vijesti www.metkovic.hr

 Vrijeme

Ledeni report

Metković, 4.2.2012. - Dobro jutro iz promrzla i ledom okovana Metkovića. Jutros smo još za mraka počeli obilazak središta grada i zaključili da vani ne treba tko ne mora. Naročito stariji.
    Cijelu noć je padala ledena kiša koja je doslovno sve okovala. Opasno se je kretati uz kuće i zgrade jer omekšao snijeg počinje kliziti s krovova, a naročito se treba čuvati stabala čije grane pucaju pod teretom snijega i leda. Upozorite na to i djecu koja se vani idu igrati.
    Počinju i problemi u prometu. Središnjom ulicom prošla je ralica gurajući snijeg sa strane pa je tako otežala izlazak na nju sa sporednih ulica. Možda je bilo bolje da se ništa ne čisti, ako se već nema mogućnosti odvesti snijeg.
    Sinoć se oko sedam sati ugasila ulična rasvjeta što je netko (ili neki) iskoristio da opljačka otkupljivaonicu zlata u Ulici Ivana Gundulića. Detalje još ne znamo.
    U trenutku dok ovo pišemo, oko 9 sati, temperatura je -2 ˚C, a ledena se kiša izmjenjuje sa snijegom. Prognoze kažu da nam sa jugozapada i dalje prilazi velika oblačna masa.
    Evo što smo zabilježili nakon jutarnje kave i dva dana starih novina.