vijesti www.metkovic.hr

 Maraton lađa

Sastanak Organizacijskog odbora Maratona

Metković, 27.7.2012. - Organizacijski odbor Maratona lađa 2012. jučer je u Restoranu Adria održao sjednicu. Tema sastanka bio je Ugovor o sufinanciranju i suorganiziranju Maratona lađa 2012. te različite aktivnosti koje prethode Maratonu ili se odvijaju tijekom njegovoga održavanja.
   O potrebi sklapanja suorganizatorskih ugovora sa gradovima i Županijom govorio je predsjednik Udruge lađara Neretve Marko Marušić nakon čega su gradonačelnici Metkovića i Ploča, Gabrić i Vejić, rekli kako će manifestaciju podržati u okviru prošlogodišnjih ugovora dok je gradonačelnik Opuzena Mihaljević istaknuo kako će Grad Opuzen podržati Maraton ali još uvijek ne zna s kojim iznosom. Župan Dobroslavić, ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora, istaknuvši značaj i važnost Maratona lađa u promociji Neretve, Županije i Hrvatske rekao je kako će Županija u proračunu zadržati jednak iznos potpore za njegovo održavanje.
   Predsjednik ULN Marušić prisutne izvijestio o suradnji Udruge s Hrvatskom ratnom mornaricom čime je, kako je rekao, Udruga značajno smanjila izdatke te pojačala sigurnost na samom Maratonu.
  Prisutni su također upoznati i sa mogućnošću realizacije TV prijenosa Maratona u privatnoj produkciji koji bi stajao 40 tisuća kuna, a realizirao bi se kroz snimanje dokumentarnog filma. Uradak bi se prepustio TV kućama koje bi ga naknadno emitirale u svom programu. Članovi Organizacijskog odbora podržali su projekt koji će većim dijelom financirat turističke zajednice neretvanskih gradova.
  U nastavku se razgovaralo o tehničkim detaljima i novostima oko organizacije Maratona koji će se održati 11. kolovoza.