vijesti www.metkovic.hr

 Vjerski život

Fra Josip Repeša novi voditelj HKM Wuppertal

Metković, 21.12.2011. - Metkovac fra Josip Repeša, član Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja sa sjedištem u Splitu, od prošle nedjelje je i službeno voditelj Hrvatske katoličke misije (HKM) Wuppertal. U novu službu svečano ga je uveo pomoćni kelnski biskup Heinrich Koch koji se nalazi na čelu Međunacionalnog katoličkog dušobrižništva u Kelnskoj nadbiskupiji. Uvođenje u novu službu obavljeno je tijekom mise koju je Fra Josip predvodio u crkvi Presvetoga Srca Isusova u Wuppertalu.
     Svečanom misnom slavlju uz veliki broj okupljenih vjernika nazočili su i predsjednik misijskog vijeća Frano Ljubić, župnik njemačke župe Srca Isusova vlč. Michael Grütering, dvojica indijskih svećenika koji djeluju u toj njemačkoj župi te dr. Adolf Polegubić u ime delegata za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivice Komadine. Slavlje je uveličao misijski zbor odraslih zajedno sa zborom mladih.
     Fra Josip Repeša nakon završene osnovne škole u Metkoviću pohađao je Franjevačku klasičnu gimnaziju u Sinju. Studij filozofije i teologije pohađao je u Makarskoj i Splitu u kojem je 2001. zaređen za svećenika. U domovini je pastoralno djelovao u Kninu, Drnišu i Banjevcima te u Njemačkoj u Kölnu i Stuttgart – Bad Cannstattu.