vijesti www.metkovic.hr

 Prirodne nepogode

Prijetilo urušavanje krova na dvorani

Metković, 6.2.2012. - Danas je od 12 do 19 sati trajalo je spašavanje krova Gradske sportske dvorane kojemu je zbog težine nakupljena snijega prijetilo urušavanje. Problem je uočen na južnoj strani dvorane na kojoj se nosiva greda što drži sredinu krovne konstrukcije zbog težine snijega uleknula za oko pet centimetara.
  Nakon što je gredu pregledao statičar koji je sudjelovao u gradnji dvorane ravnatelj Jozo Bebić organizirao je akciju čišćenja. Uz djelatnike dvorane i vatrogasce akciji se odazvalo još 15-tak dobrovoljaca, među kojima i nekoliko rukometaša.
   Cijelom 45-metarskom dužinom dvorane s obiju je strana uklonjen snijeg i led u širini pet-šest metara. Bebić kaže da su problem pokušali riješit s unutrašnjim grijanjem, ali to nije dalo rezultata. Inače krov dvorane je specifičan po tome što ima presjek na slovo V, odnosno s padom prema sredini kojom prolazi oluk i koji se od snijega i leda začepio.
   Tijekom noći biti će organizirano dežurstvo u dvorani, a sutra bi se akcija trebala nastaviti, odnosno donijeti odluka što dalje činiti.