vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Tradicija u funkciji održivog razvoja

Metković, 22.12.2011. - U restoranu Srednje škole Metković jučer je održano natjecanje pod nazivom Tradicija u funkciji održivog razvoja. Natjecanje su potaknule i organizirale profesorice Maja Batinović i Goranka Ivanković sa svrhom da se oživi Božić naših djedova i baka kako se ta kulturna baština ne bi zaboravila i kako bi se nastavila njegovati. Iako se na natjecanje prijavio veliki broj razreda, na kraju je sudjelovalo njih šest.
      Učenici su delicije s kojima su se natjecali pripremili kod kuće pa iako nisu imali baš previše vremena za pripremu, pokazali su maštovitost u ponudi jela, ali i u aranžiranju stolova. Među ponuđenim jelima našli su se: domaći kruh ispod peke, japreci, spoarnik, hercegovački uštipci i kajmak, peksimeti, pršut, toć od liske s njokima, brudet i slično. Uz odlična jela ponuđen je i niz različitih kvalitetnih vina.
     Natjecatelji su ponuđeno prezentirali ocjenjivačkom sudu u sastavu Maja Batinović, Goranka Ivanković, Jasminka Brljević, Adela Lovrić, Ivana Ujdur i Violeta Oršulić koji je prvo mjesto dodijelio 1. j razredu. Drugo mjesto osvojio je 3. a, dok su treće mjesto podijelili 2. a i 3. h. Uz njih u natjecanju su sudjelovali još i 1. a i 1. h.