vijesti www.metkovic.hr

 Komentar

Otišao je i www.vjesnik.hr

Metković, 25.7.2012. - Nacionalna, oprostite, narodna sramota. Nemam ni druge ni treće riječi. Radi uštede od samo nekoliko tisuća kuna godišnje, koliko je mogao stajati tzv. hosting domene www.vjesnik.hr, hrvatski je internetski prostor (ionako jadan) izgubio bazu Vjesnikovih PDF izdanja još s kraja prošloga milenija, kada mnogi koji su odlučili o Vjesnikovoj sudbini, a sada i o njegovoj virtualnoj preslici (ništa se na nju ne namotava), ni miš pošteno pod rukom nisu znali držati.
   Nevjerojatno je da nikome u ovoj Vladi na pamet nije palo taj sadržaj zaštititi kao narodno (sad će Domagoj likovati) dobro i trajno ga ostaviti na mreži. Jadno. Evo i još jedne zamjene za sve češći pomodni R.I.P. – P.U.M.
   P. S.
   Prije koji mjesec imao sam usputnu raspravu s jednim metkovskim gospodarstvenikom koji mi je prigovorio kako sam o propasti Vjesnika na ovim stranicama pisao više puta. Rekao je da me više zanimala sudbina tristotinjak vjesnikovaca nego sudbina stotine njegovih radnika koji su zbog krize morali ostati bez posla. Očito ništa nije bio shvatio. O Vjesniku sam pisao kao o narodnom (evo ga opet) dobru, a ne kao o gospodarskom subjektu koji mora puniti nečiji džep.
Ivica Puljan