vijesti www.metkovic.hr

 Komentar

Prijatelj prijatelju friend

Metković, 2.3.2012. - Ako je točna ona poslovica Koliko prijatelja imaš toliko vrijediš, Hrvati su među najvrjednijima na Planetu. Gotovo da nema Hrvata, Hrvatice, građanina Hrvatske, koji nema barem tisuću Facebook prijatelja.
   Ima tamo nekih jada koji su ih uspjeli skupiti samo stotinjak, ali, vjerujemo da su oni samo iznimke koje potvrđuju pravilo. Pravi domoljuban Hrvat, ili lojalan građanin Lijepe naše, odmah ugasi svoj Facebook profil ne skupi li u mjesec dana barem tisuću prijatelja. Da ne kvari statistiku. S druge strane, nemali je broj onih koji su „lake šale“ dosegnuli limit od 5000 prijatelja pa sada moraju otvarati svoje druge profile.
   Tako je to u državi u kojoj je sadašnjost (i budućnost) postala imaginarna, a imaginacija zamijenila stvaran život. Zašto to ne iskoristiti? Čudi me da ovoj novoj Vladi (koliko god se trsila prikazati se modernom) to nije palo na um? Neka potiče, tj. građanima isplaćuje poticaje za štancanje novih i novih prijatelja na društvenim mrežama. Pa, nije vrag da od njih tisuću barem pet stotina neće priskočiti u pomoć svome prijatelju u nevolji. Tako bi se amortizirali negativni učinci mjera koje je Vlada već poduzela i koje će tek morati poduzeti, a narod bi bio sretan i zadovoljan jer, kud ćeš većeg rahata od spoznaje da u svakome trenutku na stotine prijatelja misli na tebe.