vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Metković se oprostio od Feđe

Metković, 29.8.2012. - Današnjom komemoracijom u Gradskom kulturnom središtu Metkovci su se oprostili od prof. Ante Brečića Feđe koji je gotovo cijeli svoj život ugradio u život našega grada.
   U komemoraciji su sudjelovali glumac amater Vatroslav Markotić, koji se jednim lirskim tekstom osvrnuo na Feđin životni put i sve ono što na nam je on živeći s nama i uz nas darovao te prof. Mato Mustapić koji se od svoga bivšega kolege oprostio Šimićevom pjesmom Moja preobraženja. Feđin kolega prof. Marinko Vukojević govorio pjesmu Ružice Orešković Treba izmisliti… kojom se vratio u dane kada se kao student družio s Feđom. Bivše gimnazijalke, a danas profesorice u Gimnaziji Petra Korda i Suzana Nižić pročitale su MarquezovoOproštajno pismo i Šimićevu pjesmu Nađeni Bog. S trima pjesmama u programu je sudjelovala i Klapa Sveti Nikola iz Metkovića.
   Poslije podne su se Metkovke i Metkovci te svi oni koji su u grad došli ispratiti prof. Brečića okupili ispred Gradske mrtvačnice na Predolcu na kojem je veliki hrvatski stijeg bio spušten na pola koplja. Tijekom vjerskoga obreda što ga je vodio fra Lukica Vojković od pokojnika su se oprostili njegov nećak don Mate Brečić, potpredsjednik Matice hrvatske Stjepan Sučić te u ime svih naraštaja Gimnazije i njenih djelatnika Vatroslav Markotić.