vijesti www.metkovic.hr

 Posao

Nacionalni plan poticanja zapošljavanja

Metković, 29.3.2012. - Danas je u Zgradi političkih stranaka predstavljen Nacionalni plan za poticanje zapošljavanja u 2012. koji je u primjeni od 6. ožujka. O Planu i mjerama koje su u nadležnosti HZZ govorio je pročelnik HZZ – Područne službe Dubrovnik mr. sc. Dasen Jasprica, a svaku mjeru iscrpno je predstavio rukovoditelj Odjela za posredovanje pri zapošljavanju Područne službe Hrvatske zavoda za zapošljavan Dubrovnik Ivan Mandušić.
    Mjere su usmjerene na poticanje motivacije za zapošljavanje, sufinanciranje i financiranje obrazovanja, sufinanciranje zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba i drugih skupina nezaposlenih kojima prijeti socijalna isključenost, kao i skupinama kojima zbog gubitka posla prijeti dugotrajna nezaposlenost.
    U okviru Godišnjeg plana poticanja zapošljavanja za 2012. Hrvatski zavod za zapošljavanje provodi petnaestak mjera koje su svrstane u tri skupine: mjere koje se smatraju potporama za zapošljavanje, mjere koje se smatraju potporama za usavršavanje te one koje se ne smatraju državnim potporama, a u koje spada obrazovanje nezaposlenih, javni radovi, stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa te potpora za očuvanje radnih mjesta. U okviru tih mjera prošle godine je u županiji zaposleno 710 ljudi, a ove se godine taj broj planira povećati na tisuću.
    Više o svemu zainteresirani s područja doline Neretve mogu dobiti na web stranici HZZ-a (www.hzz.hr) ili u HZZ – Ispostava Metković.