vijesti www.metkovic.hr

 Akcija

Obilježen Dan narcisa

Metković, 25.3.2012. - Prigodnom prodajom narcisa i dijeljenjem edukativnih materijala članice pločanske Udruge Vita za solidarnost među građanima – žene liječene od raka dojke jučer su u Metkoviću obilježile Dan narcisa, svjetski i nacionalni dan borbe protiv raka dojke.
      Akcija se provodila u više mjesta u dolini Neretve, a njome se željelo skrenuti pozornost na važnost preventivnih pregleda kako bi se bolest otkrila u što ranijoj fazi, ali i na važnost donošenja Nacionalnog programa za liječenje raka dojke u specijalnim centrima s multidisciplinarnim pristupom gdje bi svaka žena imala pravo na optimalnu dijagnostiku, liječenje, medicinsku i psihosocijalnu rehabilitaciju te palijativnu skrb.
     Svakako treba spomenuti kako su vrijedne članice Vite novcem od dosadašnje prodaje narcisa, ali i drugih sličnih akcija, kupile aparat za limfnu drenažu koji je važan za rehabilitaciju žena nakon operativnog tretmana s vađenjem limfnih žlijezda u pazuhu.
     Boravak članica Vite u Metkoviću iskorišten je i za susret s Metkovkama iz Inicijalnog odbora za pokretanje slične udruge u Metkoviću.