vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Dječaci NK Neretve drugi u Međugorju

Metković, 5.3.2013. - Darko Zeljić, trener pionira NK Neretva, javio nam se s viješću da su pioniri NK Neretve (dječaci rođeni 1998. i mlađi) sudjelovali na velikom nogometnom turniru u Međugorju te sjajnim igrama osvojili 2. mjesto, izgubivši u finalu sa 1:0 od RNK Split kojega su Metkovci istim rezultatom pobijedili u skupini.
    Velik podvig naši su napravili već u polufinalu u kojemu su, sasvim zasluženo, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca (0:0 u regularnom dijelu) izbacili NK Osijek, čija škola slovi kao ponajbolja u Hrvatskoj, uz bok Dinamu i Hajduku. Izgleda da je ta utakmica naše dječake fizički i psihički iscrpila, što se osjetilo u finalnoj utakmici.
    Treće mjesto osvojila je ekipa NK Zadar, a od zvučnijih imena na turniru valja spomenuti i Slaven Belupo, Varaždin te BiH premijer-ligaše HNK Zrinski i Široki Brijeg.
    Napomenimo još da je do polufinalne utakmice NK Neretva ubilježila četiri glatke pobjede i to bez primljenog pogotka pa je golman Bruno Šutalo zasluženo osvojio pehar za najboljeg golmana turnira.
    Iz Kluba zahvaljuju ljubaznim domaćinima na gostoprimstvu i odličnoj organizaciji kao i roditeljima koji su sve skupa sponzorirali te apeliraju da se učini sve kako bi se taj darovit naraštaj zadržao što duže na okupu jer u njemu ima nekoliko pravih dragulja pred kojima je blistava nogometna budućnost.