vijesti www.metkovic.hr

 Šport

HVIDRA Mostar osvojila 'Metković 2011'

Metković, 27.12.2011. - U gotovo potpuno ispunjenoj Gradskoj športskoj dvorani odigrana je završnica Božićnoga malonogometnog turnira Metković 2011 na kojemu je ove godine slavila HVIDRA Mostar u seniorskoj i Franck Grude u juniorskoj konkurenciji.
    Završna večer počela je utakmicom za prvo mjesto mini turnira dječaka do 11 godina u kojoj je NK Neretvanac iz Opuzena sa 6:2 svladao NK Jadran LP iz Ploča. Slijedilo je finale juniora u koje su se plasirali Franck Grude, nakon što je u polufinalu sa 4:0 svladao Mostar i Caffe bar Ćakula, nakon pobjede od 3:0 nad ekipom Carpe Diem. U finalnoj utakmici boljima su se pokazali nogometaši iz Gruda te pobjedom od 3:1 osvojili 1. mjesto i nagradu od osam tisuća kuna.
    Do seniorskoga finala HVIDRA Mostar je došla svladavši Svadbeni salon Dalmata sa 6:2, a Udruga lađara Jerkovac pobjedom od 6:5 (2:2) protiv momčadi The Best caffe Metković. To je na utakmicu za prvo mjesto privuklo velik broja navijača Udruge lađara Jerkovac kojima su se pridružili i lađarski bubnjari. Unatoč velikim očekivanjima lađari nisu mogli preko boljih Mostaraca koji su na kraju slavili sa 2:5. Time su osvojili nagradu od 25 tisuća kuna, koju im je predao Mile Bebić, te zlatne medalje i pehar u trajno vlasništvo što im ih je uručio Nikola Kaleb. Veliki prijelazni pehar Mostarcima je uručio metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić. Drugoplasiranima je pripala nagrada od 8 tisuća kuna, srebrne medalje i pehar u trajno vlasništvo.
    Prije proglašenja pobjednika proglašeni su i najbolji pojedinci. U juniorskoj konkurenciji najbolji vratar je bio Branimir Čorluka (Franck Grude), najbolji igrač Roko Čelić (Caffe bar Ćakula), a najbolji strijelac sa 10 postignutih golova Ante Čorluka (Franck Grude).
    Kod seniora najbolji vratar je Goran Helher (HVIDRA Mostar), najbolji igrač Ivan Bilan (Udruga lađaraJerkovac ) te sa osam postignutih golova najbolji strijelac je Dragan Stanković (Svadbeni salonDalmata).
  Organizator turnira MNK Metković za posjetitelje je priredio izvlačenje vrijednih nagrada, a svečanoj atmosferi je svojim nastupom pridonijela i Gradska glazba Metković.