akcija dobro prihvaćena pa bi ju se u buduće moglo nazvati tradicionalnom.
    Scensko-glazbeno uprizorenje Isusova rođenja na pozornicu je izvelo oko 150 izvođača iz doline Neretve, među kojima većinom djece. Uz djecu glumce koja su igrala Mariju, Josipa, anđele, pastire i tri kralja nastupili mali crkveni zborovi župa Svetoga Ilije Metković i župe Presvetoga Trojstva iz Gabela Polja. Njima su se pridružili i Veliki zbor župe Svetoga Ilije, Zbor mladih župe Gospe Snježne iz Vida i Zbor župe Gospe Karmelske Bagalovići. Svojim izvrsnim pjevanjem božićni ugođaj upotpunile su Ženska klapa Pločanke i Klapa Kačić iz Graca. Djevojčica Antonela Krstičević iz Udruge Leptirići otpjevala je Ustajte pastiri.
    Velik odaziv publike, ali i samih izvođača potvrđuje da Metković i dolina Neretve imaju veliko srce za takve humanitarne akcije na čemu im je na kraju priredbe zahvalio predsjednik Udruge Mario Jurković.