vijesti www.metkovic.hr

 Koncert

Božićni koncert učenika OGŠ Metković

Metković, 22.12.2011. - Već tradicionalno program Prosinačkih svečanosti upotpunio je i Božićni koncert učenika Osnovne glazbene škole Metković.
     Koncert je održan sinoć u Galeriji metkovskog Gradskog kulturnog središta, a u sklopu predviđenog programa 22 učenika predstavilo se solo nastupima, četvero ih je nastupilo u duetima, a koncert su upotpunili Ansambl gitara i Dječji pjevački zbor koji djeluju u sklopu Škole. Svi oni, izvodeći djela poznatih skladatelja, prisutnoj publici su pokazali koliko su napredovali u znanju i vještini.
     Publika je pljeskom nagradila nastupe svih mladih glazbenika koje su tijekom godine podučavali: Karmen Stojić, Slađana Knežević, Irida Oršulić Antić, Erna Čizmić Rebić, Javorko Popović, Ankica Dugandžić, Mirko Violić i Dragan Gutić.
     U ime OGŠ Metković okupljene je pozdravio prof. Zvonko Knežević koji se tom prigodom osvrnuo na rad Škole u proteklome razdoblju.
     – Sretni smo što smo zajedno s naših 110 učenika u rujnu uselili u naše nove adaptirane prostore u Glazbenom domu. To nam je u mnogome olakšalo rad, a time je i naša škola konačno dobila svoje lice. Sada sa sigurnošću mogu reći da ćemo iza Nove godine uz pomoć Grada Metkovića urediti i ulaz u zgradu u koju će se ponovo ulaziti iz Ulice kralja Zvonimira. Također smo pokrenuli i web stranicu na kojoj će se moći naći svi podaci i informacije vezane za život i rad škole – rekao je između ostaloga Knežević.