vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Nikolić predsjednik Hrvatskog domobrana

Metković, 22.3.2013. - Jučer je u Hotelu Narona održana Osnivačka skupština Udruge ratnih veterana Hrvatski domobran, Ogranak Metković.
     Za predsjednika Ogranka izabran je Zvonimir Nikolić, za dopredsjednika Mirko Šiljeg. Tajnik Ogranka je Nikola Nogolica, a rizničar Mile Sokol. Članovi Nadzornog odbora su: Ante Miškić, Branko Jerković i Ivan Volarević. Stegovni sud čine: Josip Šiljeg, Rade Vladimir i Dragan Orlović.
     Zadaća Udruge Hrvatski domobran je prikupljanje podataka o sudionicima domovinske vojske i prema mogućnostima njihovo publiciranje. Potiče otkrivanje grobišta pobijenih zarobljenika, radi popise žrtava, uzima iskaze preživjelih, gradi i obilježava te održava spomen obilježja II. svjetskog rata. Svake godine organizira posjet Bleiburgu i mjestima stradanja hrvatskog naroda u Republici Hrvatskoj.
     Metkovski Ogranak je osnovan kao 41. po redu, a Osnivačkoj skupštini nazočio je dopredsjednik Udruge Hrvatski domobran i predsjednik dubrovačkog Ogranka Željko Kulišić koji je prisutne upoznao s aktivnostima koje su trenutno u tijeku, kako na nacionalnoj tako i na razini dubrovačkog Ogranka.