vijesti www.metkovic.hr

 Šport

KK 'Metković' u novim prostorijama

Metković, 11.5.2013. - Jučer je Karate klub Metković proslavio 11 godina od svoga osnutka te preseljenje u nove prostorije iza TC Tommy kraj nadvožnjaka . Klub je kao partnera u proslavi prihvatio braniteljsku, nestranačku i nevladinu Udrugu Zavjet koja je istoga dana imala Osnivačku skupštinu Ogranka u Metkoviću.
    Tijekom proslave članovi karate kluba Metković uzvanicima su demonstrirali svoje vještine, nakon čega je u organizaciji Udruge Zavjet i KK Metković za 120 uzvanika, novinara i djece upriličeno druženje uz roštilj i neretvanski brudet.
    Inače, Karate klub Metković i Karate klub Knez Domagoj Metković sljedbenici su bivšeg Karate klubaRazvitak, koji je prestao djelovati tijekom 1991. kada su njegovi članovi pristupili tadašnjim postrojbama ZNG-a i MUP-a, od kojih su neki dali svoje živote tijekom Domovinskog rata. Danas KK Metković ima 104 člana koji treniraju u četiri sekcije te se natječe na svim važnim međunarodnim i državnim natjecanjima predviđenima kalendarom natjecanja Hrvatskoga karate saveza. Klub je do sada osvojio preko 900 medalja, a najvrjednije su sedam državnih medalja (zlato, dva srebra i četiri bronce) i dva zlata, tri srebra i pet bronca na CroOpenima, međunarodnim otvorenim prvenstvima Hrvatske. Trenutno su dvije natjecateljice Maja Žderić i Gabi Dominiković u užem krugu za odlazak na Svjetsko kadetsko prvenstvo koje će se 2014. održati Španjolskoj.