vijesti www.metkovic.hr

 Akcija

'Zelena čistka' nastavljena i u nedjelju

Metković, 23.4.2012. - Zelena čistka na desnoj strani grada Metkovića, točnije na rijeci Norin i uz njega nastavljena je i jučer.
  Drugoga dana provođenja akcije Eko-udruzi Život iz Podrujnice, koja je koordinirala cijelu akciju na desnoj strani Neretve, u čišćenju Norina te lociranju i obilježavanju divljih odlagališta, kako na samoj rijeci tako i uz nju, priključilo se šest lađarskih udruga. S područja općine Kula Norinska sudjelovali su lađari Udruge lađara Zvonimir Kaleb i Udruge lađara Sv. Roko Podrujnica, a s metkovskog područja akciji su se odazvali lađari Udruge lađara Crni put, Udruge lađara Veterani 4. gardijske brigade, Udruge lađara Domagojevi gusari iz Vida te Udruge lađara Prud.
  Kako nam je rekao predsjednik Eko-udruge Život Tino Ćelić, u dva dana iz Norina su izvađene 24 vreće smeća i dva hladnjaka. Ovoga puta nisu dirane mnoge plastične boce kojima su označene vrše, ali se svi ribolovci pozivaju da ih ubuduće obilježavaju bovama od pluta i sličnim oznakama od prirodnih materijala adekvatnim za takve namjene čime će dati svoj doprinos očuvanju života na Norinu i uz njega. Također se pozivaju građeni da ne odbacuju vrećice sa kućnim otpadom u Norin koji je trenutno među najčišćim rijekama u Europi pa takav treba i ostati.
  Da podsjetimo, prvoga dana u akciji čišćenja Norina je uz Udrugu Život sudjelovala Eko-udruga Gundevalj iz Gradca.