vijesti www.metkovic.hr

 Akcija

Oprezno za volan

Metković, 25.4.2012. - Policijski službenici za prevenciju Policijske postaje Metković, u suradnji s predavačima Auto škole Žabac, tijekom mjeseca travnja provode preventivnu akciju Oprezno za volan. Ciljana skupina su budući vozači pa se jednosatna predavanja održavaju maturantima Srednje škole Metković i Srednje poljoprivredne škole Opuzen.
   Nastava se sastoji od prikazivanja edukativno-preventivnog filma Rulet na cesti nakon kojega se s učenicima komentira viđeno u odnosu na odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Najviše pozornosti pridaje se odredbama koje se odnose na mlade vozače te upravljanje mopedima i motociklima. Na kraju se govori i o uzrocima prometnih nesreća od kojih su na području PP Metković u posljednjih pet godina najčešći: vožnja pod utjecajem alkohola, nepropisna brzina i nepoštivanje prednosti prolaska.
   Svrha akcije je poboljšanje sveukupnoga stanja sigurnosti cestovnog prometa, a provodi se kako bi se učenici kao budući vozači potaknuli na odgovorniji odnos prema sudjelovanju u cestovnom prometu.