vijesti www.metkovic.hr

 Šport

MNK Vid Turnir 'Ante Taslak'

Metković, 28.3.2012. - U Vidu je odigrana završnica 15. memorijalnoga malonogometnog turnira Ante Taslak koji se igra u spomen na Vidonjaca Antu Taslaka, pripadnika 116. brigade HV koji je 1991. pao u obrani domovine. Na Turniru je sudjelovalo je 28 ekipa iz doline Neretve i susjedne Hercegovine, a u finale su se plasirali domaći MNK Vid (trenutno vodeći sastav u ligi UMA Metković) i ekipa Šuškovo naselje iz istoimenog mjesta između Čapljine i Stoca.
    Finalnu utakmicu na mjesnom igralištu u Vidu pratilo je oko 200 gledatelja koji su na kraju mogli biti zadovoljni jer je domaća momčad pobijedila sa 3:2. Dodatno zadovoljstvo pružila im je pobjeda MNK Prud koji je u borbi za treće mjesto boljim izvođenjem šesteraca svladao Mlinište.
    Prigodne pehare ekipama i igračima podijelio je Mijo Taslak sin pok. Ante. Za najboljeg golmana proglašen je Ivan Petković (MNK Prud), najbolji strijelac je Leo Kozarić (Šuškovo) i najbolji igrač Tomislav Kešina (MNK Vid). Pehar u trajno vlasništvo i prijelazni pehar za 1. mjesto pripao je ekipi MNK Vid. Pehar za 2. mjesto dobila je ekipa Šuškovo naselje, za 3.mjesto MNK Prud te pehar za 4. mjesto Mlinište.
    Uoči finala revijalnu utakmicu odigrale su ekipe Hrvatske pošte, čiji je djelatnik bio pok. Ante, i ekipe Prijatelji Ante Taslaka.